Cauta

Atenţie la legumele şi fructele pe care le cumpăraţi din piaţă! Produsele care au cele mai multe pesticide

Atenţie la legumele şi fructele pe care le cumpăraţi

Printre primii în Europa la consumul de alcool, dar pe ultimul loc consumul de fructe şi legume

Inspectorii ANSVA atrag atenţia că legumele de pe tarabe sunt pline de pesticide! Şi produsele românești sunt afectate, şi cele de import.

În interiorul mai multor fructe şi legume precum portocalele, căpşunile, vinetele şi dovleceii, importate din Turcia şi Egipt, au fost descoperite pesticide.

Pericol pentru consumator

Până acum, autoritățile au găsit 25 de legume și fructe care conțineau pesticide peste limite, asta din cele 1.884 de probe care au ajuns în laborator, conform Antena 3

Cele mai multe probleme au fost găsite la roșii. Mai exact 7 probe de tomate au fost descoperite cu substanțe periculoase pentru consum, și toate probele au venit de la producătorii din Matca, județul Galați.

S-au mai găsit și 5 probe de ceapa verde, 3 probe de spanac, 3 probe de căpșune, 2 probe de marar, 2 probe de patrunjel, o probă de mere, o probă de fasole verde și o probă de vinete.

Pesticide au fost găsite și la merele aduse din Ucraina și Polonia, dar și la mărarul adus din Iran.

Cum au ajuns românii să consume mâncarea „otrăvită” a străinilor

România, care, cândva, era grânarul Europei, a ajuns să importe mâncarea „otrăvită” a străinilor. Motivul este uluitor şi arată încă o dată cum ne batem joc de economia şi agricultura acestei ţări.

În magazine găsim legume aduse uneori de la mare depărtare. Cu toate că, teoretic, România ar dispune de resurse naturale pentru a-şi hrăni propria poluaţie.

Cum a ajuns ţara noastră să importe alimente cu pesticide? Din cauză că nu producem suficientă mâncare cât să hrănim întreaga populaţie. România are deficit la toate principalele categorii de alimente şi băuturi, de peste 5 miliarde de euro.

Cele mai importate produse sunt carnea de porc, peştele, lactatele, fructele şi legumele, conform datelor statistice. Pro­ducţia de legume în solarii repre­zintă sub 5% din suprafaţa totală cultivată cu acestea, astfel că în magazine găsim legume aduse uneori de la mare depărtare. Cu tot cu pesticidele cu care sunt crescute.

Agricultorii din statele enumerate mai sus consumă de până la 17 ori mai multe pesticide pe hectar decât producătorii români. Iar substanțele toxice folosite ajung în alimente, iar de acolo în oganismul consumatorilor. Producătorii dau vina pe politicieni care nu reușesc să găsească soluțiile necesare pentru a încuraja producția agricolă locală.

Ultimele stiri

  • Când poate fi vizitată Catedrala Națională. Patriarhia Română a anunțat programul de sărbători
  • Noi vești de la ANM! Prognoza actualizată pentru Crăciun și Revelion/Cum va fi vremea până la mijlocul lunii ianuarie 2026
  • Nicușor Dan spune că România susține proiectul de acord UE-Mercosur: „Ăsta e motivul” – VIDEO
  • Comunicat de presă COMUNA IRATOȘU
  • UE ne obligă să mai dăm câteva miliarde Ucrainei! Ce s-a întâmplat cu activele rusești
  • A murit profesorul și analistul economic Mircea Coșea
  • Moșu care ia…
  • Horoscop 19 decembrie 2025- Astăzi va fi o zi destul de stabilă
  • Alege ce citești
  • Marijuana, reclasificată de Donald Trump: „Oamenii m-au implorat să iau această decizie”
  • Exit mobile version