AcasăSOCIALAtenție! Rodii retrase de la vânzare, din cauza pesticidelor. Detaliile anunțate de...

Atenție! Rodii retrase de la vânzare, din cauza pesticidelor. Detaliile anunțate de ANSVSA

Atenție! Rodii retrase de la vânzare, din cauza pesticidelor. Detaliile anunțate de ANSVSAAtenție! Rodii retrase de la vânzare, din cauza pesticidelor. Detaliile anunțate de ANSVSA (sursa foto. stiriagricole.ro)

Ați cumpărat în ultima perioadă rodii? Atenție la informarea venită de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA)!

Un lot de fructe – mai exact de rodii – este retras de la vânzare, ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide.

O informare pentru consumatori privind rechemarea produsului a fost postată pe site-ul ANSVSA. „Vă informăm că urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (imazilil) Unifrutti Impex SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolului menționat mai jos”, stă scris în mesajul făcut public.

foto: captură site ansvsa.ro

Ce trebuie să faceți dacă ați cumpărat astfel de fructe

E vorba despre un lot de rodii din Turcia. „Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 03/02/2022-15/02/2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă la Punctul de lucru din Com Ganeasa, Sat Sindrilita, str. Altun nr.3”, se mai anunță în informarea ce se regăsește pe site-ul ANSVSA.

Săptămâna trecută, se anunța retragerea de la rafturi a unui lot de portocale. ANSVSA transmitea, la acel moment, că „urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (Clorpirifos) SC MICROFRUITS SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la client” a respectivului lot de portocale – DETALII AICI.