AcasăSOCIALATENŢIE, părinţi şi copii: şcoli ÎNCHISE din ianuarie! Şi nu din cauza...

ATENŢIE, părinţi şi copii: şcoli ÎNCHISE din ianuarie! Şi nu din cauza pandemiei

profesori grevaCe scrie în Monitorul Oficial după ce sindicatele din Educaţie s-au înţeles cu Guvernul să suspende greva

Principalele trei federații sindicale din învățământ amenință că de luni, 20 decembrie, vor picheta sediile Guvernului și prefecturilor, dacă salariile profesorilor vor fi înghețate, așa cum prevede proiectul de ordonanță al Executivului.

Ei amenință inclusiv cu greva generală.

Din ianuarie, grevă generală

Varianta intrării angajaţilor din educaţie în grevă generală în ianuarie, situaţie care ar duce la închiderea unităţilor de învăţământ, este foarte probabilă, deoarece angajaţii se simt umiliţi de faptul că Guvernul nu intenţionează să le majoreze anul viitor salariile conform legii, au declarat, vineri, liderii a două federaţii sindicale din învăţământ.

Primim foarte multe semnale contondente, reacţiile sunt extrem de dure, oamenii vor să protesteze.

Aşa cum am transmis şi Guvernului astăzi, după 3 ianuarie se va ajunge foarte probabil la o grevă generală, adică s-ar putea să apară neplăcuta surpriză să se pună lacătul pe şcoli.

Am transmis asta, astăzi, unui consilier al prim-ministrului, să îi comunice, pentru că lucrurile nu mai pot fi acceptate aşa cum sunt”, a afirmat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu.

Sindicatele din Învăţământ s-au unit

Preşedintele FSLI a subliniat că cele trei organizaţii sindicale din învăţământ vor face front comun în ceea ce priveşte acţiunile de protest împotriva Guvernului.

Şansele de grevă generală în ianuarie sunt foarte mari, având în vedere mesajele pe care le primesc de la liderii de sindicat şi de la membrii de sindicat.

Nu au mai fost demult aşa de înverşunaţi, mai ales că în ultima perioadă au primit şi multe sarcini suplimentare – au fost şi împachetatori de teste de salivă, ore pierdute, plus alte sarcini în afară de obligaţiile pe care le au în fişa postului, şi acum, când văd această lovitură cruntă – ‘păi, stai puţin, adică chiar suntem luaţi de proşti?’.

Noi avem şi salariaţi cu 1.700 de lei, personal nedidactic, oamenii nu vor avea cum să suporte.

Sunt extrem de mulţi oameni nemulţumiţi, şi nemulţumiţi radical. Au spus că nu mai stau la discuţii. Vom face front comun, vom merge împreună. Acesta e motivul pentru care de luni încep protestele”, a explicat Simion Hăncescu.

author avatar
Andrei Ștefan