AcasăSOCIALAtacul la Educație, premeditat din 2017. Salariile umilitoare au lăsat sistemul fără...

Atacul la Educație, premeditat din 2017. Salariile umilitoare au lăsat sistemul fără profesori calificați

Primul profesor al țării și România educată

Am stat puțin în stand-by înainte să scriu despre greva profesorilor. Și asta pentru că se crease senzația că salariile în Învățământ crescuseră. Mai mult, chiar, se aplicase și Legea 153/2017 în integralitate, cu mici furtișaguri, pe ici, pe colo. Și atunci de ce atâta frustrare și nemulțumire? Foarte simplu. Însăși Legea 153/2017 a fost o batjocură la adresa cadrelor didactice, plasându-le pe acestea la nivelul celor mai de jos categorii de bugetari. 

Opiniile față de greva profesorilor au fost și pro și contra, însă foarte puțini sunt cei care știu, cu adevărat, ce se întâmplă în sistem. Legea 153/2017, privind salarizarea unitară a bugetarilor, a creat, din start, o discriminare și o batjocură inimaginabile față de cadrele didactice, plasându-le, în grila de salarizare, la coada clasamentului, foarte aproape de șoferi și femei de serviciu. Acest lucru a făcut ca, după aplicarea în integralitate a legii, cu sporul neuropsihic raportat, totuși, la salariile din 2018, salariul maxim al unui profesor cu toate gradele luate și cu o vechime de peste 25 de ani să ajungă la 4.500 de lei net. Și, într-adevăr, un profesor debutant nu primește mai mult de 2.500 de lei. Salariul de debutant, în Învățământ, se ia o perioadă foarte lungă de timp, cu creșteri infime, pentru că trebuie să ajungă la gradul didactic I (după definitivare și gradul didactic II) ca să poată obține un salariu 3.500 de lei. Toate acestea erau prevăzute în Legea 153/2017 și nimeni nu a protestat. Cel puțin vizibil. Sorin Țiplea, președintele Uniunii Sindicale ”Didactica”, din Vaslui, sindicat afiliat la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), ne spune că, la momentul respectiv, în acea zonă oamenii au ieșit în stradă, la proteste și chiar se discuta despre o grevă. Însă conducerea federației nu a vrut să extindă protestul, pe motiv că mai bine se discută la Guvern. Au discutat abia în 2019, cu premierul de atunci, Viorica Dăncilă, și au obținut, printr-un memorandum, promisiunea că vor intra direct pe grila din 2022 și s-au mulțumit cu atât. Apoi s-a schimbat Guvernul și memorandumul a ajuns la coșul de gunoi. Ulterior a venit pandemia, cu interzicerea protestelor, iar profesorii s-au resemnat.

Greva din 2005 a îmbunătățit calitatea dascălilor

După greva de 3 săptămâni din 2005, salariile profesorilor s-au mărit considerabil. Consecința a fost că, în următorii ani, sistemul de învățământ s-a îmbogățit cu dascăli calificați și bine pregătiți, cu efecte vizibile în nivelul de educație al elevilor. Anii au trecut însă și salariile nu s-au mai majorat, ajungându-se la o criză extremă de cadre didactice calificate. Cei bine pregătiți au părăsit sistemul, iar tinerii absolvenți nici nu voiau să audă de Învățământ, căutându-și locuri de muncă plătite decent. Și ne-am întors din nou la vechea tară a sistemului, care este obligat să lucreze cu necalificați. Și nu doar în zonele rurale, ci chiar și în municipiile reședințe de județ, unde se caută cu disperare profesori pentru materiile esențiale. Cu suplinitori și cu cadre didactice care, în timpul orelor, se gândesc că nu au bani să-și achite ratele la bănci, utilitățile, că de cărți de specialitate nici nu se pune problema, nu se poate face Educație. Iar noi, ceilalți, ne întrebam cum de au ajuns copiii noștri niște analfabeți funcționali. Pentru că a existat o critică la adresa dascălilor, care au refuzat, în marea lor majoritate, să predea fizic în timpul pandemiei, de frica virusului, pot spune că abia acum îi înțeleg. Pentru un salariu de mizerie nu voiau să riște, mai ales că se știa ce se întâmpla dacă ajungeau în spitale.

Semnalul este clar

Sindicaliștii din Educație spun că soluția pentru rezolvarea problemelor este la îndemâna Guvernului. Printr-o ordonanță, se poate permite raportarea sporului neuropsihic la salariul din 2023, astfel că majorarea ar fi de maximum 900 de lei. Guvernele de până acum nu au avut, însă, nici cea mai mică intenție de a crește calitatea în Învățământ. Dovezile sunt nu doar salarizarea mizerabilă a cadrelor didactice, ci și haosul creat în mod deliberat în școli, prin dispariția măsurilor de coerciție, haos care permite elevilor să-i umilească pe profesori, precum și relaxarea materiilor și eliminarea, mai nou, a unora, esențiale pentru formarea și educarea copiilor. Pentru că, nu-i așa, țara, de fapt, ne vrea proști. În România educată a primului profesor al țării.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
4.017 afisari

57 COMENTARII

    • ATENTIE ! ZIARE.COM , UN SITE DE ZDRENTE , ANALFABETI FUNCTIONALI SI EXCREMENTE IMPUTITE CE ZILNIC FAC PROPAGANDA SCARBOASA SI LINGUSITOARE LAUDAND GUVERNUL ACTUAL DE HOTI SI INCOMPETENTI IN FRUNTE CU UN TURIST IMPOSTOR FALSIFICATOR DE ACTE CA SA-SI CUMPERE SASE CASE

      IMPOSTORUL NEMERNIC SPUNE CA A DAT MEDITATII PENTRU ASI CUMPARA SASE CASE : GHINION
      LA PUSCARIE CU EL

      • Recensamantul real al dosarelor lui Klaus Iohannis. Presedintele a fost cercetat penal in 17 dosare. Un dosar este inca in lucru

        “Eu, Klaus Iohannis, nu am fost niciodata, in nicio calitate, urmarit penal. Foarte simplu, se poate verifica fara nici un fel de problema. (…) Nu am fost urmarit penal, nu am avut dosare, nu am avut probleme si, in consecinta, eu raman la parerea mea: cei cu dosare n-au ce cauta in varful politicii” – Klaus Iohannis, 27 octombrie 2016. Toate afirmatiile lui

        https://www.luju.ro/sase-case-17-dosare-recensamantul-real-al-dosarelor-lui-klaus-iohannis-presedintele-a-fost-cercetat-penal-in-17-dosare-un-dosar-este-inca-in-lucru-la-piccj-dupa-ce-una-dintre-cele-sase-case-obtinute-cu-ghinion-din-medidatii-l-a-trimis-pe-iohannis-in-insta

        • Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la 5 ani de la momentul în care a dat un răspuns nefericit cu privire la şansa sa de a avea mai multe case, comparativ cu alţi profesori, spunând „ghinion!” că nu a vrut să jignească pe nimeni, iar între timp expresia este folosită într-o notă glumeaţă.

          Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au pierdut definitiv casa în care este sediul unei bănci, în noiembrie anul trecut, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat mai mult de 16 ani.

          „Acea declaraţie a fost interpretată, dar între timp costat că este o sintagmă folosită într-o notă glumeaţă. Nu a fost intenţia mea, sper că nu s-a simţit nimeni jignit”, a spus, miercuri, Klaus Iohannis.

          Oricat s-ar stradui stafful de campanie al PNL sa il scoata pe Klaus Iohannis drept cinstitul neamului si inteleptul satului

          https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/iohannis-a-ajuns-de-la-sase-la-sapte-case-si-a-actualizat-declaratia-de-avere–255998.html

          • Mă gândeam că nimeni nu a încercat să explice situația imobiliară a profesorului de fizică devenit președinte Klaus Iohannis, și asta nu pentru că nu ar fi vrut sau pentru că e greu de apărat, ci pentru că majoritatea celor care au o voce auzibilă nu se pricep la imobiliare dincolo de “te ajut la o combinație și îmi lași și mie un apartament”.

            Întâi: ați auzit de situația imobilului de pe pietonală, care e obținut cu acte false și care aduce bani președintelui, fiind închiriat unei bănci, asupra căruia justiția s-a pronunțat în primă sentință în defavoarea președintelui. S-a făcut recurs, justiția își urmează cursul. Nu știm încă în ce măsură Iohannis poate pierde și celelalte 2 case, care se presupune că au fost cumpărate cu banii obținuți din această chirie.

            https://zoso.ro/cele-6-case-iohannis/

          • https://www.facebook.com/lolrelai/posts/6853049391376594
            „Despre greva profesorilor, dăcă aveți un pic de răbdare!
            Mama a fost învățătoare și tata profesor! Ambii au atins cel mai înalt grad in meseria lor si ambii au prins pensia cu credite la bănci pe care am reușit să le închid eu făcând tiktok!Nu știu dacă realizați cât de absurdă și tristă este fraza asta! Părinții mei, care au educat sute de copii, au murit săraci și datori la bănci după o carieră de succes! Da, e admirabil că au studiat toată viața și niciunul nu s-a oprit până nu a atins nivelul maxim în carieră (acel grad 1, că atât se poate).Pentru a îmi cumpăra primul telefon când am împlinit 14 ani, părinții mei intelectuali si-au amanetat verighetele că la bănci erau deja datori vânduți pt un apartament cu 2 camere, nu vreo vilă sau casă de vacanță! Cel mai des lucru auzit de la părinții mei era “Nu avem bani!“ și cel mai trist lucru era că nu mă mințeau, chiar dacă așa credeam. Eram singurul lor copil si nu puteam crede că niște profesori, pe care toată lumea ii respectă, chiar sunt săraci.
            La urma urmei erau deștepți si pe mine mă învățaseră că “dacă am carte, am parte”, “că am nevoie de școală” și că “dacă vrei să devii cineva în viață trebuie să înveți bine”. Îmi dădea cu virgulă cum ei, care clar au învățat bine și îi învață și pe alții de bine, sunt săraci totuși. Am subliniat că eram singurul copil, căci dacă părinții mei profesori ar fi avut doi copii, probabil nici mâncarea nu ne ajungea din salariul lor!Ca să înțelegeți și că nu doar ai mei aveau salariul mic, să știți că toți profesorii si învățătorii, pe lângă ratele la bănci, mai aveau si rate la Sindicat. Există mai multe sindicate în învățământ unde se împrumută profesorii de nevoie. Pe lângă asta mai aveau o chestie numită cerc, cerc in care puneau mai mulți profesori lunar câte 100 de lei si când le venea rândul luau 1000 de lei. Practic luau tot banii lor, dar luau mai mulți odată ca să înțeleagă ceva din ei.Când a murit mama, în 2020, mai mulți părinți ai căror copiii i-a îndrumat in viață mi-au scris public pe Facebook să mă ajute cu banii pentru că știau că mama nu avea… V-am spus asta ca să știți că nu scriu povești, ci că spusele mele sunt susținute de dovezi. La fel a fost si la moartea tatălui meu.
            Părinții mei s-au împrumutat și au trăit toată viața de pe o lună pe alta. Mi s-a confirmat asta când în prima lună în care nu au mai fost, datoriile mi-au revenit, prin moștenire.Verighetele tot eu le-am scos de la amanet și creditele la bancă tot eu le-am închis, că moartea nu te scutește de datorii…Practic au muncit o viață întreagă în învățământ pt a lăsa singurului lor copil niște datorii și un apartament mic, care fără de o renovare nu putea fi folosit.Mi-a luat 3 ani de tiktok si “cerut trandafiri”, alături de niște agramați care nu știu acordul între subiect și predicat, pt a face ce nu ar fi reușit profesorii mei dragi în 20 de ani… pentru a scăpa de datorii si a renova casa.Nu-mi dau seama dacă realizați că un incult câștigă intr-o zi cât un profesor de stat intr-o lună iar când săracii ies în stradă că vor un salariu decent, sunt judecați și umiliți de conducătorii bogați ai țării!Profesorii nu cer că n-au ce face ci pt că nu au!!! Chiar nu au!!Vă las și niște poze pt a înțelege ce primesc cadrele didactice pt o viață dedicată cărților și copiilor și vă întreb ce vreți să devină copiii voștri, când se prind că nu ii vor ajuta cărțile și școala, căci exemplele lor în viață sunt sărace și plâng în stradă!
            Mama a fost in stradă la fiecare grevă! Acum, când ea nu mai e, încerc să o ajut să lupte prin mine de dincolo de mormânt. Măcar atât să mă ajute dragostea pt cărți și scris pe care mi-au insuflat-o!Vă rog din suflet ajutați-mă să schimb ceva, chiar dacă nu pt ai mei, măcar pt ai voștri!P.S. Am uitat să menționez că mama a fost mai mult decât se putea în cariera ei. A fost prima învățătoare din țară care a deținut postul de directoare. A schimbat legea pentru a putea candida și câștiga acest titlu si câteva sute de lei în plus la salariu!”

        • România este un stat eșuat, așa ne-a zis trântorul impostor, suspendarea lui este o prioritate națională

          • Șelaru Constantin-Ștefan date 12 October 2017 19:57+10
            Nu de mult, am lecturat cu interes o publicație semnată de ”Justițiarul” din Sibiu privitoare la o petiție depusă de Iohannis la instanța Sibiană în calitate declarată ferm de SUCCESOR ÎN DREPTURI ȘI OBLIGAȚII A MEMBRILOR FOSTEI ASOCIAȚII HITLERISTE CE FUSESE ÎNFINȚATĂ ÎN ROMÂNIA, cerere prin care, a solicitat retrocedarea tuturor bunurilor mobile și imobile ce fuseseră confiscate foștilor membri ai susnumitei asociații pe baza unei hotărâri ce fusese pronunțată de Tribunalul Internațional de la Nuremberg. Acțiunea lui Iohannis a fost admisă ca atare iar instanța Sibiană i-a recunoscut astfel calitatea și dreptul pretins prin cererea care astfel și-a produs efectele juridice scontate. Ce părere aveți? Având calitatea nedeclarată legal de fascist, Iohannis poate ocupa funcția de președinte al României? De ce nu se spune nimic de infracțiunea de evaziune fiscală săvârșită de el prin nedeclararea ani la rând a veniturilor realizate?!

            Deci bisnitarul de case , gurile rele ar zice si de copii catre parinti canadieni cu punga plina, e un impostor si mai este si ****** pe deasupra. Cred ca asta si-o va lua rau de tot ; cum ? pai de exemplu el se bazeaza pe faptul ca amerilocii il vor tine in brate ca pe Base . Chestia e ca daca se taie cei 2% din bugetul tarii pt. , sanki, aparare (adica avioane pt. arat) atunci se vor oftica aia si-l lasa pa mana noasttra. Asadar dupe alegeri , smecherul care vine trebuie sa taie macaroana …cu cei 2%
            Vechiul Cod penal, la art. 291, avea absolut acelaşi conţinut foarte clar: „Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial”. Mai multe instanţe, precum şi o expertiză grafoscopică, au stabilit că în acest proces familia Iohannis s-a folosit de un Testament fals şi o Adeverenţă falsă de la primăria din comuna Porumbacu de Jos (cel care a emis-o a fost deja condamnat). Că familia Iohannis ştia despre falsul acestor documente este dovedit de folosirea lor în instanţă şi după ce au fost declarate false!

            Mai devreme sau mai tîrziu un dosar penal cu acestă acuzaţie, de „Uz de fals”, va fi finalizat pe numele preşedintelui Klaus Iohannis! Desigur, în funcţie de cît va mai rămîne Laura Codruţa Kovesi şefă a DNA. Asta e, ghinion!

        • 17 DOSARE
          Lista dosarelor lui Klaus Iohannis de la PCA Alba Iulia:
          „1) Dosarul nr. 66/P/2001, la care s-a conexat dosarul nr. 58/P/2003 al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, in care prin rechizitoriul din 15.12.2003 s-a dispus trimiterea in judecata a inc. ML – secretar al Primariei Comunei Porumbacu de Jos – pentru comiterea infractiunilor de fals intelectual si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Totodata, s-a dispus disjungerea cauzei in legatura cu numitul Iohannis Klaus Werner si trimiterea acesteia Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, in vederea efectuarii de cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de instigare la fals, uz de fals si marturie mincinoasa. Din verificarile administrative, a rezultat ca Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu a trimis dosarul la Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu, care la randul sau si-a declinat competenta de solutionare in favoarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Bucuresti.
          2) Dosarul nr. 86/P/2001, in care prin rezolutia din 16.11 2011 s-a dispus neinceperea urmaririi penale fata de primarul municipiului Sibiu, numitul Iohannis Klaus Werner pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice, constand in aceea ca in calitate de primar ar fi dispus restituirea catre 4 cetateni straini a unui imobil cerut in baza Legii nr. 112/1995. Solutia nu a fost atacata cu plangere contra solutiei.
          3) Dosarul nr. 263/P/2005, in care s-a dispus prin ordonanta din 13.10.2005 declinarea cauzei in favoarea DNA – Serviciul Teritorial Alba. Cauza viza pretinsa savarsire de catre un judecator al Judecatoriei Sibiu si de catre numitul Iohannis Klaus Werner a infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si trafic de influenta vizand un schimb de terenuri.
          4) Dosarul nr. 42/P/2006, in care s-a adoptat la 26.07.2006 ordonanta de declinare a competentei de solutionare a cauzei vizand infractiuni de fals intelectual, complicitate la inselaciune, uz de fals, tainuire si abuz in serviciu contra intereselor publice pretins a fi comise, in grup organizat, de invinuitii BRG, Iohannis Klaus Werner s.a. in favoarea DIICOT – Structura Centrala; faptele ar fi constat in falsificarea mai multor certificate de mostenitor ce ar fi fost folosite ulterior pentru retrocedarea unor imobile catre persoane fizice prin dispozitia primarului Municipiului Sibiu. Va comunicam o copie de pe aceasta ordonanta.
          5) Dosarul nr. 126/P/2006, format in baza adresei DNA – Serviciul Anticoruptie Alba Iulia nr. 19/VIII/I/2006 din 10.04.2006. In acest dosar, s-a adoptat rezolutia din 30.06.2006, prin care s-a dispus scoaterea de sub urmarirea penala fata de invinuita TMI pentru infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata si declinarea cauzei in favoarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fapta care ar consta in aceea ca acesta (n.r. Iohannis), in calitate de primar, nu ar fi respectat prevederile legale cu privire la restituirea unui imobil din Sibiu apartinand unor persoane fizice. Nu s-a inceput urmarirea penala fata de Iohannis Klaus Werner. Nu s-a formulat plangere impotriva solutiei. Va comunicam in copie rezolutia nr. 126/P/2006.
          6) Dosarul nr. 392/P/2006, in care prin rezolutia din 22.01.2007, s-a dispus neinceperea urmaririi penale fata de Iohannis Klaus Werner sub aspectul comiterii infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si abuz in serviciu contra intereselor publice. Cauza viza emiterea unei dispozitii de retrocedare a unui imobil situat in municipiul Sibiu. In adoptarea solutiei, s-a retinut ca emiterea dispozitiei de catre primar s-a realizat in baza unei hotarari a instantei civile. Nu s-a inceput urmarirea penala in cauza. Nu exista date ca s-a formulat plangere impotriva acestei solutii.
          7) Dosarul nr. 417/P/2006 – preluat de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu, unde a fost inregistrat sub nr. 1693/P/2006. Prin ordonanta din 15.12.2006, s-a dispus declinarea competentei de solutionare a cauzei privind pe Iohannis Klaus Werner s.a. in favoarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.
          8) Dosarul nr. 419/P/2006 – trimis spre preluare de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu sub nr. 2767/P/2006, unde a ajuns urmare a declinarii dispuse de DNA prin ordonanta nr. 154/P/2006 din 13.09.2006. Prin rezolutia din 21.12.2006 al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, s-a dispus confimarea propunerii de neincepere a urmaririi penale fata de Iohannis Klaus Werner sub aspectul comiterii infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice, fapta ce ar fi constat in aprobarea de catre Consiliul Local a unui referat intocmit de catre primarul Municipiului Sibiu pentru a se perfecta un schimb de terenuri. Nu s-a formulat plangere impotriva solutiei.
          9) Dosarul nr. 844/P/2009 al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia – format ca urmare a declinarii competentei de catre DNA prin ordonanta nr. 270/P/2006 a acestei unitati. Prin rezolutia din 17.02.2010 a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, s-a dispus scoaterea de sub urmarirea penala fata de invinuitii BRG s.a. si neinceperea urmaririi penale fata de Iohannis Klaus Werner pentru savarsirea infractiunilor de neglijenta in serviciu. Impotriva acestei solutii nu s-a formulat plangere. Va comunicam o copie a acestei rezolutii.
          10) Dosarul nr. 520/P/2010, in care s-a dispus prin ordonanta din 25.10.2010 declinarea cauzei la DNA – Serviciul Anticoruptie Alba Iulia pentru efectuarea de cercetari penale fata de Iohannis Klaus Werner pentru infractiunea prev de art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 (n.r. abuz in serviciu sau de uzurpare a functiei, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit) rap. la art. 13 lit. b) din OUG nr. 43/2002.
          11) Dosarul nr. 64/P/2011, in care prin ordonanta din 4.02.2011 a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia s-a dispus neinceperea urmaririi penale fata de Iohannis Klaus Werner sub aspectul pretinsei savarsiri a infractiunilor de fals intelectual si neglijenta in serviciu si declinarea competentei catre Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu pentru efectuarea de cercetari fata de alte persoane.
          12) Dosarul nr. 89/P/2011, in care prin rezolutia din 16.02.2011 s-a dispus neinceperea urmaririi penale cu privire la savarsirea de catre Iohannis Klaus Werner a infracitunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, abuz in serviciu contra intereselor publice si conflict de interese, fapte care ar fi constat in aceea ca in calitate de primar ar fi initiat declararea unui recurs civil in care ar fi avut interese personale. Solutia a fost comunicata petentului. Nu s-a formulat plangere impotriva solutiei.
          13) Dosarul nr. 702/P/2011, in care prin rezolutia din 25.01.2012 s-a dispus neinceperea urmaririi penale fata de Iohannis Klaus Werner, primar al Municipiului Sibiu, sub aspectul pretinsei savarsiri a infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si abuz in serviciu contra intereselor publice, fapte care ar fi constat in aceea ca in baza unor certificate de urbanism false, primarul ar fi emis autorizatii de construire nelegale pentru imobile situate pe strada Teilor din Sibiu. Impotriva solutiei au formulat plangere petentii, care a fost respinsa prin rezolutia nr. 97/II/2/2011 a procurorului general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, solutie mentiunta prin sentinta penala nr. 76/5.06.2012 a Curtii de Apel Alba Iulia (dosar nr. 249/57/2012).
          14) Dosarul nr. 411/P/2013, la care a fost conexat si dosarul nr. 489/P/2016 al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, in care prin referatul nr. 411/P/2013 din 1.10.2013 s-a propus preluarea cauzei de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. La 23.10.2013, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a comunicat ca dosarul a fost preluat de aceasta unitate.
          15) Dosarul nr. 595/P/2014, in care prin ordonanta din 20.11.2014 s-a dispus clasarea cauzei vizand plangerea penala formulata de petentul MMA sub aspectul savarsirii de catre Iohannis Klaus Werner si numitul KH a infractiunii prev. de art. 3 din OUG nr. 31/2002 (n.r. initierea sau constituirea unei organizatii cu caracter fascist, rasist ori xenofob, aderarea sau sprijinirea, sub orice forma, a unui astfel de grup), fapta ce ar consta in aceea ca numitul Iohannis KW impreuna cu alte persoane de etnie germana ar fi membri ai unei organizatii cu caracter fascist, respectiv Forumul Democrat al Germanilor din Romania. Dosarul s-a format ca urmare a declinarii dispuse de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie prin ordonanta nr. 385/P/2014 din 16.10.2014. Solutia a fost comunicata petentului. Impotriva acestei solutii nu s-a formulat plangere.
          16) Dosarul nr. 625/P/2014, in care prin ordonanta din 5.12.2014 s-a dispus clasarea plangerii formulate de SE pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, fals in declaratii, abuz in serviciu. Totodata, s-a dispus declinarea in favoarea Parchetului depe langa Tribunalul Sibiu a plangerii penale formulate de petenta cu privire la acuzatii de retrocedari ilegale a unor imobile dispuse de numitul Iohannis Klaus Werner in calitate de primar. Precizam ca plangerea penala formulata de petenta il viza si pe Iohannis Klaus Werner si a fost depusa la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, DNA si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Solutia a fost comunicata petentei. Aceasta nu a formulat plangere impotriva ordonantei nr. 625/P/2014 a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia.
          17) Dosar penal nr. 715/P/2018, in care s-a dispus declinarea in favoarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a competentei de solutionare a cauzei avand ca obiect infractiunile mentionate in denuntul formulat de SC Jurindex Media SRL.”

  1. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la 5 ani de la momentul în care a dat un răspuns nefericit cu privire la şansa sa de a avea mai multe case, comparativ cu alţi profesori, spunând „ghinion!” că nu a vrut să jignească pe nimeni, iar între timp expresia este folosită într-o notă glumeaţă.

    Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au pierdut definitiv casa în care este sediul unei bănci, în noiembrie anul trecut, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat mai mult de 16 ani….

    „Acea declaraţie a fost interpretată, dar între timp costat că este o sintagmă folosită într-o notă glumeaţă. Nu a fost intenţia mea, sper că nu s-a simţit nimeni jignit”, a spus, miercuri, Klaus Iohannis.

    Oricat s-ar stradui stafful de campanie al PNL sa il scoata pe Klaus Iohannis drept cinstitul neamului si inteleptul satului

    https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/iohannis-a-ajuns-de-la-sase-la-sapte-case-si-a-actualizat-declaratia-de-avere–255998.html

  2. Cînd au crescut salariile la profesori ,a crescut nivelul de pregatire al elevilor ? NU ! atunci de ce sa creasca ? nu li se impune nimic profesorilor , ori iei 10 ori 2 cîstigi la fel . sa dovedeasca ca merita si apoi sa ceara bani .

    • Sa mori tu bai ghertoiule ?Tu ai copii ? Daca ai avea n-ai mai vorbi astfel Copiii sunt educati de profesori motivati sa faca acest lucru.La guwerner li s-au marit salariile Au devenit astronomice dar eficienta este jos de tot astfel incat avem 120 miliarde euro datorii 20de miliarde au fost furate dintr-un foc iar cauza a fost pusa la top-secretASAiti place ghertoiule ?

      • bai prostule ai citit si n-ai inteles , adica analfabet . degeaba le cresti salariile ca ei tot analfabeti ca tine scot . si la medici le-a crescut si tot iau spaga . iar de copii nu vorbi handicapatule ca nu stii ce-i aia .

        • Ghertoi imputit ce esti! Cine impinge spaga in buzunarul medicului ?Unul ca tine ,un ghertoi paranoic ,ca ,,vezi Doamne ,daca nu dai nu -i bine ‘,’siktir ghertoiule! Asa ati facut si cu Ceausescu,l-ati lins si i-ati cantat ode si osanale pana l-ati bagat in pamant ,prostilor !Salarizarea sa fie facuta dupa performante Daca tu esti o scarbosenie proasta avida de putere si aduci tara in esuare ce salariu meriti ?Iei de la educatie ,si dai la securisti ,la justitia incalecata de tine si la armata celor 5000 de generali dar fara ostasi ,ce merita un tiran ca acesta ?Ceausescu era mic copil pe langa tiranul asta sabotor !

          • Spanzura-te tu bai ghertoiule Eu am predat 35 de ani ba basoalda ,dar uite ce prosti au iesit ,ca tine. Am incercat sa te educ dar familia Bandy a fost mai tare Exemplu real esti tu bai drogatule

  3. Asta cu sticla a stiut sa sape bine la temelia invatamantului.Bine ca nu a pus copiii sa cante ca in germania natala ,,bunica mea e o scroafa ca merge cu masina si polueaza,, de acolo se inspira la demolarea copiilor.

  4. Totu merge ,,sticla”dragi romani
    Chiar acuma vin de la stapani
    Ei mi-au zis sa tai subventia ce-am dat
    La curent si gaze imediat!

    Daca nu o tai acuma negresit
    Vor sa scot instant banul sterpelit
    20de miliarde am furat discret
    Si nu-i dau pentru ca banii sunt pusi la secret.

    Am ingropat banii la una din case
    Nu vreau sa patesc ce a patit Nastase
    Fiind-ca puscaria mie nu-mi prieste
    Dati-o la don catzu ,i se potriveste!

  5. Unde au mers cei calificati,dna Marcu?In agricultura,in fabrici,uzine, in economia reala?Nicidecum.Va invit sa ii cautati prin primarii si institutii de stat in locuri caldute, pe salarii bune ca d-aia tac malc in fata agresarii LGBT-iste a copiilor Romaniei , in rural si orasele mici si medii o sa ii gasiti primari,vici,secretare ,asistenti de tot felul si altele.Zilele astea m-am lamurit ca toti suveranistii din presa sunteti prizonierii dogmelor si propagandei sistemice.Ati prostit natia asta ca banii multi rezolva totul.Fals,foarte fals.

    • mai omule bine i-ai mai zis-o ,dar tot degeaba , maine scrie tot asa . la fel ca si cei din justitie care si ei ameninta cu plecatul dar ca sa pleci trebuie sa-ti dea cineva mai mult, ca atunci de ce sa pleci , si cine sint aia care arunca bani pe trantori ?

  6. : tema ii_ supercomputer initializeaza unda revolutie_ timisoara _ decembrie 1989_ si care a ajuns si la punctul debolsevizare si desovietizare sistema de invatamant {romania libera = bucovina de nord+ basarabia+ latura lobera}_ prin modalitatea stagiu de dialog avansat= spatial mihai grigore – elevi -studenti – profesori- oameni de stiinta :

  7. : supercomputer _ innoada opera gramaticala a lui sextil puscariu _ g tohaneanusi dumitru irimia intr- o marginalie _ junimea literara= principiul fonetic_ scoala ardeleana – caracterul latin { acum si in limba ucraineana }_ mihai grigore = { blue music sistema_ legatura dintre limbajele artificiale si cele naturals}:

  8. : supercomputer_ pe istoricul celula umana_ descoperire = palade_ recreatie = { blue music system}_ introdu deviceul sistema de invatamant ” human life in solar system/ terra – mars/” blue Terra line”:

  9. :asa sa ne ajute dumnezeu!*: faraday era in copil sarac _ tatal lui l- a trim is la o legatorie de carti_ si de unde prin geniu si autoeducatie a ajuns seful laboratorului regal de fizica _ studentul maxwel _ citindu-i cu atentie propozitiile in care is I concluziona experimentele din fizica a scris _ inspiration _ celebrele ecuatii care stau la baza erei electronics in care train azi!*:

  10. tema pentru acasa _ sa se induce o cale say in procedeu de a include in constitutia de la chisinau a amendamentului spatial ” reunificarea basarabiei cu romania = membrane n.a.t.o. si u.e.” _ precum si o modalitate de a celebra acest pas sore libertate_ putna _ 2 iulie 2023!*:

  11. Intrebare: ziare televiziuni,institutii ale statului,partide un de nu toata lumea e corupta, imbecila si tembela, cetateni, cum este posibil sa tinem in functii ale statului si sa fim condusi de acesti infractori si impostori? Vedem cu totii ce fac acesti ticalosi cu noi si tara si nimeni nu face nimic?Pe ceasca l-am omorat ptr ca a construit o tara,va place nu va place asta e adevarul,cu astia stam la corturi, pe astia care au furat-o nu-i mai impusca nimeni?

    • Aici e buba . Pe ceasca nu l-am omorit noi , poporul . Trebuia judecat drept si multe ar fi spus , nu se mai ajungea aici , astazi. Practic , pacatul originar ne omoara . Ne conduc tot ei .

  12. Asa cum zicea Regretatul Vadim Tudor se urmareste indobitocirea Natiei Romanesti care din Mosi Stramosi naste GENII!

  13. CEL MAI SIMPLU MOD DE A DISTRUGE O TARA ,UN POPOR ESTE SA-I DISTRUGI INVATAMANTUL -EDUCATIA ,RESTUL VIN DE LA SINE.
    CU UN POPOR NEEDUCAT NU POTI CONSTRUI NIMIC DURABIL ,NIMIC EFICIENT ,NIMIC CALITATIV . PROSTUL DISTRUGE ORICE PANA AJUNGE LA NIVELUL LUI DE PERCEPTIE.
    DESTINUL ROMANIEI A FOST PROGRAMAT INAINTE DE 89 !,ERAM O VACA CU LAPTE DUPA CARE LE CURGEAU BALELE LA TOATE LEPRELE SI SAMSARII LUMII.
    ROMANIA S-A DISTRUS PRIN IUDELE DIN INTERIOR CARE S-AU VANDUT STRAINILOR PE CATIVA ARGINTI .
    AM AJUNS O TARA DE ANALFABETI!,IAR VINOVATI SUNT SI PROFESORII EI AU TRECUT CLASA ORICE LEPRA !,EI AU FOST CEI CARE AU INTORS SPATELE CAND S_AU VANDUT DIPLOME DE BACALAUREAT !,CAND S-AU FALSIFICAT EXAMENE DE ADMITERE SAU ABSOLVIRE ,EI AU FOST CEI CARE AU FACUT DIN MEDIOCRITATI DOCTORI !, NULITATI CU CATE 2-3 LICENTE IN 2-3 ANI EI CARE PANA LA 35-40 DE ANI NU-SI LUASE BACALAUREATUL !.
    AZI VOI PROFESORII STATI CU MANA INTISA LA POMANA LEPRELOR LA CARE ATI INCHIS OCHII ,V-ATI TERFELIT DEMNITATEA DE DASCALI !.
    CINE-S MAI VINOVATI AZI VOI CARE AVEATI ROLUL MENIREA MISIUNEA DE A PREGATI VIITORUL TARII ?,SAU EI NISTE COPII NAIVI NECOPTI ,NEEDUCATI ,SCAPATI DIN MANA DE PARINTI SI IGNORATI DE VOI PROFESORII ATI REBUTAT CEA MAI SCUMPA MATERIE PRIMA =COPII ACESTEI TARI !.CINE A PROSTITUAT INVATAMANTUL ?,VOI ACEI PROFESORI LACOMI ,CARE PENTRU BANI V_ATI VANDUT DEMNITATEA ,ONOAREA , DESTINUL !,IAR AZI VA PLINGETI CA NU VA RESPECTA ELEVII !,AVETI CEEA CE ATI CRESCUT.
    ROMANIA A DEVENIT O TARA ESUATA PE MANA UNUIA CARE A FACUT AVERE DIN MEDITATII ,A UNUIA CARE S_A PROSTITUAT CA PROFESOR !,IAR ALA ESTE JOHANIS.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger