AcasăSOCIALArmata Română face recrutări. Ce tip de soldaţi caută MApN

Armata Română face recrutări. Ce tip de soldaţi caută MApN

MApN prelungește perioada de recrutare. Peste 5.000 de locuri sunt introduse în Planul de recrutare. Aşada, perioada se prelungeşte până pe 8 martie.

E vorba despre perioada de înscriere a candidaților pentru posturile de soldați și gradați profesioniști din cadrul activităților derulate.

Orarul înscrierilor

Peste 5.000 de locuri sunt introduse în Planul de recrutare.

Perioada de înscriere a candidaților pentru posturile de soldați și gradați profesioniști din cadrul activităților derulate, în această perioadă, de Ministerul Apărării Naționale, se prelungește până la data de 8 martie 2024.

Astfel, procesul de recrutare și selecție pentru posturi de soldați și gradați profesioniști, se desfășoară după următorul calendar:

  • înscrierea candidaților: 12.02 – 08.03.2024,
  • selecția candidaților: 19.02 – 15.03.2024,
  • efectuarea examinării medicale în unitățile sanitare militare: 26.02 – 22.03.2024,
  • termen final de întocmire a dosarelor de candidat: 03.04.2024”, potrivit unui comunicat de presă.

5093 locuri, în Planul de recrutare

A fost introduse în Planul de recrutare 5093 de locuri, în 41 de județe din ţară și în Municipiul București.

MApN precizează că informații referitoare la oferta profesională, condiții de recrutare, selecție și repartiție pot fi obținute direct de la unitățile militare pentru care candidații optează sau de la Biroul informare recrutare de pe raza localității de domiciliu.

Pe măsură ce conflictul din Ucraina continuă și nu dă semne că s-ar încheia prea curând, iar în Orientul Mijlociu se extind luptele, un conflict global pare aproape inevitabil.

NATO vs. Rusia nu e despre cine ar câștiga (nu există decât pierzători dacă se folosesc arme nucleare!), mai degrabă trebuie să ne intereseze cât rezistăm noi, europenii și pe cine ne putem baza.

author avatar
Andrei Ștefan