AcasăSOCIALAtenție, șoferi! Pe ce drumuri naționale a fost semnalat strat de zăpadă...

Atenție, șoferi! Pe ce drumuri naționale a fost semnalat strat de zăpadă și unde au fost anunțate ninsori

deszapezireVIDEO viral. Politician bătut de drumari în direct, când filma deszăpezirea. Unde s-a întâmplat totul

Vești menite să ajungă în atenția conducătorilor auto, mai ales că sunt zone din țară aflate sub incidența unor avertizări meteo de la ANM – VEZI AICI.

Cele mai recente informații venite în dimineața zilei de vineri, de la Centrul Infotrafic al Poliției Române, cu privire la situația de la ora 7, indicau faptul că nu sunt drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile.

„La această oră sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare slabă pe DN 1 pe tronsonul Bușteni – Predeal, fără depunere pe partea carosabilă.

Pe DN 7A Voineasa – Obârșia Lotrului, județul Vâlcea și pe DN 67C – Rânca, județul Gorj, suprafața carosabilă este acoperită cu strat subțire de zăpadă, fără precipitații la această oră”, au transmis reprezentanții Centrului Infotrafic.

Cum se circulă pe Autostrăzile A1 și A2

Potrivit aceleiași surse, pe autostrada A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești se circulă în condițiile unui carosabil uscat. Nu au fost semnalate precipitații, vizibilitatea fiind bună.

Șoferilor li se recomandă să nu pornească la drum fără să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă și să se asigure că au funcționale sistemele de iluminare-semnalizare și climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observați în trafic. De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiți din direcția Centrului Infotrafic să evite manevrele riscante, pentru a reduce riscul de derapare și să circule cu viteză redusă, dacă se deplasează pe un carosabil acoperit cu zăpadă.