Cauta

Atenţie dacă aţi cumpărat aceste produse de la Lidl! Au fost retrase deja de la raft!

lidl

Atenţie dacă aţi cumpărat aceste produse de la Lidl! Au fost retrase deja de la raft!

Lidl România, unul dintre cele mai importante surpermarketuri ce activează în ţara noastră, retrage de pe piață produse pe care toată lumea le cumpăra. Decizia vine după ce autoritățile au descoperit un drog puternic în aceste alimente.

Este vorba de două produse pe bază de cânepă, care nu vor mai fi vândute în Lidl din cauza conţinutului de THC. Asociaţia Pro Consumatori a sesizat DIICOT!

Ceaiurile conţin substanţe pshihoactive

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a fost sesizată de Asociația Pro Consumatori că în magazile Lidl România sunt comercializate două tipuri de produse cu un conţinut ridicat de tetrahidrocanabinol (THC).

Este vorba de „Mogota Ceai de cânepă 20 buc” cu data de valabilitate minimă 31.12.2022. Acesta are un conţinut ridicat de tetrahidrocanabinol (THC). Al doilea produs rechemat este „Vita D’or Ulei bio de canepa presat la rece 250ml”, care, ca și în cazul ceaiului, are o concentrație ridicată de THC.

Ce este THC

România și UE nu au dispoziții legale cu privire la introducerea pe piaţă a produselor alimentare care sa aibă în compoziţie substanţa THC – tetrahidrocanabinol. Drogul este o substanță psihotropă, biosintetizată de planta Cannabis.

În produsul „Mogota Ceai de cânepă 20buc“ al producătorului Mogota d.o.o., s-a depistat un conţinut ridicat de tetrahidrocanabinol (THC). Consumarea acestui produs poate avea consecinţe nedorite asupra sănătăţii, precum schimbări ale dispoziţiei şi oboseală. Din această cauză, clienţii trebuie să ţină cont de rechemare şi să nu consume produsul.

Produsul în cauză, „Mogota Ceai de cânepă 20buc“al producatorului Mogota d.o.o. a fost comercializat în magazinele Lidl România. Din considerente de protecţie a consumatorului, Lidl România a reacţionat imediat şi a retras acest produs de la vânzare.

Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea produsului va fi restituită, chiar şi fără prezentarea bonului fiscal. Retragerea vizează exclusiv produsul „Mogota Ceai de cânepă 20buc“ al producatorului Mogota d.o.o. cu data de valabilitate minimă 31.12.2022″, au transmis reprezentanții Lidl.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version