AcasăSOCIALAtenționare MAE pentru românii care vor să meargă în Grecia în această...

Atenționare MAE pentru românii care vor să meargă în Grecia în această perioadă: „Autoritățile locale mențin avertizările privind riscul ridicat de…”

Românii care se află deja sau au planuri de vacanță în Grecia, în perioada imediat următoare, sunt atenționați asupra faptului că se mențin avertizările privind riscul ridicat de producere a incendiilor de vegetație, pentru întreg teritoriul țării, pe fondul codului roșu de caniculă.

Prin intermediul unei atenţionări de călătorie emise marți, 25 iulie, Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă asupra faptului că „autoritățile locale mențin avertizările privind riscul ridicat de producere a incendiilor de vegetație (gradul 5) pentru întreg teritoriul țării, pe fondul codului roșu de caniculă (25-27 iulie 2023)”.

Recomandare MAE pentru români: Să evite deplasarea în zonele în care există incendii

Se amintește faptul că insulele Rodos și Corfu sunt afectate de incendii de vegetație.

„Având în vedere că din cauza condițiilor meteo extreme, pe teritoriul elen au loc mai multe incendii de vegetație (în Insulele Rodos, Corfu, Evia, Peninsula Peloponez-Corint), Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în această perioadă în Republica Elenă să se informeze, înainte de începerea călătoriei, în legătură cu situația existentă și să evite deplasarea în zonele în care există incendii în desfășurare sau un risc iminent de producere a acestora”, transmite MAE.
Și o altă recomandare ce vine pentru românii aflați în Grecia este aceea de a urmări permanent veștile ce vin din surse oficiale. „Ministerul Afacerilor Externe recomandă, totodată, cetățenilor români care se află într-o zonă în care se manifestă un incendiu să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților locale și să urmărească în permanență sursele oficiale de informare publică.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că legislația elenă interzice și sancționează drastic orice activitate în aer liber care poate produce scântei sau foc și poate genera astfel apariția unui focar de incendiu”, menționează reprezentanții MAE.

Unde pot suna cei care au nevoie de asistență consulară

S-au făcut publice, totodată, din direcția MAE, numerele de telefon la care românii pot cere asistență consulară, în caz de nevoie.

„Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al Ambasadei României în Grecia: +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.”, se precizează de la nivelul MAE.
Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

author avatar
Andrei Coman
107 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri