AcasăSOCIALAproape 140 de blocuri din Capitală rămân fără apă caldă/Alte 800 de...

Aproape 140 de blocuri din Capitală rămân fără apă caldă/Alte 800 de blocuri, dar și două mari spitale ar putea avea astfel de probleme

După ce mulți dintre locuitorii Capitalei – ale căror locuințe sunt branșate la sistemul centralizat de termoficare – au avut de înfruntat, pe timpul sezonului rece, neajunsurile de la capitolul furnizare a apei calde, astfel de probleme nu lipsesc nici pe timpul verii. De această dată, pentru că se fac lucrări de reparații.

Ca urmare a unor astfel de lucrări, multe familii vor fi puse în situația de a găsi soluții alternative pentru a încălzi apa necesară igienei personale, și asta pentru că la robinete va curge doar apă rece.

Termoenergetica a anunțat, luni, 20 iunie, că se vor face lucrări de reparații la Magistrala 1 Sud, în Sectorul 3. Iar acestea impun oprirea furnizării apei calde în cazul a 11 puncte termice.

Aproape 140 de blocuri, fără apă caldă până vineri

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță că, între 20 și 24 iunie (ora 24.00), se vor executa lucrări de reparații pentru înlocuirea unei curbe din conducta Magistrală 1 Sud, cu diametrul de 1200mm.

Lucrările, esențiale pentru funcționarea sistemului de termoficare în sezonul viitor de încălzire, sunt efectuate la intersecția Bulevardului Nicolae Grigorescu cu strada Postăvarului și impun oprirea furnizării apei calde pentru un număr de 11 puncte termice, care deservesc aproape 140 de blocuri din zona Bulevardelor Nicolae Grigorescu și Camil Ressu”, se menționează într-un comunicat de presă.

Pot apărea probleme în furnizarea apei calde în cazul altor peste 800 de blocuri și a două spitale

Veștile venite de la Termoenergetica, la începutul acestei săptămâni, cu privire la aceste lucrări, nu se opresc însă aici. S-a anunțat că pot să apară probleme în furnizarea apei calde și în cazul unor blocuri aflate pe raza sectoarelor 1 și 2, precum și al spitalelor Colentina și Fundeni, două unități spitalicești aflate în sectorul 2 al Capitalei.

De asemenea, având în vedere faptul că lucrările se desfășoară la una dintre cele mai importante conducte magistrale, care alimentează cu agent termic mai multe zone, pot exista probleme în furnizarea apei calde de consum pentru alte 59 de puncte termice și module, care alimentează aproximativ 830 de blocuri și spitalele Colentina și Fundeni.

Blocurile sunt situate în sectoarele 1 și 2, în următoarele zone: Doamna Ghica, Șoseaua Fundeni, Bulevardul Teiul Doamnei și Lacul Tei, străzile Ion Berindei, Cheile Zanoagei, Mașina de Pâine și Județului, Șoseaua Ștefan cel Mare, Bulevardul Aviației, Calea Floreasca, Șoseaua Pipera, Bulevardul Nicolae Caramfil, precum și strada Baicului”, precizează reprezentanții Termoenergetica, în același comunicat.

490 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri