AcasăSOCIALAtenționare de vreme rea. Zonele vizate de CODUL GALBEN. Ce se anunță...

Atenționare de vreme rea. Zonele vizate de CODUL GALBEN. Ce se anunță despre vremea din Capitală!

Fenomenele specifice instabilității atmosferice vor fi prezente în peisaj și în perioada imediat următoare, dar pe arii mai restrânse față de zilele precedente.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenționare COD GALBEN. Va intra în vigoare în doar câteva ore, la ora 15 mai exact, și va rămâne în vigoare până joi dimineață, la ora 02.

Cinci județe, sub COD GALBEN de vreme instabilă (sursa foto: ANM)

În tot acest răstimp, specialiștii se așteaptă ca în zonele vizate – Banat, Crișana și local în zona Carpaților Occidentali – să apară perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial. Ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. ”Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp”, se arată în textul atenționării COD GALBEN.

Totodată, meteorologii transmit că și în nord-vestul teritoriului pot apărea astfel de manifestări de instabilitate atmosferică.

Maxime de până la 34 de grade în București

În tot acest timp, locuitorii Capitalei se vor bucura în continuare de o vreme frumoasă. Din prognoza specială emisă de ANM pentru București, valabilă în aceeași perioadă – 5 august ora 15 – 6 august ora 02 – aflăm că vremea va fi călduroasă după-amiaza.

Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33-34 de grade.

122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger