Cauta

Ăstai-i nivelul! Subiecte de școala generală la examenul pentru funcția de rector al Academiei de Poliție

Femeia de serviciu a instituției ar fi luat nota 10 la acest examen, atât de ușoare au fost subiectele la examenul pentru ocuparea funcției de rector al Academiei de Poliție. Ăsta-i nivelul, cum s-ar spune. Chiar și așa fiind, Claudiu Chindriș, protejatul lui Bode, nu a reușit decât un 8,87, și ăla cu indulgență. Prezent la examen, în calitate de observator, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica, a crezut, în cele 15 minute cât a durat concursul cu un singur candidat, că este o glumă.

Cum e turcul și pistolul Cine se ocupă de pregătirea viitorilor ofițeri de poliție

Pentru că la primul concurs, în care mai avea și un contracandidat, împuternicitul pe funcția de rector al Academiei de Poliție, Claudiu Chindriș, nu a reușit să ia notă de trecere, acesta și-a organizat un al doilea concurs, fără concurență, dar și fără bătăi de cap.

Astfel, proba scrisă a fost scoasă, iar subiectele la oral au fost atât de ușoare, încât absolut oricine, fără niciun fel de pregătire, ar fi luat nota maximă. Nivelul de pregătire al actualului rector, care nu a absolvit Academia de Poliție și nici nu a fost vreodată cadru didactic, a lăsat de dorit, astfel că, cei din comisia de examen i-au acordat doar nota 8,87. ”La primul concurs, metodologia a respectat Legea 1 a Educației, pentru că vorbim de o instituție de învățământ superior acreditată, și s-a introdus proba scrisă. Dar, cum la Academie e mai greu cu scrisul, la al doilea concurs, domnul Chindriș, pe care l-a împuternicit Bode pe funcția de rector al Academiei în continuare, și după nota rușinoasă obținută la primul concurs, și-a aranjat, prin Senatul Academiei, să nu mai fie prinsă proba scrisă în metodologie. Și a rămas pe interviu cu subiecte profesionale. Subiectele, inadmisibil de ușoare pentru o astfel de funcție, au fost stabilite de comisia de examen, condusă de Raed Arafat, în calitate de președinte, și Liviu Vasilescu, director general al DGA”, ne-a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Ghici ciupercă ce-i

Una dintre cele mai ușoare întrebări a fost ”cine poate evalua, în vederea acreditării, un program de studii universitare de licență conform prevederilor Legii nr.1/2011 a Educației Naționale”, răspunsul fiind ARACIS și Registrul European pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (EQAR). La întrebarea, la fel de ușoară, care este structura anului universitar, răspunsul notat cu 1,5 puncte era două semestre a câte 17 săptămâni, cu 14 săptămâni de activitate didactică și 3 săptămâni de examene, anul universitar începând în prima zi lucrătoare a lunii octombrie și finalizandu-se pe 30 septembrie.

”La întrebarea câte săptămâni are un semestru, Chindriș a stat puțin și a spus apoi că e simplu, 6 ori 4, 24 de săptămâni. Și vacanțe?, a întrebat comisia. <<Da, și vacanțe>>, a fost răspunsul rectorului Academiei de Poliție. Eu tot aveam impresia că o să sară cineva de sub masă să ne spună că a fost o glumă gen camera ascunsă și că vor începe subiectele serioase. Nu mi-a venit să cred. Întrebări mai facile decât acestea nu puteau exista. La planul managerial, că trebuia să prezinte și un astfel de plan, Chindriș a povestit ce a făcut el într-un an de zile, că a igienizat, că a dat cu var bordurile, că a curățat pe acolo, că a stabilit o atmosferă sociabilă. Nimic despre ce va face”, ne-a precizat președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica.

”Nu învățăm nimic la Academie”

Sindicaliștii de la Europol spun că au luat contact cu foarte mulți studenți de la Academia de Poliție, care au spus că cei trei ani petrecuți acolo a fost o pierdere de timp. ”Absolvenții Academiei sunt nevoiți să se ducă să se roage de subalterni să îi învețe meserie. Programa este formată din niște module sterile, în care se reproduce legislația și cam atât. Majoritatea profesorilor asociați sunt oameni care nici nu vin la cursuri și își trimit alte persoane și niciun instructor din Academia de Poliție nu are mai mult de 3 ani vechime în sistem, iar unii dintre ei nici măcar nu au luat vreodată contact cu munca de poliție”, ne mai spune Cosmin Andreica. Revenind la comisia de examen, niciunul dintre membri nu a absolvit Academia de Poliție și nici nu a predat în cadrul instituției de învățământ.

Ultimele stiri

  • Noi vești despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic. Unde se află internat marele artist
  • Simonis, despre candidatura lui Popescu Piedone. „Ar trebui să se gândească, poate, la un exit”
  • Comunicat de presă Comuna RADOVAN
  • Publicarea anuntului de autorizatie de construire intr-un ziar de larga raspandire – este necesara?
  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • Exit mobile version