AcasăSOCIALAplicație pentru tinerii care vor să scape de dependența de substanțe interzise....

Aplicație pentru tinerii care vor să scape de dependența de substanțe interzise. Ministrul Familiei: „Drogul înseamnă vieți distruse”

sursa foto: Gabriela Firea/Facebook

De la vârful Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse s-a anunțat că se lucrează la o aplicație mobilă menită să le vină în ajutor tinerilor care vor să se vindece de dependența de substanțe interzise. „Consumul de droguri în rândul tinerilor este una dintre cele mai sumbre realități ale societății românești” – subliniază Gabriela Firea, social-democrata aflată în fruntea acestui minister.

Ministrul a avut recent o întrevedere cu directorul Agenției Naționale Antidrog din cadrul MAI, dar și cu o serie de alți oficiali din domeniu.

Ministrul Familiei: Nu ne putem preface că această situație nu există

„Lucrăm la o aplicație mobilă care să le ofere tinerilor toate informațiile despre riscurile substanțelor interzise și consiliere dacă vor să se vindece de această adicție.

În acest sens, am avut o întâlnire foarte bună, constructivă, cu directorul Agenției Naționale Antidrog din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, comisarul Ramona Dabija, doamna Mona Necula, șef serviciu reducerea cererii de droguri din cadrul ANA, Gigel Lazăr, președintele Federației Neguvernamentale Antidrog și CIADO România, Bogdan Furtună, vicepreședintele Federației Neguvernamentale Antidrog și CIADO România.

Nu ne putem preface că această situație nu există!

Drogul înseamnă vieți distruse! Drogul înseamnă moarte!

Consumul de droguri în rândul tinerilor este una dintre cele mai sumbre realități ale societății românești. 1 din 10 adolescenți a încercat măcar o dată substanțe interzise. Cifrele oficiale sunt înspăimântătoare: aproape 1,2 milioane de consumatori ocazionali”, a transmis Firea, joi dimineață, în 11 mai, pe pagina sa de Facebook.

Firea: Pericolul este imposibil de ignorat

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a mai anunțat că instituția pe care o conduce colaborează cu toate instituțiile implicate în prevenirea și combaterea consumului de droguri. „Aplicația mobilă pe care o avem în lucru va explica tinerilor pericolele la care se expun în urma consumului de substanțe interzise.

Pericolul la care sunt supuși in fiecare zi elevii, liceenii sau studenții este imposibil de ignorat. Toate eforturile făcute până acum pentru prevenție în această situație limită sunt extrem de lăudabile, dar ele trebuie susține prin mijloacele moderne de comunicare folosite preponderent de tineri”, a mai anunțat Firea.

Ministrul Familiei a explicat ce rol se dorește a avea această aplicație, mai ales că, dată fiind evoluția tehnologicului, în ziua de azi tinerii folosesc frecvent telefoanele mobile. Iar grație acestei aplicații, vor putea afla informații utile despre riscul consumului de substanțe interzise.

„Elevii au nevoie de informație în mediile pe care le frecventează. Telefonul mobil este deja nelipsit din mâna unui tânăr, acolo trebuie să ajungem cu date pe înțelesul lor. Doar când vor cunoaște cu adevărat ce înseamnă consumul de droguri și unde poate ajunge un om care îi cade pradă, vor putea singuri să-i excludă din grupurile lor pe cei care le oferă astfel de substanțe.

Prevenirea și combaterea consumului de droguri este, însă, un efort comun. Doar împreună, părinți, instituții și societate civilă vom reuși să controlăm acest flagel”, a conchis Gabriela Firea.

author avatar
Andrei Coman