AcasăSOCIALAtenție la vreme! Avertizare de ploi și vijelii. Mai multe zone din...

Atenție la vreme! Avertizare de ploi și vijelii. Mai multe zone din țară, sub COD GALBEN

Vremea continuă să fie schimbătoare, astfel că meterorologii avertizează că în mai multe regiuni din România pot apărea, în perioada următoare, episoade de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În acest sens, specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au emis o avertizare COD GALBEN, care a intrat în vigoare în urmă cu scurtă vreme, respectiv la ora 12. Mesajul meteorologilor rămâne valabil până miercuri dimineață, 22 iulie, la ora 10.

În intervalul avut în vedere, specialiștii se așteaptă ca în mai multe județe din țară să apară averse torențiale, însoțite de intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și căderi de grindină. CODUL GALBEN vizează următoarele zone: Maramureș, Munții Apuseni, Carpații Orientali și, local, Transilvania și Moldova. „Se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp”, transmite sursa citată.

Ce se anunță despre vremea din București

Pe de altă parte, ANM a emis, marți, o prognoză specială pentru Capitală, valabilă în perioada 21 iulie ora 10.00 – 22 iulie, ora 22.00, din care aflăm că vremea va fi frumoasă în București și că va deveni călduroasă după-amiaza. Temperaturile vor ajunge la 31-32 de grade.

Specialiștii spun că marți cerul va fi mai mult senin, iar miercuri variabil, cu înnorări trecătoare spre seară, dar probabilitatea să apară ploi de scurtă durată va fi mică. Vântul va sufla slab până la moderat, mai spun meteorologii.

author avatar
Cristina Stefan
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger