AcasăSOCIALArafat ne cere recunoștință: putea să ne închidă de tot!

Arafat ne cere recunoștință: putea să ne închidă de tot!

Multumim, domnule Arafat, că nu ne-ai arestat în case

Secretarul de stat Raed Arafat ne spune că restricțiile din România au fost blânde față de cele din alte țări, dând exemplul Franței, care a avut închidere totală pentru patru săptămâni. Mesajul este clar, că se poate și mai rău. Un rău pe care Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, vrea să-l aplice pe români, anunțând deja înăsprirea restricțiilor.

Ar trebui să-i zicem mersi lui Raed Arafat că nu ne-a încuiat în case de tot, așa cum au făcut alte țări, cel puțin așa reiese din declarațiile acestuia. Păi de ce ne-ar fi arestat în case atâta vreme cât numărul de cazuri a fost într-o scădere continuă? Noroc că a început vaccinarea, o campanie care a propulsat România în fruntea Europei și chiar a lumii la ritmul de imunizare. Dar, ciudat, odată cu vaccinarea, numărul de infectări cu Covid a crescut și continuă să crească foarte repede. Autoritățile spun că nu ne vaccinăm destul de repede, că nu am ajuns la 100.000 de vaccinați pe zi, deși românul, obedient de felul lui, s-a năpustit pe listele alea de programări și de așteptare, în speranța că va scăpa de nenorocirea care s-a abătut peste el.

Cu peste un milion de vaccinați în România, la o populație rămasă de vreo 15 milioane, din care aproape 4 milioane sunt copii și adolescenți și nu intră la imunizare, ceva, ceva tot ar fi trebuit să se simtă. Dar nu se simte decât opusul la efectele anunțate, mai mulți bolnavi, mai multe paturi de spital ocupate și mai multă presiune pe ATI. Și, nu în ultimul rând, foarte mulți vaccinați care se îmbolnăvesc de Covid. Atât de mulți încât medicul șef al campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a ieșit public să ne explice de ce se infectează imunizații. Păi știm și noi, că ne-au explicat producătorii că eficiența vaccinurilor nu este totală, deși din Israel nu mai conteneau să sosească știri despre cât de repede a scăzut rata de infectare după ce au început să imunizeze populația. Probabil că la noi n-au ajuns vaccinurile ale bune din Israel, că altfel, care ar fi explicația?

Veșnica tulpină

Atât Arafat, cât și Rafila au început să ne tot repete că viteza vaccinărilor nu ține pasul cu viteza modificării tulpinilor, fapt care conduce la creșterea numărului de cazuri. Păi nici nu o să o țină, că virusul, ca orice virus, se tot schimbă ca să se adapteze. Important este că modificările nu au fost atât de importante încât să învingă vaccinul, așa că, deocamdată, nu e cazul să învinuim bietele tulpini. Arafat ne spune că acum circulă tulpina aia super-contagioasă. Cu riscul de a mă repeta, îi transmit că tulpina aia a mai fost pe la noi, în octombrie anul trecut, când am avut, constant, 10.000 de cazuri pe zi, cu testări la jumătate din cât testăm acum. Și apropo de testare, în afara celor 3 milioane de teste antigenice rapide anunțate în noiembrie anul trecut, nu am mai văzut vreun anunț de achiziție la Ministerul Sănătății. Dar cred că nici nu e nevoie, că mai au și acum din ele, atâta vreme cât se dau cu porția pe la UPU-uri, că mai mult de 3.000-5.000 pe zi nu au fost făcute. Deși OMS și ECDS au somat statele să testeze cât mai mult, România a rămas înțepenită pe ultimul loc la acest capitol. Pentru că la noi singurele măsuri sunt închiderea afacerilor, masca pe figură și amenzile din ce în ce mai multe date de polițiști și jandarmi.

Genocid în spitale

Dezvăluirile făcute de asistentul medical din spitalul sibian, orașul președintelui, par să fie desprinse dintr-un film horror. Din păcate, asta se întâmplă în spitalele Covid și de aceea bolnavii mor pe capete. Poate nu toți medicii sunt atât de sadici ca cei din Sibiu, dar faptul că nu au medicamente eficiente cu adevărat are același rezultat. Despre Ivermectină niciun cuvânt până acum, deși ar fi putut să fie medicamentul care salvează vieți. Dar salvarea vieților în România nu este un scop în sine. Și de ce ar fi, când, iată, sistemul de pensii începe să mai respire un pic. Asistentul medical de la Spitalul din Sibiu nu a mai suportat ororile de acolo și a făcut un pas în față, arătând genocidul care s-a petrecut. Un pas pe care medicii ar trebui să-l facă in corpore, căci altfel nu sunt decât complici la aceste asasinate în masă.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.772 afisari

9 COMENTARII

  1. In lumea asta au existat, exista si vor exista virusi, bacterii, etc. Dar mai al dracului ca acest covid nu cred ca a fost. El e un saltimbanc. Rezista, sare, se inmulteste, face tulpini, ramuri, muguri, se modifica; joaca un fel de prinselea cu guvernantii. Uite-l, nu e.

  2. ar trebui ajutat sa isi ea zborul din tara cu tot cu oms-ul lui sa nu ne mai inchinam la ce zic ei

  3. Ati vzt ce inseamna sa primești la tine acasa un strein sa-i dai functie de ministru? e secretar de stat ,functie de ministru! Ca sa vz caracterul unui om da-i o functie de șef sau bani! Și vei vedea imediat ce fel de om este! Cine plm e arahat? Care e specializarea lui? Ce rezidențiat a facut și cînd? Orice om politic ar trebuii sa raspunda la intrebari de astea!

  4. Arahat, musulmanule, necredinciosule, astia vreau sa iti faca de petrecanie, omule !! :))) Multi ar zice ca e vremea sa inveti sa zbori inapoi la jihadistii tai din Palestina !! :)) Criminalule !!

  5. Virusul Covid exista si este periculos pentru ca este inca nou pentru omenire. Ca este natural sau de laborator vor afla generatiile care vin dupa noi. Totusi apar noi tulpini, muguri, etc, dar nimeni nu ne explica cum apar ele, ce structura au. Ni se spune doar ca sunt tot mai periculoase. La Raed Al Rafat nu am asteptari in acest sens, este generalist. Am insa la medicii epidemiologi care vad ca tac. Si il lasa pe seful SMURD sa -si etaleze ideiile aberante: restaurante inchise pentru ca acolo este virusul dar oamenii care sunt contaminati nu spun ca au fost la restaurant. In restaurante fara muzica, fara dans. Oamenii vin acolo doar sa manance. Masca nu este nevoie sa fie medicala.Zau? Atunci propun shalul. Il punem pe cap si apoi il pozitionam pe gura si nas. Apoi pe strada, costumati toti asha, noi femeile mergem 1,5 m in spatele barbatilor. Inca nu a precizat aceasta dar daca o tine tot asha o va face. Politia si jandarmeria pe urmele noastre. Bietul Al Rafat , ii este dor de tara materna! Din pacate pentru el va ramane aici si dupa ce Guvernul Meu va disparea in ceata si se va alinia la DNA va fi tot in urma lui la 1,5 m. Ceea ce se intampla in unele ATIuri se stie da anul trecut, radio shant inca exista.Asha ca tot mai multi romani refuza internarile in spitale atunci cand testele sunt pozitive. Cand le fac acasa, mai simplu. Nu raporteaza pozitivarea si se trateaza cum pot sau apeleaza la cunostinte din domeniul medical.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger