AcasăSOCIALApelul care a alertat polițiștii! Șofer periculos pe Autostrada Soarelui: băut și...

Apelul care a alertat polițiștii! Șofer periculos pe Autostrada Soarelui: băut și cu o armă în mașină

Un apel la 112 a pus în alertă oamenii legii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A2 București – Constanța, mai ales că era vorba despre o situație în care trebuia acționat rapid.

A fost sesizat faptul că ,,șofer posibil băut la volan, care conduce haotic”, pe sensul către Capitală al Autostrăzii Soarelui.

Cazul datează din 16 august, dar a fost făcut public în prima parte a zilei de marți. Polițiștii rutieri au acționat și au blocat autoturismul în trafic. S-a întâmplat în zona stației de taxare de la Fetești. Conform IGPR, conducătorul auto – a cărui vârstă nu a fost precizată – ”nu a vrut să coopereze, a încercat să scoată un pistol din torpedo și a fugit de la fața locului”.
În secunda următoare, oamenii legii au pornit în urmărirea bărbatului, reușind să îl blocheze în trafic și să îl imobilizeze. Totodată, polițiștii au ridicat și arma aflată în mașina șoferului – un pistol de tip airsoft, neletal.

Rezultatul etilotestării

Verificările au scos la iveală posibilele motive care l-ar fi făcut pe bărbat să încerce să dea bir cu fugiții. Potrivit comunicatului Poliției, șoferul în cauză avea permisul de conducere reținut. Mai mult, testarea cu etilotestul ar fi indicat ”o valoare de 0,97 mg/alcool pur în aerul expirat”.

Ca urmare a celor constatate, conducătorul auto a fost în primă fază reținut, iar apoi plasat sub control judiciar. În cazul de față s-a deschis un dosar penal pentru conducere fără permis și, respectiv, pentru conducere sub influența alcoolului. Totodată, se verifică și situația deținerii, de către bărbatul respectiv, a armei găsite în mașină.

sursa foto: Poliția Română

132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger