AcasăSOCIALAsta le mai lipsea! Statul le-a pus poprire pe pensiile și așa...

Asta le mai lipsea! Statul le-a pus poprire pe pensiile și așa mici. 1.800 de pensionari s-au trezit cu banii blocați

Nu doar că sunt cei mai săraci din țară, fiind pe locul doi la cele mai mici pensii din țară, dar acum s-au trezit și cu poprire pe banii pe care ar trebui să îi primească de la stat.

În prag de iarnă, peste 1.800 de pensionari din județul Giurgiu s-au trezit cu poprire pe pensiile și așa mici. Statul le-a blocat banii  din cauza datoriilor acumulate, tocmai din cauza veniturilor și așa mici.

Statul îi lasă fără venituri în pragul iernii

În judeţul Giurgiu peste 1.800 de pensionari au rămas fără o treime din venituri. Bătrânii s-au trezit în această situație, după ce conturile le-au fost blocate pentru recuperarea datoriilor acumulate la stat sau la bănci, potrivit Radio România Actualități .

Astfel, în pragul iernii când cheltuielile cu întreținerea cresc semnificativ, cei peste 1.800 de pensionari din giurgiu vor trebui să se descurce fără o treime din venitul și așa insuficient, ca urmare a aplicării acestor popriri.

Potrivit datelor INS din 2019, județul Giurgiu – unde sunt peste 61.000 de pensionari – este pe locul doi în țară, după Botoșani, în clasamentul celor mai mici pensii, cu o valoarea medie de 909 lei.

author avatar
Alina Costache