AcasăSOCIALAtenţie la "oamenii de afaceri" care au ieşit, cu certificatele verzi, la...

Atenţie la „oamenii de afaceri” care au ieşit, cu certificatele verzi, la drumul mare! Poliţia a început să-i reţină!

certif verde

Oamenii legii au pus ochii pe „afaceriştii” care fac bani din certificate verzi false. Un astfel de infractor, în vârstă de 42 de ani, din oraşul Târgu Frumos, a fost reținut fiind cercetat într-un dosar penal de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Polițiștii au descoperit mai multe certificate verzi falsificate. Potrivit anchetatorilor, joi, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Iaşi au efectuat două percheziţii domiciliare, în oraşul Târgu Frumos, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Au plecat cu falsurile în Marea Britanie

În luna iunie 2021, doi bărbaţi ar fi falsificat mai multe buletine de analize COVID 19 şi le-ar fi pus la dispoziţia unor persoane care s-ar fi deplasat în Marea Britanie, în scopul de a fi folosite la controalele de frontieră.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe unități de stocare informații, iar cei doi bărbaţi bănuiţi de comiterea faptei au fost conduşi la audieri. Un bărbat de 42 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Vineri, acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Lucian Bode, avertisment pentru falsificatori

Toți cei care vor mai încerca să obțină adeverințe de vaccinare sau certificate verzi false vor merge la închisoare, a avertizat, luni, ministrul interimar de interne, Lucian Bode.

Peste 800 de persoane sunt cercetate în prezent fie pentru că au folosit acte false care dovedesc vaccinarea, fie că au ajutat la emiterea acestora. Lucian Bode îi avertizează pe cei care falsifică documente că vor fi aspru pedepsiți deoarece reprezintă un pericol pentru comunitate.

Am văzut foarte mulți români, vorbim de sute, sunt mulți, care apelează la certificate de vaccinare false.

Avem 362 de dosare penale, 850 de persoane cercetate pentru teste PCR false, pentru certificate și adeverințe de vaccinare false.

Le transmit tuturor: toți vor merge la pușcărie”, a declarat Lucian Bode.

author avatar
Andrei Ștefan