AcasăSOCIALAtenţie, toţi pensionarii vor fi afectaţi! A anunţat-o chiar ministrul Muncii. Se...

Atenţie, toţi pensionarii vor fi afectaţi! A anunţat-o chiar ministrul Muncii. Se schimbă PENSIILE!

Cotizezi o viaţă întreagă la pensie, dar NU mai apuci s-o încasezi! Calculul dureros pentru români

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că se schimbă formula de calcul a pensiilor începând cu ianuarie 2023. Prin urmare, toate pensiile vor fi recalculate, iar impactul va fi unul major asupra sistemului de pensii din România.

Scopul acestor noi formule de calcul au rolul de a elimina toate inechitățile din sistemul de pensii.

Ce corecţii vor fi aduse la formula pensiilor?

Marius Budăi susține că formula de calcul a pensiilor este una bună, dar au fost descoperite niște nereguli care trebuie îndreptate astfel încăt să se aplice regula egalității dintre contributivitate și pensie.

Noi de-a lungul timpului am avut în legea 127, trei acte normative de bază, toate care au prevăzut pensii, că au fost trei a fost bine, dar au intervenit multiple și au făcut să crească inechitățile.

Unele din ele vin din intervenția de la aceste acte, al doilea lucru ieșirea în date diferite la pensie în urma acelor intervenții a adus o altă inechitate în ceea ce privește stagiile de cotizare între femei si bărbați.

Formula este una bună, dar avem niște lucruri de îndreptat. Am descoperit câteva aspecte și le vom îndrepta, nu pot să pun mana și să spun că e mare, toate aduc frustrare, pentru că regula de contributivitate spune așa, la contribuții egale, pensii egale„, a zis Budăi.

Cine va fi afectat de noul calcul?

Marius Budăi a recunoscut faptul că multe pensii vor fi afectate de noua formulă de calcul a pensiilor, printre acestea sunt pensiile militarilor, ale magistraţilor, diplomaţilor, personalului de la Curtea de Conturi sau ale funcționarilor publici.

Sunt cei care sunt cuprinși în cele 6 legi menționate în PNRR și în solicitarea Comisiei Europene asupra pensiilor militare. Vorbim aici de cele 2 legi din justiție și anume de statutul magistraților și de statutul personalului auxiliar din instanțele de judecată.

Vorbim de diplomați, de personal al Curții de Conturi, vorbim de funcționarii publici, parlamentari și de personalul navigant și, bineînțeles militarii.

Cu precizarea că nu vorbim de sistemul public de pensii. Și da, pentru cei care depășesc cu pensia dumnealor valoarea netă a veniturilor, va fi o recalculare și vor intra în plată cu noul cuantum pe viitor.

Pensiile militare au prevedere în acest act normativ. Este o schimbare a modului de calcul de la cele 6 luni din ultimii 5 ani, la 12 luni din ultimii 5 ani, cu precizarea că pensiile militare îndeplineau criteriile din PNRR și că pensiile militare au avut deja 2 reforme, una în 2015 cu legea 223 și alta în 2017 cu ordonanța 57 și 59 bineînțeles, și aici inițiatorii au fost miniștri de resort”, a mai afirmat Marius Budăi la Antena 3.

author avatar
Andrei Ștefan
1.280 afisari

10 COMENTARII

 1. Sper, dacă Dumnezeu vrea, să mai trăiesc încă cel puțin 25 de ani pentru a prinde încă cel puțin 5 noi reforme ale pensiilor, reforme care toate vor fi făcute de fiecare dată pentru a se face dreptate. Dreptatea așa cum o vede Budăi, dreptate așa cum o vede olguța vasilescu, etc. Fiecare are opinia lui, adică alt plic primit de „sus”. Algoritmul pregătirii acestor reforme este unul foarte simplu. „Specialiștii” încearcă diverse formule de calcul în timpul simulărilor și care din ele duce la reducerea totală a plăților către pensionari și care formulă reduce cheltuielile guvernului cu pensiile, aia se adoptă. La unii le scade pensia, la alții le crește un pic dar important este ca per total onor guvernul să facă economie plătind mai puțin. Nici nu interesează că s-a mai recalculat de 5-6 ori. Așa că statul român este cea mai mare curvă pentru că una zice și face azi iar peste 3-4 ani urinează pe actele normative elaborate tot de el și scoate altele prin care își bate joc de oameni spunând că face o mare dreptate. Așa e politica realizată după ce este scris în plic.

   • Da. Adica alea ”speciale” vor creste iar alea ”nespeciale” vor scadea.
    Astia de ”conduc” fac legi volatile. Adica-s niste idioti.

    • CRED CA E O EROARE ! DE CEL PUTIN DOI ANI SE SCRIE CA SE MARESC PENSIILE SI SALARIILE !
     ESTE SIGUR O EROARE IN ARTICOL
     NU CRED CA ROMANII SUNT ATAT DE PROSTI SI SA NU ATRAGA ATENTIA LA DECLARATIILE FACUTE DE GUVERN NU DE MULT , CARE A SPUS CA SE VOR MARI PENSIILE SI SALARIILE

     • Se schimbă PENSIILE! SE PUNE LA CALE MAZILIREA BATRANILOR SARACI DIN ROMANIA . NICI UN DUBIU . GUVERNUL DE CRI MINALI AU LUAT MASURILE DE RIGOARE

      CELE MAI BUNE VESTI SUNT ANUNTATE PE ZIARE.COM CU O BUNASTARE EXCEPTIONALA A ROMANILOR SI A PENSIONARILOR CARE DE ATATA BUNASTARE ISI DORESC MOARTEA SCRIU PE ZOAIE.COM JURNALISTII ANALFABETI FUNCTIONALI
      MOOIE ZIARE.COM PENTRU TOT RESTUL VIETII DIN PARTEA TUTUROR ROMANILOR DE PRETUTUINDENI PENTRU ARTICOLELE VOASTRE ELOGIOASE HOTILOR ROMANIEI DE O MARE SCARBOSENIE FUTVANGURA ZIARE.COM

      JEGUL JURNALISMULUI ROMANESC ZIARE.COM , CENZURA SI AMENINTARI CA PE TIMPUL DICTATURII CEAUSISTE PE SITE-UL ANALFABETILOR , FALSI JURNALISTI
      ADEVARATI IMPOSTORI
      ZIARE.COM SITE-UL HOITURILOR COMUNISTE SI NEO COMUNISTE , LINGAII IN KOOR PROFUND A CLASEI POLITICE ROMANESTI SUG PL-UL PENTRU A NU MURI DE FOAME SI LAUDA TOATA PLEVA POLITICA DIN COALITIE

      ZIARE.COM SITE-UL HOITURILOR COMUNISTE SI NEO COMUNISTE , LINGAII IN KOOR A CLASEI POLITICE ROMANESTI SUG PL-UL PENTRU A NU MURI DE FOAME SI LAUDA TOATA PLEVA POLITICA DIN