AcasăSOCIAL„Arsă la buzunar” pentru că a hrănit un urs, lângă barajul Vidraru....

„Arsă la buzunar” pentru că a hrănit un urs, lângă barajul Vidraru. Cu cât a fost amendată o turistă din București! 

„Arsă la buzunar” pentru că a hrănit un urs, lângă barajul Vidraru. Cu cât a fost amendată o turistă din București!  (sursa foto: romaniatv.net)

Unii oameni se tem de apariția unui urs în calea lor și fug cât îi țin picioarele, alții dimpotrivă. Se opresc și se apropie cât să pozeze animalul sălbatic, sau chiar să încerce să îi dea de mâncare.

O turistă din București a aflat pe propriul buzunar cât „costă” hrănirea animalelor sălbatice, și asta după ce a fost amendată cu o sumă considerabilă, 500 de lei, după ce a fost surprinsă de jandarmi hrănind, din mașină, un urs.

A ales să hrănească un urs, dar s-a ales cu amendă

Totul s-a întâmplat miercuri, 13 iulie, într-o zi cu ghinion – s-ar putea spune – pentru buzunarul unei turiste.

„Jandarmii din cadrul Postului Montan Arefu au constatat, în apropierea barajului Vidraru, prezența unui urs, dar și a unei turiste care hrănea animalul, din autoturismul personal.

Animalul sălbatic a fost îndepărtat în mediul natural, iar femeia din municipiul București, în vârstă de 35 de ani, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 500 lei pentru „hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepția celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic” conform art. 5 lit. t., din HCL Arefu nr. 21/2020.” – informează, joi, Jandarmeria Argeș, într-un comunicat de presă.

Aceeași instituție îi sfătuiește pe turiștii care trec sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice „să evite contactul cu acestea și, având în vedere faptul că sunt imprevizibile, să nu le hrănească și să nu se apropie pentru a le fotografia”.