AcasăSOCIALAtenţie la produsele de pe raft! Informațiile de pe ambalaj ce ridică...

Atenţie la produsele de pe raft! Informațiile de pe ambalaj ce ridică semne de întrebare

supermarketul

Există anumite expresii scrise pe ambalajele produselor de pe raft care ar trebui să ne alerteze și să ne determine să cercetăm mai în profunzime ceea ce consumăm.

Cuvintele și termenii utilizati pe ambalaje pot avea un impact semnificativ asupra deciziilor noastre de achiziţie.

Semnalele de alarmă de pe ambalaje:

  • Aromele naturale de nucă de cocos sau cele de capsuni, care-ti palc atat de mult, sunt obtinute mai ieftin prin procedee chimice de laborator, din proteina bacteriana naturala, conform sfatulparintilor.ro.
  • Un suc care se pretinde 100% natural poate avea concentrat cu adaos de zahăr.
  • Piureurile care se recomandă ca fiind 100% din pulpă pot fi tratate si imbunatatite cu arome naturale sau identic naturale, coloranti si alti adjuvanti.
  • Nectarul e doar un termen folosit, uneori, pentru un suc diluat şi tratat cu multe alte îmbunătățiri.
  • Produsele care sunt pompate cu polidextroză şi inulină nu sunt surse reale de fibre.
  • Fără zahăr înseamnă fără sucroză, dar să nu uităm de zahărul care provine din carbohidrați.

Mâncarea fake, un nou pericol

Nutriţioniştii ne învaţă cum să facem diferența între alimentele de calitate si cele falsificate.

În cazul alimentelor, falsificarea are dublu impact: cheltuiești mult pe mâncare proastă, iar consumul unor produse contrafăcute îți poate afecta sănătatea.

Alimentele cel mai des falsificate sunt uleiul de măsline și parmezanul, urmate de vin și băuturi alcoolice. Produsele de calitate au un preț ridicat pentru că materiile prime din care se obțin sunt limitate ca și cantitate.

Pentru a păstra costuri mai mici, a apărut uleiul extravirgin de măsline care conține ulei de floarea-soarelui sau de rapiță, iar brânza tip parmezan este „învechită” câteva săptămâni, în loc de 2-3 ani.

Primul semn de suspiciune sunt etichetele care nu precizează proveniența ingredientelor și locul de producție. Apoi folosirea unor termeni generali în spatele cărora se pot ascunde ingrediente de proastă calitate, este un nou semn de neîncredere.

Când cumpărăm ulei de măsline presat la rece trebuie să știm de unde provin măslinele și cine l-a fabricat, confor Pro TV.

Faceți efortul să citiți etichetele cu atenție și cheltuiți pe produsele care își respectă cu adevărat promisiunea transparenței și calității.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
541 afisari

1 COMENTARIU

  1. serios?? dar ce cauta la raft, asemenea produse??? protectia alimentelor nu mai este importanta?? oricine pune la raft orice ca nu este controlata de nimeni??

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger