Cauta

Atenţie la legumele şi fructele pe care le cumpăraţi din piaţă! Produsele care au cele mai multe pesticide

legume

Printre primii în Europa la consumul de alcool, dar pe ultimul loc consumul de fructe şi legume

Inspectorii ANSVA atrag atenţia că legumele de pe tarabe sunt pline de pesticide! Şi produsele românești sunt afectate, şi cele de import.

În interiorul mai multor fructe şi legume precum portocalele, căpşunile, vinetele şi dovleceii, importate din Turcia şi Egipt, au fost descoperite pesticide.

Pericol pentru consumator

Până acum, autoritățile au găsit 25 de legume și fructe care conțineau pesticide peste limite, asta din cele 1.884 de probe care au ajuns în laborator, conform Antena 3

Cele mai multe probleme au fost găsite la roșii. Mai exact 7 probe de tomate au fost descoperite cu substanțe periculoase pentru consum, și toate probele au venit de la producătorii din Matca, județul Galați.

S-au mai găsit și 5 probe de ceapa verde, 3 probe de spanac, 3 probe de căpșune, 2 probe de marar, 2 probe de patrunjel, o probă de mere, o probă de fasole verde și o probă de vinete.

Pesticide au fost găsite și la merele aduse din Ucraina și Polonia, dar și la mărarul adus din Iran.

Cum au ajuns românii să consume mâncarea „otrăvită” a străinilor

România, care, cândva, era grânarul Europei, a ajuns să importe mâncarea „otrăvită” a străinilor. Motivul este uluitor şi arată încă o dată cum ne batem joc de economia şi agricultura acestei ţări.

În magazine găsim legume aduse uneori de la mare depărtare. Cu toate că, teoretic, România ar dispune de resurse naturale pentru a-şi hrăni propria poluaţie.

Cum a ajuns ţara noastră să importe alimente cu pesticide? Din cauză că nu producem suficientă mâncare cât să hrănim întreaga populaţie. România are deficit la toate principalele categorii de alimente şi băuturi, de peste 5 miliarde de euro.

Cele mai importate produse sunt carnea de porc, peştele, lactatele, fructele şi legumele, conform datelor statistice. Pro­ducţia de legume în solarii repre­zintă sub 5% din suprafaţa totală cultivată cu acestea, astfel că în magazine găsim legume aduse uneori de la mare depărtare. Cu tot cu pesticidele cu care sunt crescute.

Agricultorii din statele enumerate mai sus consumă de până la 17 ori mai multe pesticide pe hectar decât producătorii români. Iar substanțele toxice folosite ajung în alimente, iar de acolo în oganismul consumatorilor. Producătorii dau vina pe politicieni care nu reușesc să găsească soluțiile necesare pentru a încuraja producția agricolă locală.

Ultimele stiri

  • Plantele Care Vindecă Mintea: 7 Remedii Naturale Pentru Echilibru Emoțional
  • A fost semnat Memorandumul de Înțelegere între JP Srbijagas și SNTGN Transgaz SA – FOTO
  • „Conștient, nu dependent” – Fundația Dan Voiculescu a lansat campania națională antidrog la Școala Gimnazială Nr. 206 din București
  • Cartel Alfa: Nu vom accepta tăieri unilaterale care pun pe umerii angajaților din sectorul public întreaga povară a ajustărilor bugetare
  • BNS intră în stare de alertă față de măsurile Guvernului privind angajații din sectorul public: „La aproape 15 ani de la reforma toxică promovată în 2011 de Guvernul Boc…”
  • „40 de întrebări”-te duci la Rifai om, pleci meme pe TikTok
  • Aviația indiană în… alb și negru!
  • Proiect OUG: Plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază, prelungită cu trei luni/Se așteaptă decizia Guvernului
  • Persoanele vulnerabile ar putea primi un TICHET ELECTRONIC de energie, de la 1 iulie. Suma oferită LUNAR ca sprijin
  • Călin Georgescu a ajuns, vineri, la Parchetul General
  • Exit mobile version