AcasăSOCIALAtenție, șoferi! Rute alternative la DN1 Brașov-București, pentru evitarea aglomerației!

Atenție, șoferi! Rute alternative la DN1 Brașov-București, pentru evitarea aglomerației!

Atenție, șoferi! Rute alternative la DN1 Brașov-București, pentru evitarea aglomerației!Atenție, șoferi! Rute alternative la DN1 Brașov-București, pentru evitarea aglomerației! (sursa foto: facebook)

Cum nu au fost puțini cei care, profitând de minivacanța începută pe final de noiembrie – grație liberelor de care au beneficiat salariații din sistemul public – au ales să meargă la munte, pentru a se bucura de aer curat și de liniște, „testul răbdării” s-a dat când a venit vorba de aglomerația pe DN 1. Drumul național ce leagă stațiunile de pe Valea Prahovei.

Ca să evite aglomerația de pe DN1 Brașov-București, reprezentanții Centrului Infotrafic din Poliția Română au venit, miercuri, 1 decembrie, cu recomandări pentru șoferi, în privința rutelor alternative.

Din câte reieșea din datele comunicate public la ora 11.30, deja apăruseră, pe alocuri, situații în care se formaseră coloane de mașini. Sursa citată a informat că „valorile de trafic au început să crească ușor pe Valea Prahovei, circulându-se pe alocuri în coloană între stațiunile Predeal și Azuga pe sensul Brașov către București al DN 1” și că „traficul se desfășoară în condiții normale pe raza celorlalte stațiuni montane și pe raza localității Comarnic”.

Ce rute alternative au șoferii

Anticipând, însă, o situație ce ar putea apărea în cursul după-amiezii, respectiv o creștere a valorilor de trafic pe acest DN, reprezentanții Infotrafic au venit cu recomandări pentru șoferi, prezentându-le ce variante pot lua în considerare, la nivel de rute alternative.

Și anume:

„Pentru evitarea aglomerației, care se poate crea pe această arteră importantă la orele după-amiezii, recomandăm conducătorilor auto să ia în considerarea folosirea și a rutelor alternative, respectiv:

– DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – A3 – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – A1 – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște;

– DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.”