Inspectorii ANSVA atrag atenţia că legumele de pe tarabe sunt pline de pesticide! Şi produsele românești sunt afectate, şi cele de import.
În interiorul mai multor fructe şi legume precum portocalele, căpşunile, vinetele şi dovleceii, importate din Turcia şi Egipt, au fost descoperite pesticide.
Pericol pentru consumator
Până acum, autoritățile au găsit 25 de legume și fructe care conțineau pesticide peste limite, asta din cele 1.884 de probe care au ajuns în laborator, conform Antena 3
Cele mai multe probleme au fost găsite la roșii. Mai exact 7 probe de tomate au fost descoperite cu substanțe periculoase pentru consum, și toate probele au venit de la producătorii din Matca, județul Galați.
S-au mai găsit și 5 probe de ceapa verde, 3 probe de spanac, 3 probe de căpșune, 2 probe de marar, 2 probe de patrunjel, o probă de mere, o probă de fasole verde și o probă de vinete.
Pesticide au fost găsite și la merele aduse din Ucraina și Polonia, dar și la mărarul adus din Iran.
Cum au ajuns românii să consume mâncarea „otrăvită” a străinilor
România, care, cândva, era grânarul Europei, a ajuns să importe mâncarea „otrăvită” a străinilor. Motivul este uluitor şi arată încă o dată cum ne batem joc de economia şi agricultura acestei ţări.
În magazine găsim legume aduse uneori de la mare depărtare. Cu toate că, teoretic, România ar dispune de resurse naturale pentru a-şi hrăni propria poluaţie.
Cum a ajuns ţara noastră să importe alimente cu pesticide? Din cauză că nu producem suficientă mâncare cât să hrănim întreaga populaţie. România are deficit la toate principalele categorii de alimente şi băuturi, de peste 5 miliarde de euro.
Cele mai importate produse sunt carnea de porc, peştele, lactatele, fructele şi legumele, conform datelor statistice. Producţia de legume în solarii reprezintă sub 5% din suprafaţa totală cultivată cu acestea, astfel că în magazine găsim legume aduse uneori de la mare depărtare. Cu tot cu pesticidele cu care sunt crescute.
Agricultorii din statele enumerate mai sus consumă de până la 17 ori mai multe pesticide pe hectar decât producătorii români. Iar substanțele toxice folosite ajung în alimente, iar de acolo în oganismul consumatorilor. Producătorii dau vina pe politicieni care nu reușesc să găsească soluțiile necesare pentru a încuraja producția agricolă locală.
Produsele care au cele mai multe pesticide
ajuta la combaterea cariei dentare,
a tartrului si a smaltzului.
Printre primii în Europa la consumul de alcool?
-70L de echivalent de alcool pur pe an e mult?
ROMANII AU AJUNS SA FIE OTRAVITI CU PRODUSELE IMPORTATE CARE NU SUNT CONTROLATE FITOSANITAR LA INTRAREA IN TARA !.
ODATA CU INTRAREA IN UE S-A SPUS CA PRODUSELE CE VIN DIN UE SUNT GARANTATE !!,AU CERTIFICATE DE CONFORMITATE DE LA PRODUCATOR !!.
ASTA S-A SPUS !,CA ROMANIA SA LASE GARDA JOS !,SA-SI DECIMEZE SINGURA INTREGUL SISTEM DE CONTROL FITOSANITAR ,AU DISPARUT LABORATOARE MII DE SPECIALISTI ,
IAR PRIN VAMA SE TRECE CA PRIN VARZA !!,ASA A DEVENIT ROMANIA PIATA REBUTURILOR !,A SOLDURILOR !, A DESEURILOR !!!.
CORUPTIA LA NIVEL DE GUVERN ,LA NIVEL POLITIC FACE POSIBILA ACEASTA GOLANEALA DIN SISTEMUL DE IMPORT A MARFURILOR NECONFORME SI PERICULOASE.
REZIDIILE TOXICE DE PESTICIDE SI FERTILIZANTI NU POT FI DETECTATE DE CUMPARATORUL ROMAN CAND MERGE LA TARABA DIN PIATA , OBSERVAREA ASPECTULUI
MARFII NU-I DESTUL !,ACESTE REZIDURI SE DETECTEAZA DOAR IN LABORATOARE SPECIALIZATE ,IAR METODELE SUNT PROCEDURATE.
Problema este legata de lantul intermediarilor care fiecare isi mareste adaosul comercial, ajungandu-se la cresteri ale preturilor de minim 300-500%. Acesti intermediari sunt persoane fara pregatire , cu scoala putina si care refuza sa invete orice meserie. De vina sunt insa fermierii , care nu se organizeaza, infiintand depozite pt. pastrarea marfu=ii, , sistem de transport si desfacere in piete sau contracte direct cu supermarket-uri, astfel ca sa rupa lantul intermediarilor care maresc artificial pretul produselor.