AcasăSOCIALArmata națională nu mai are soldați. Val uriaș de pensionări și demisii...

Armata națională nu mai are soldați. Val uriaș de pensionări și demisii din sistem

Țară NATO doar cu numele. Soldații români sunt pe cale de dispariție

Deficitul din Armata Română a ajuns la peste 20.000 de soldați și ofițeri, după valul de demisii și pensionări din 2022 și din acest an, ne spune conducerea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC). Totodată, deficitul de personal din MAI a crescut la 30.000 de oameni, punând în mare dificultatea sistemul. Insistența dubioasă a Comisiei Europene de a tăia pensiile militare și de a crește vârsta de pensionare pune în pericol siguranța națională, avertizează sindicaliștii.

Protestul polițiștilor desfășurat la sediul Reprezentanței în România a Comisiei Europene a rămas fără ecou, dat fiind că nimeni nu a vrut să discute cu ei. Dezamăgirea sindicaliștilor din MAI a fost cu atât mai mare cu cât Reprezentanța este condusă de români. Singurul lucru pe care au reușit să îl facă a fost depunerea unui memoriu pentru Comisia Europeană.

”Am solicitat, într-un memoriu, să ne comunice dacă au avut și au bază legală pentru a solicita aceste modificări legislative în România și dacă au solicitat acest lucru și pentru alte țări din UE sau din NATO. Din informațiile pe care le avem noi, actuala modalitate de stabilire a pensiilor militare este forma care se aplică în toate țările NATO și ale UE pentru tot ce înseamnă militari și polițiști. Comisia Europeană, precum și Guvernul și Parlamentul României, trebuie să înțeleagă că suntem o țară la granița Uniunii Europene, că suntem o țară care apărăm Europa, suntem țara care blochează migranții, care are cele mai mari depistări din UE de droguri, de armament sau de alte produse și substanțe interzise. Nu vrem să fim o țară de sclavi, nu vrem să fim o țară condusă de persoane din exterior, vrem să fim conduși de Guvernul României, de Parlamentul României și să se aplice aceeași legislație pentru noi ca în întreaga Uniune Europeană, inclusiv în zona pensiilor militare”, ne-a declarat Mihai Zlat, vicepreședintele SNPPC.

Criză fără precedent

Tot ceea ce fac în prezent Parlamentul României și Guvernul României, toate declarațiile politice din ultimele luni au făcut doar să destructureze și să destabilizeze întregul sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, susțin sindicaliștii din MAI.

”Aceste discuții publice au generat numai în acest an peste 5.000 de pensionări din MAI și peste 3.000 din MApN. În același timp, anul trecut am avut aproape 5.000 de demisii din Armata Română și peste o mie de demisii din MAI. În plus, 10% din cei care se încadrează în Poliția Română își dau demisia în primul an de încadrare, fie că sunt absolvenți de școli, fie că sunt din sursă externă. Am ajuns la un deficit de 50.000 de angajați în tot sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională. 20.000 de persoane avem deficit în MApN și 30.000 în MAI. Astăzi (n.r. ieri) am aflat cu surprindere că la Reprezentanța în România a Comisiei Europene a fost instituită pază cu jandarmi. Zilele acestea vom solicita să le fie retrasă paza cu Jandarmeria și să se asigure pază privată. Deficitul este atât de mare în Jandarmeria Română, încât acești colegi trebuie să-și desfășoare activitatea pentru a asigura siguranța cetățenilor, nu siguranța Comisiei Europene”, ne-a precizat vicepreședintele SNPPC, Mihai Zlat.

Militarii, pensionați la 65 de ani

Din amendamentele discutate la comisiile Parlamentului, intenția actuală este de a crește vârsta de pensionare pentru militari la 65 de ani și de a extinde baza de calcul de la 6 luni la 300 de luni, semnalează sindicaliștii. ”Asta va genera o înjumătățire a pensiilor militare, fiind o trecere mascată pe contributivitate. Nu poți să crești vârsta de pensionare și să scazi cuantumul pensiei pentru cei aflați în prag de pensionare, în condițiile în care aceștia nu au avut voie să desfășoare niciun fel de altă activitate. Noi am avut trei variante de negociere: revenirea la forma inițială a Legii 223, rămânerea actualei variante modificate în 2017 și, dacă se va face o modificare pe Legea pensiilor militare, să fie aplicată doar celor care intră în sistem după promulgarea legii. Altfel, va genera doar inechități”, a mai afirmat Mihai Zlat, vicepreședintele SNPPC.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
5.695 afisari

117 COMENTARII

    • ZIARE.COM ESTE RUSINEA PRESEI ROMANESTI . ANALFABETISMUL SI PROSTIA PE SITEUL ZIARE.COM ESTE INDUBITABIL LA APOGEU DEJECTIILE UMANE CE AU AJUNS SA SE CREADA JURNALISTI EXCREMENTELE ZIARE.COM SUNT RUSINEA PRESEI ROMANESTI . ANALFABETISMUL SI PROSTIA PE SITEUL ZIARE.COM ESTE INDUBITABIL LA APOGEU DEJECTIILE UMANE CE AU AJUNS SA SE CREADA JURNALISTI NU ESTE ZI IN CARE SA NU LINGA IN KOOR CLASA POLITICA SI SA ELOGIEZE BUNASTAREA ROMANILOR DATORITA CONDUCATORULUI SUPREM ZIARUL „SCANTEIA” DE PE TIMPUL LUI CEAUSESCU ERAU MICI DILETANTI PE LANGA SCARBELE ACTUALE DE PE ZIARE.COM CE IN PLUS IMPUN CENZURA SI DICTATURA

      *

      • Am 74 de ani, am fost militian, politist, politist de frontiera (Comandor) si am iesit la pensie la 56 de ani. Sunt sanatos, in forma si puternic ca un urs.
        Sunt gata sa revin in activitate daca mi se solicita acest lucru.

        • Ai fost comandor la „marina călăreață”…
          Dacă te-ai „plimbat” așa, ai fost SECURILĂ.

          • Domnule Q7 daca va veti intalni cu mine va veti schimba discursul. Am metodele mele sa va scot din vocabular anumite cuvinte si sa va fac un om manierat.

          • Comandor Gherghisan BOSOROG BASINOS , NE KAKAM PE TINE MORTACIUNNE AMBULANTA , MAI AI CATEVA LUNI SI-TI CANTA POPA LA URECHEA AIA BLEAGA DE BALEGOS

            LA 74 ANI AI TAI E RISCANT SA TE GASESTI IN DOSUL MEU CA O BASINA DE-A MEA TE-AR PUTEA DEZECHILIBRA SI CADEA SI FRACTURA
            OASELE TALE DE URS BOSOROG BALEGOS CHIAR MAI RAU
            DACA TE SCUIP FACI SIGUR INFARCT , MAI BINE SCHIMBA-TI PAMPERSII SI SPALATE LA KOOR DACA MAI REUSESTI
            TOTI BOSOROGII SE CRED ZMEI , SUPER MAN , E ULTIMUL SIMPTOM INAINTE DE A DA ORTUL POPII

          • Uite acum sunt la Olimp la ”Trei Colonei” (ca trei suntem acolo asociati). Vino aici sa te punem pe rotisor.

        • Pentru ce sa mai serviti o tara care nu recunoaste niciun merit al cuiva si niciun angajament luat.
          Ca sa fiti facut ”securist” de catre retardati care rag precum q7 &co, desi animalele nu-si dau seama ca a-i spune cuiva ”securist” e o apreciere, nu un blam ?
          Traiti-va fericit anii dati de mama Natura si amuzati-va de ce va sa vina !
          Multa sanatate, inclusiv familiei dvs. !

        • Iar ai aparut ma militian tortionar terorist, mai su gi pu li in Cismigiu pe bani ma sclavule puscarias vierme si parazit asistat social poponar!!

        • in curind vei merge in iad ba tortionar nazist, blestemele celor inchisi de sobolani ca tine te vor duce la cazanul cu smoala cu diavolul!! Cita puscarie ai facut ma stafie si leguma putrezita? Mars la cimitir si lasa-ne jigodie si conserva stalinista get lost mother fucker asshole!

          • @gigi , m-ai cunoscut cand eram militian probabil. Vad ca nu ai apreciat intalnirea cu mine. De de furai?
            Cand veneam sa va iau si sa va duc in arest plangeati! Va era dor de mine!

      • in caz de ceva vor fi luati la armata cei intre 18 si 35 de ani. Adica generatiile de rebuturi. Nu-i rau. Se mai curata poporul asta.

        • Rebut ii mata, gaozarule, ca doar nu are scutire de la medicul de familie. Sooogi poooola vorba lui Becali, cot la cot cu mata, rebut 1 si 2

    • Avem o groaza de generali. Generalul cu 3 stele Oprea care nu are scoala militara si nici stagiul militar satisfacut poate conduce o brigada in linia I in Ucraina. Sa le scoata prostiile din cap rusilor. Mai este generalul Ontanu (fost ….maistru militat), Mitica Iliescu fost capitan tanchist, Ilie Nastase care nu stie nimic, etc

      • Dane il mai ai pe printu Duda care e colonel desi nici armata n-a facut-o. Turcescu la fel si ca ei sute de pulifrici care nu au facut armata sau alta sc.militara si sint colonei!

  1. avem destula si suficienta armata pentru nevoile reale ale poporului roman. CARNE DE TUN PENTRU NATO, NU DAM. FUCK NATO!

    sunt destui militari adevarati cat sa rezolve problema costumatilor cu sortulet.
    si nici nu cred ca va fi nevoie sa se apeleze la rezervisti pentru ca hotii din ultimii 33 de ani sa primească ceea ce merita cu toti complicii lor de peste tot.
    doar ceea ce merita si nimic mai mult.
    noi nu avem dusmani, iar la ora actuala suntem inconjurati de state pasnice si cu armate chiar mai mici ca a noastra.
    cine sa ne atace, marea neagra?
    rusii? americanii? pai astea sunt puteri nucleare, cu ei se negociaza.
    singurii dusmani reali sunt hotii cu sortulet pe cuc si bineinteles toate carpele lor tradatoare din acesti ultimi 33 de ani.
    toate iudele care s-au asezat capra si s-au facut leprele altora, straini de interesul national.
    apropo, divizia pentru aparare constitutiei cu ce se mai ocupa? au tradat si ei s-au doar lenevesc?

    • O sa mergi in ucraina sa-l ajuti pe Zelenski si minunatul lui popor. Bunicul meu a fost pana la Odesa unde s-a ales cu un glonte in cap. Poti si tu!

      • prietene, nu mai fi idiot. ce-au cautat unii la odesa, aia au gasit.
        românii de atunci au fost trasi pe sfoara. adica au plecat la razboi aliati cu nemtii contra rusilor si s-au intors de la razboi aliati cu rusii impotriva nemților.
        apoi 20 de ani ne-au muls rusii prin sov-rom uri.
        acest lucru nu se va mai repeta, chiar daca in rolul nemtilor in 2023 este nato.
        cu toate eforturile putoilor epilati din noua securitate. romanii inteleg mult mai mult acum, iar romanii nu sunt nici ucrainieni si nici alte corcituri de slavi.

          • unde este basarabia acum si de cand? au distrus comunismul de ne-am saturat de comunism 45 de ani.
            s-au războit de s-au rupt, ca sa ce?
            un razboi se castiga prin stiinta economica agresiva si prin sabotaj informativ inteligent si de lunga durata, prin natalitate puternica intr-un timp scurt, prin dezvoltarea puternica a traditiilor, prin limba vorbita indiferent de restrictii, prin cultura si educatie agresiva pe fata si in ascuns, prin vointa puternica a cetatenilor din acel teritoriu sau teritorii. procedand in acest mod, intr-o generatie se schimba totul.
            razboiul cu arme, rachete, pusti si pistoale este pentru evul mediu si mai este si pedeapsa divina pentru incapatanarea si salbaticirea oamenilor.
            razboiul razboi este pentru reducerea numerica a oamenilor si pentru ca aceleasi 4-5 familii care-l vor instaurat pe sarsaila cu chip de om s-o poata face cat mai usor. putini care si-au dat viata pe campurile de lupta au fost cu adevarat eroi, multi au fost pacaliti si indobitociti nestiind ca sunt trimisi la moarte sigura.
            cam ca in ucraina acum.
            multi si indoctrinati in minciuna, morti fara numar, dar scopul il stiu bine doar cei din spatele cortinei care invart miile de miliarde si finanteaza dirijat si cu larghete pe toti dobitocii care doresc sa se omoare intre ei.
            ca in ucraina zilelor noastre.
            dar pacea si intelepciunea ce au?

        • Acum nu ne mai mulg rușii, prin sovromuri, ci americanii si ciracii lor, prin Bechtel, tot felul de bănci, vânzări de armament scump, dar SH, preturi prima, pentru o armata inexistentă, am citit doar mai sus cum stau lucrurile, ba mai mult și cei câțiva militari pe care-i mai avem servesc interese străine, sub forma cârnii de tun, prin Afganistan, Irak, Kosovo, etc. Pe ruși a reușit Dej sa-i scoată din țară, plătind cu viaţa, pe americani nu văd cine, din moment ce aceștia au grijă să avem în fruntea tării numai lachei credincioși lor, prin șantaj, altfel nu acced sau nu rămân în funcții, ex. Năstase, Dragnea si mulți alţii. Noul stăpân este mai sofisticat, ne manipulează din greu, dar este mai hrăpăreț, mai nesătul, si are prostul obicei ca atunci când nu-i mai ești de folos, să se dezică de tine mai ceva decât, Petru de Isus, care nu a apucat să cânte cocoșul de trei ori. Americanii nu așteaptă nici măcar un cântat, la primul semnal că nu mai este rost de „ gheșeft” te lasă. Au pățit-o mulți .

  2. Eu cred ca fug de razboiul care se anunta .Sa lasam ipocrizia.Unde in lumea asta se iese la pensie la 45 de ani?Sa fim seriosi.

    • Anonim ești, anonim vei fi întotdeauna. După legea actuală nu te poți pensiona mai repede de 47 ani. Ai auzit de grupe de muncă? În toată Europa și SUA cam aceleași condiții, pe același sistem se merge. Ai auzit de ierarhie? Nu toți care ies sublocotenenți ajung colonei și generali. Funcțiile mari sunt puține. Și afară căpitanii și maiorii ies la 45, 50 ani etc.

      • Bai, cur*elor, voi sinteti primii care o sa fugiti din tara in caz de razboi, izmenari tablagii ce sinteti. Putori ordinare!

      • Ai perfectă dreptate. Numai chiorii din guvern și din parlament se fac că nu văd aceste lucruri. După mințile castrate ale unora ar trebui ca în linia frontului să fie trimiși pensionarii de 60 și de ani care să fugărească dușmanul pe jos și să-l și ajungă chiar dacă acesta e complet mecanizat. Comportamentul castraților mintali este ca al unora care știu dinainte că într-un timp foarte scurt România nu va mai exista ca țară deci li se poate rupe-n paișpe de ce va să urmeze. Vom vedea probabil cât de curând și la noi gospodine eroine care doboară avioane rusești cu bocanele de murături expirate sau parlamentari care doboară drone aruncând cu ceasuri Rolex după ele.

    • Aici ne-a adus politica nebună și satanica a UE, care chiar3 crede ca sub umbrela acestor globalisti vor zbura miei cu lână de aur,haos si dezastru asta va urna,doar bunul Dumnezeu ne mai poate salva din ce stă să vină asupra noastră

    • Ai sa fugi iar eu care voi fi chemat sub arme te voi pune la zid si te voi impusca.

      • Marș în morții mă ti de psihopat bulangiu, ai uitat ba fosilă cum su geai pu li pe bani și ți s-a spart rozeta cînd erai la pîrnaie?? Să îți fu tem toată familia de militeni puscariasule jigodie securistă mitoman și sociopat care te droghezi la greu și de aia ai făcut pușcărie mu istule. Lepră de torționar noi românii îți fu tem toată familia ta de naziști ucrainieni de unde provi. Ai făcut pușcărie pentru trafic de droguri și vii aici și bagi povești de adormit copiii.

  3. Armata trebuie sa inteleaga ca, pentru a nu se dizolva, TREBUIE SA PUNA MINA PE SCULE SI SA IASA IN STRADA.
    IAR CEI CARE BAT CIMPII DUSMANOS PE NET SA SIMTA PE GRUMAZ BOCANCUL MILITAR !!!

      • janinuta, ce sa apere baietii tineri?
        amantele si furaciunile si mega averile politicienilor?
        de unde ai tu in capusor ca rusii au treaba cu noi?
        rusii au treaba cu americanii, nu cu noi. iar daca vreodata, vreo baza militara americana de la noi va fi trosnita de rachete rusesti… treaba lor. bazele americane din romania au statut special si sunt ca si mici insule americane pe teritoriu romanesc.
        armata romana a jurat credinta patriei romania, nu satanistilor si cracanatilor care acum conduc nato.
        janinuta, nu cumva si tu esti combinatia vreunui bosorog de la loja, de nu-ti mai plac baietii tineri?
        baietii tineri n-au treaba nici cu rusii, nici cu americanii, nici cu altii.
        baietii tineri au treaba cu cresterea natalitatii, janinuta… si eventual de facut curatenie generala, ca s-a umplut romania de comunism albastru si cracanat.

    • Patrie si Onoare! Sunt politist militar si-i vom cauta pe dezertoti sa fie executati.

      • bolovane, tu habar n-ai ce inseamna patrie si onoare.
        ce inseamna dezertor, papanasule?
        care este mai rea, tradarea sau dezertarea?
        România este tradata an de an din ’90 pana astazi. pana acum unde ai fost viteazule?
        politist militar?! poate sluga la neocomunisti, nu politist militar… tu nici militian nu esti ci cocalar si papanas care te hranesti cu firmituri de la masa coruptilor si trădătorilor de patrie.
        auzi la el, patrie si onoare!
        poate onoarea de a fi carpa si sluga in slujba trădătorilor de patrie si de neam!

      • patrie si onoare?
        politist militar?
        ce-au facut politistii militari cat a fost plandemie?
        ce-au facut jandarmii?
        v-ati aratat prostia si neputinta, grohaci idioti!
        ati indeplinit ordine neconstitutionale si impotriva poporului, de ce?
        unii au stat prosti gramada in intersectii ca asa au primit ordin sa păzească virusul, iar altii au fugarit mosi si babe prin biserici cu amenzi.
        iar acum o dau cu patria si onoarea.
        vai de steaua voastra de inculti si labagii plini de ifose si bășini.
        ai cui copii sunteti voi natarailor si care-i patria voastra?
        de unde-ati mancat voi painea voastră pana acum?
        mai aveti voi legitimitatea sa vorbiti despre onoare, săracilor la minte si la inima!
        lasi si fricosi, asa au fost toti care au pus in aplicare ordine satanice date impotriva poporului roman!

      • Api ma ma pooola de militian, io-s morosan get beget. Vrei sa vezi cum te tau cu cutitu? Ase tie belesc de vai se pulla ta si apoi pun sare sa vezi cum zgier, api o executi pe mata daca mai esti stapan.

          • ai sa strivesti o poola. doar sa incercati. scanteia lipseste.
            caci abia atunci o sa va luati voi rasplata pentru toate abuzurile din pandemie. vedeti voi ce inseamna puterea poporului, gaozari tampiti si spalati pe creier.
            priveste cu atentie ultimile clipe ale lui gaddafi, si ala a fost ditamai dictatorul, nu militian coclit zis politist militar la apelul bocancilor.

  4. Tablagii cu pensie speciala, asta sint primii care dezerteaza in caz de razboi.

      • Bine ar fi sa intre hotul peste tine in casa si sa-ti futa nevasta in cur…iar tie sa-ti dea o portie buna de bataie…poate atunci ai sa vezi problemele sistemului!

    • În caz de război (Doamne ferește!) cei de teapa ta vor fi primii care fug mâncând pământul! Tablagii cu pensie specială vor sta și își vor face datoria. În cazul în care nu ști (nici nu ai cum pentru că nu ai făcut armata), nici unul dintre tablagii cu pensie specială nu va dezerta dintr-un motiv simplu: dezertarea în caz de război se pedepsește cu moartea. Așa că e mai onorabil să mori pe câmpul de luptă decât în fața unui pluton de execuție.
      Așa că, “Tabalgii izmenari” în caz de război nu-ți mai rămâne decât un singur lucru:ia-ți un bax de pamperși…

      • Bai, cur*elor cu pensie speciala, voi veti fi primii care va veti bate sa iesiti din tara, dezertorilor. V-a platit statul salarii si pensii speciale degeaba, lasilor!

        • Desigur, dar nu inainte de a te umple de plumb, pe tine, tot neamul tau si restul care guita ca tine !
          Voi veti putea , doar, sa alegeti calibrul, GUNOAIELOR !

          • Bai, tepusa cu izmene, vezi sa nu te impusti singur, izmenare! La cita scoala ai, nici nu stii tine pusca in mina, dezertorule!

    • Sa se reintroduca serviciul militar obligatoriu :2,5 ani la marina si 2 ani la celelalte arme. Sa-i ia la oaste pe toti astia macho cu mucii in freza, poponari, trotinetisti, ”progresisti”, lgbt-isti, cretini si tembeli.

      • Nu colonele, la marina 4 ani, asa cum au facut altii si nu guitau ca astia .
        Iar cei care nu se prezinta la incorporare sa mearga direct la Tribunalul Militar, sub paza armata.
        Executia sa fie publica !

        • Era o puscarie militara la Caracal. Dupa 1 an acolo o sa li se para armata ca un sejur.

        • Da ma habaucule tu ai fetis cu anii in armata? Da nu vrei sa fie armata 10 ani sau 20? Da nu vrei sa ii trimiti acolo de copii, de la 7 ani? Ba vlad, cand me duc prin SM si te prind, iti dau io numa’ armata si pregatire. LF style.

        • barba cot, ce treaba are s ula cu prefectura?
          mai scuteste-ne cu ideile tale putine si fixe.
          daca ai ceva de spus zi pe lege si pe realitate. sunt destui boi cu pareri personale eronate, tii cu dinadinsul sa fii unul dintre ei?

          • Fă, bambino,
            Uite aici o idee: marș la Bahmut și arată-ți priceperea de militaur. Acolo ne poți arăta cîtă armată pe pită ai habar.

        • Oricum eu sunt tot sef chiar si pana la 65 de ani. Mai bine iau salariu de 8700 lei/luna decat 4500 lei/luna pensie.

  5. & Probabil că se stabilește necesarul de ”PIRANHA” în funcție de câți generali mai propun ăștia, ?

  6. au plecat? vedeti voi teatru de operatii cand s' or intoarce dupa cei din cauza carora au plecat.

    mii si mii de demisii, adica mii si mii de proaspat rezervisti de nevoie.
    mii adunate la alte zeci de mii de rezervisti mai vechi si cu nemultumiri si mai mari.
    toti au multe in comun, dar cel mai puternic ii uneste lehamitea si dispretul fata de masoni si politruci.
    din cauza anarhiei socio-economice, hotiei generalizate a clasei politice, multi militari de toate gradele au preferat sa iasa onorabil prin demisie, daaar… cand situatia o va cere, mii si mii si alte mii se vor intoarce pentru a-si apara tara.
    daaaa, tara trebuie aparata si vindecata de cancerul masoneriei care s-a raspandit peste tot.
    patria noastra are nevoie de deratizare, caci sobolanii si hotii s-au inmultit peste masura.
    frica nu este un element intalnit in randul militarilor, militarii nu sunt militieni. cei care au plecat prin demisie n-au facut-o de frica razboiului ci pentru ca armata a fost intentionat subfinantata si batjocorira de politicieni in mod constant si barbar.
    acum iluzia politrucilor este ca armata va asculta de factorul politic pus la conducerea armatei, sau de santaj si alte intruziuni… nimic mai fals, urmasi ai tovarasilor, armata este bratul de forta al poporului si executa doar ordinele comandantilor militari si in folosul poporului român, la fel de asuprit si tinut intentionat in saracie de aceiasi sobolani, pardon venerabili.

  7. Pana la urma recunosti fara sa vrei ca am dreptate ,macar partial.Pomenesti de Franta si SUA .Cand Romania va avea posibilitatile financiare ale astora poate vom putea face o comparatie.In final te asigur ca functiile mari nu sunt atat de putine ,ne aducem aminte cum s-au facut in Romania sute generali la foc automat plus ca avem colonei la 35-40 de ani ceea ce nu exista pe vremuri.Nu pot intelege de ce toti care lucrati in structurile militarizate va credeti superiori iar pe ceilalti inculti si ignoranti.Te salut.

  8. Pana la urma Comisia Europeana o sa ajunga la o „solutie finala” in privinta pensionarilor Romaniei si a rezevistilor din S.N.Ap . Ca altceva decat sa imprastie banii prinn Ucraina, sa discrimineze si sa dispretuiasca poporul roman nu au de facut pentru a-si justifica existenta Ca asa, usor, usor a ajuns si Hitler sa ucida milioane de oameni in lagarele de concentrare si sa-i arda in crematorii in anii 40.

  9. Singurul razboi cistigat de Armata Romaniei de la 1862 incoace ,fara ajutor strain, a fost Victoria impotriva Tranilor Rasculati din 1907.
    Chiar si in Ianuarie 1941 cind Antonescu s-a razboit cu Legiunea, Armata a primit ajutor politic de la Hitler care a facut apel la Legionari sa capituleze. Armata Romaniei manica bataie si de la o echipa de ospatari Cipriotzi!

    • Desigur. În 1877 cine a ajutat pe cine? Evident ca sunteți praf la istorie, dar recomand să căutați pe net telegrama marelui duce Nicolae către prințul Carol și sa studiați lanțul de comandă în campania din 1877. Despre războiul cu Ungaria din 1919 s-au scris câteva cărți. În campania din vest 1944-1945, o sa va rog sa căutați de exemplu cine a eliberat Bratislava sau ordinea de bătaie în bătălia pt Praga. Luptele din munții Tatra sunt destul de cunoscute, dar probabil ați uitat de ele.

      • Invata sa citesti. In paragraful de mai sus scrie „fara ajutor strain”.
        In 1919 Ungaria a fost in stare de beligeranta cu trei Armate, nu numai cu Armata Romaniei.
        Atit in 1877 cit si in 1944-45 Armata Romana nu ar fi facut absolut nimic fara prezenta Armatei Ruse.

        • Du -te mah in plm.! cu rusii tai! Citeste istoria reala sa vz ce magarii, violuri, jafuri au facut rusii la noi in tara si in 1877 si in 44.

          • Daca un Comisar Sovietic imi ordona sa ma arunc in foc, eu ma arunc in foc pentru ca Mama Rusia are intotdeauna Dreptate!

            Pentru Procuratura: Jermany’s calling! Jermany’s calling!

  10. cum n-avem noi armata?
    avem, avem. si chiar o armata de generali, barosani de barosani… bese-n cizme, dupa cum ii numeste ion cristoiu.
    de la toate armele si de toate culorile, inclusiv din aia cu ochi albastri.
    plini de masterate, doctorate, studii peste ocean si in ue… cei mai grandomani, a se vedea cazul ciuca si alti fatalai cu stele facuti jenerali politici la apelul bocancilor.
    plin de impresari cu relatii politice si bagatori de seama, insa trupa si coloana vertebrala a armatei nu asculta de asemenea pulifrici intr-o situatie reala cand e joaca doar cu munitie de razboi. majoritatea din cei plecati prin demisii sunt cei mai muncitori, rezistenti si isteti care se descurca oriunde, inclusiv in privat.
    sunt cei care nu si-au plecat capul si nu ingenuncheaza decat inaintea Lui Dumnezeu.
    asa ca armata nationala nu s-a risipit, ea exista chiar daca acum este in civil. la fel si barbatii patrioti adevarati din serviciile de informatii care nu vor ezita cand va trebui trasa frana de mana praduitorilor care s-au imbuibat prin tradare, lacomie si furt generalizat.

  11. Armata de lasi ordinari, cur*e si izmenari care ies la pensie la 40 de ani! Bai, jegurilor, voi o sa rupeti vamile la iesirea din tara la primul foc de arma, dezertorilor!

  12. situatia asta cu demisiile sau cu neinoirea contractelor dupa expirarea lor a inceput sa ia amploare de prin 2010-2011, in urma managementului de c_kat al infectului de izmenar oprea, fosta putoare si hot atat la mapn cat si la mai.
    pe unde a trecut oprea, nici iarba nu mai creste, asa caracter pervers, slugarnic, tradator, lacom si libidinos.
    incurajat de alt putregai, basescu.
    acum au intrat in panica fetitele cu barba din conducerea statului?
    razboiul care va veni va fi generalizat si la nivel planetar. nu v-a spus nimeni asta?
    numarul de iesiri din sistem devine mai mare decat numarul de intrari?
    nu mai are cine sa va apere averile facute prin furt?
    nu mai are cine sa va apere amantele si piscinele si mofturile si proprietatile dosite prin zone impadurite?
    vine panica la fetitele cu slitul la spate?
    sau poate credeti ca se va inghesui sa va apere umbrela otan-ului.
    se pare ca nu.
    romania nu este ucraina. si intr-o zi se va trage linie. poporul român va trage linie.

  13. Si care-i baiul ? Ce nevoie aveti de meletari daca ati umplut Tara de ” meleone ” de generali hoti,basinosi,incompetenti,IZMENARI ?

  14. Un porc de general român ( sigur pensionar ) declară la TV : ” Soldatul / militarul român care iese la pensie la … ani merită pensie specială fiindcă lunar stă 732 de ore (bine spus !) la dispoziție.”
    Întreb, DE CE STĂ ? De ce nu face ceva folositor pentru poporul român ? În agricultură, în construcții etc ? Nici acolo nu este nevoie de mai multă minte !

  15. din armata, politie si servicii secrete inclusiv sts, 98% din ofiterii superiori care sunt facuti generali depun juramant la intrarea in masonerie inainte de avansare. din acel moment devin santajabili si slugi ale raului.
    curat-murdar, ca nu stie nimeni, nu?
    deci o gloata de trogloditi si boschetari corupti de oculta, cam astia sunt miile de generali de la noi.
    dar nu astia reprezinta armata romana.
    armata este a poporului roman, generalii santajabili sunt ai ocultei masonice.
    generalii fara armata sunt ZERO, iar dpdv al conducerii militare armata are destui ofiteri priceputi si patrioti care nu sunt si nu au nevoie sa fie mânjiți generali.

  16. PREA MULTI GENERALI SI COLONEI DE 2 LEI IN TARA ASTA RIDICATI IN GRAD PE CRITERII DE INCOMPETENTA IN MOMENTUL TRECERII IN REZERVA CARE DUPA PENSIONARE ACTIVEAZA PE SALARII MARI IN DIVERSE INSTITUTII CUMULAND PENSIA CU SALARIUL SI FACAND VIATA GREA CELORLALTI ANGAJATI!!! ASTA ESTE ADEVARATA PORBLEMA CUMULUL PENSIEI CU SALARIUL INDIFERENT CA SALARIUL VINE DE LA STAT SAU PRIVAT!!! AI IESIT LA PENSIE CU PENSIE SPECIALA LA 45 DE ANI ATUNCI STAI DRACULUI IN PENSIE SI BUCURAT-TE DE EA SI DE VIATA. MACIUCA RUSINEA GENERALILOR!!!

    • clasa politica corupta, din 1989 si pana astazi stie prea bine ca a sifonat zeci si sute de miliarde de euro din bugetul tarii.
      tocmai de aceea, fiecare regim cand a plecat, dar la nevoie si pe parcursul mandatelor a cautat sa-si acopere urmele furaciunilor.
      cum? facand generali pe banda rulanta din sts, sri, sie, dgipi, armata si justitie militara. ca o garantie.
      astfel incat, in 2023 avem peste 1500 de generali de toate felurile.
      ii stim, ii vedem, sunt printre noi. sunt foarte vizibili, inclusiv cei din dgipi, sts sau sri. marlanul si magarul de oprea este unul dintre ei.
      suntem aproape de masa critica, iar acesti muritori sunt mai tangibili ca oricand. chiar daca ei se vad nemuritori.

  17. Crapati de invidie? Ce/cine v-a impiedicat sa ajungeti „speciali”?
    Va spun eu. Neuronul singuratic primit mostenire de la parinti alcoolici, scoala putina ca e grea, lenea ereditara, lichiorul de toporasi etc. Ati facut imprumut din ajutorul social, v-ati luat PC si mandri nevoie mare, silabisiti pe net….

    • vivi, pusy cat. sezi bland ca te-o luat gura pe dinainte. esti confuza, comentariul tau se potriveste in alta parte nu aici, specialo si parfumato si isteațo care esti tu.
      frunte lata de generaleasa, vivi _ _ _ de ferrum.

      • Se potrivește aici, cuc mic si impotent. Celor care denigrează militarii/polițiștii și îi consideră nemotivat printre „speciali”.

  18. Avem o armata de generali burtosi si tradatori care or sa-si ia talpasita cu tot cu pensia speciala la primul foc de arma.

  19. La marea Revolutie din Pakistan, declansata la 9 Mai prin arestarea ilegala a fostului Prim Ministru Imran Khan, au fost atacate sediile de politie, unitatile militare, locuintele judecatorilor si locuintele generalilor. Presa care-i zice „mass media” tace milc … deh…ideile circula…

  20. Avem pe aia străini din occident pe care ii ținem cu un mie euro pe zi,dat în presa tariful!!

  21. Acum cativa ani, singurele institutii care nu fusesera daramate in topul increderii erau armata si biserica.Azi s-a definitivat distrugerea ca stat.

  22. Bai ciukanezule, bai dobitokule ratat, parca aveai destula carne de tun pentru viitoarele Jocuri ale Mortii din ukro-na-zia nazista !! Acum ce draku o sa faci, de unde scoti tu nspe mii de tampiti care sa mearga voiosi si fericiti in meat-grinder-ul din Donbass ? Ha ha ha 🙂 Vezi, bai imputitule obez, gras si umflat, astia o sa iti cam taie makaroana, la propriu, cat de curand !! Ha ha ha 🙂 Bai maciuca, atentie, comanda la mine: Drepti, Culcat, Drepti, Culcat !!

  23. Avem vreo 4 regimente de generali rezerviști mâncători de pensii speciale și sforari în viața economică. Ăștia sunt o plagă pt români. Trebuie jupuiți de bunurile acumulate ilegal și de bănetul adunat ani de zile de trândăveală pe banii noștrii.

  24. Care armatá oameni buni?
    Armatá romaná a fost distrusa dupa 89′ la ordinul din umbrá!
    Americanii j’dovi si vestul european infect au realizar acest lucru!
    Niciodata nu am fost liberi,permanent am fost sub influentá!
    Doar am trecut din mána bolsevicilor in mana neomarxistilor Yankee!
    Unei colonii nu i se permite sub nici o forma sa aiba aparare,in concret armatá!
    Pentru asta e colonie!
    Capu’plecat sabía il taie!

  25. Care armata? Armata de generali burtosi care se intrec in pensii speciale si cumpara doar armament de la fier vechi la mina a treia pe spaga de la americani. Nici macar praful de pusca nu se mai fabrica in Romania. In caz de razboi or sa traga cu prastia. Bine ca au pensii speciale!

    • dar in caz de pace? ce-or sa faca? si noi ce vom face?
      numarul urias al generalilor arata devalizarea uriasa a acestei tari frumoase si bogate.
      n-ar fi mai bine ca justitia sa-si faca treaba?
      majoritatea si-au luat stelele ca pret pentru tacere, ei fiind paznicii tarii. asa au fost mituiti, caractere bolnave, minti stricate.
      dovediti ca lupi in blana de oaie, sclavi ai lacomiei si iubitori de arginti si de tinichele.

        • daca vrea, justitia poate face ordine. dar pentru asta, trebuie procurori si judecatori patrioti, nu patriHoti. Codruța cu vărguta dna-ului a fost mai eficienta decat războiul. de asta s-au și rupt in relatii toti ca sa scape de ea si au trimis-o la ue.
          referitor la nr. militarilor: refaceti organigramele si atunci veti vedea ca sunt suficienti militari pentru nevoile României.
          normal ca la organigrame din secolul trecut ies putini la numaratoarea atmatei si multe posturi apar neocupate. dar in secolul XXI, razboaiele se poarta altfel sau nu se mai poarta, pur si simplu s-au demodat.
          europenii chiar nu mai au chef sa puna pe arme si n-o vor face nici daca sute de gherghisani constipati se vor osteni sa-i convinga in vreun fel.

  26. Armata de generali spagari si tradatori. Nici macar praful de pusca nu se mai fabrica in tara, il importam din Serbia sau Bulgaria. Daca intram in razboi, o sa tragem cu prastia.

    • sa intram in razboi?
      vi s-a urat cu binele? prea mare plictiseala-n cotet? adica sa intram in razboi contra cui? si de ce?
      romanii vor pace, degeaba incercati sa spalati pe creier oamenii.
      daca veti dori sa impingeti romania la razboi, veti fi maturati de la conducere cu toti politistii militari si jandarmi si securisti tradatori spalati pe creier.
      in sec. 21 romanii nu mai participa la nici un razboi. grija mare ca cine starneste vant culege furtuna!

      • Bai, fraiere, razboiul vine peste tine fara sa te intrebe, la fel cum a venit si peste ucrainieni. Iar armata romana nu isi produce singura nici macar praful de pusca. Iar singurul mod in care ii maturi pe astia de la conducere e chiar razboiul, care ar mai imputina din mincatorii astia de pensii speciale.

        • razboiul vine fara sa intrebe, ca la ucrainieni?! alta minciuna.
          dar tu din 2014 pana in 2020 unde ai fost? te-ai nascut ieri si vii sa ne inveti pe noi?
          conducerea c00rcubeista a ucrainei cu ce s-a ocupat din 2014 pana in 2020?
          ucrainienii au fost păcăliți de mass media lor vanduta sua, de tradatorii din serviciile lor secrete si din aceasta cauza acum ucraina este abator de toate nationalitatile, pana la ultimul ucrainian.
          romanii nu sunt si nu vor fi precum ucrainienii, oricat de prosti ne considera nato si oricat de slugarnici si tradatori sunt cei din clasa politica romaneasca.

          • Nu mai conteaza asta, prostane, razboiul a ajuns in Ucraina si le-a distrus tara. Iar noi sintem la doi pasi de ei si nu producem nici macar praful de pusca in tara. Iar in caz de razboi va fi o catastrofa in tara, Romania nu rezista nici o luna, ce o luna, o saptamina!

  27. Tot decreteii o sa salveze steagu generatia zed nici nu stie unde e Rusia pe harta ca e profesorii in greva inca de la pandelie.

  28. Ce cârcotași mai sunteți! Ne lipsesc zeci de mii de soldați? Și ce dacă? Avem oricum cel mai mare număr de generali la mia de soldați întreaga lume! Ce, asta nu contează? Unde mai pui economia la contabilitate: În loc să virezi câte? 15 salarii de soldat virezi un salariu de general și gata!

  29. era suficient ca ucrainienii sa-i dea lu jelinski perversa la timpul potrivit si sa-i puna scaunul in cap si shoot in cur la timpul potrivit.
    nici acum nu e tarziu, dar daca se trezeau la timp acum ucraina era o tara prospera si traiau toti in pace.
    cu un an de zile inainte de a incepe conflictul, rusii au inconjurat ucraina cu peste 100 000 de militari si tehnica de lupta.
    asta nu le-a dat de gandit? rusii le-au dat timp de gandire din 2012, dar ei nu si nu.
    acum ucraina este nivelata in multe zone, dar prostii lui jelinski tot ii provoaca pe rusi si baga batul cu nato prin gardul rusilor.
    bashitul de jelinski este nebun si nu-i pasa de copiii ucrainieni nici de parintii lor, el spurcaciunea vrea si mai multi morti… ca asa l-au programat stapanii lui perciunati.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger