AcasăSOCIALApar noi restricții în funcționarea teraselor? Ministrul Sănătății: ”În funcţie de evoluţie,...

Apar noi restricții în funcționarea teraselor? Ministrul Sănătății: ”În funcţie de evoluţie, vor fi …”

În condițiile în care patronii încă așteaptă unda verde de la autorități pentru a putea primi clienții în interiorul restaurantelor, măsura în acest sens fiind amânată deja în mai multe rânduri, afaceriștii care au terase sunt și ei puși în gardă.

În contextul în care, în ultimele zile, numărul cazurilor noi de îmbolnăvire cu COVID-19 a fost crescut, fiind vorba despre două zile consecutiv cu raportări record, peste 800, urmate, sâmbătă, de anunțul că în ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate alte 767 noi cazuri de îmbolnăvire, s-a aflat că nu este exclusă varianta să apară restricții în privința funcționării teraselor.

Mai exact, a orarului de funcționare al acestor spații. Concret, aflat la Iași, în această ultimă zi a săptămânii, Nelu Tătaru a fost întrebat dacă se ia în calcul varianta închiderii teraselor la ora 22. Ministrul nu a dat un răspuns concret.

Mai multe controale

„În funcţie de evoluţie, vor fi şi anumite restricţii. Noi nu vrem să fie restricţii. Noi vrem ca toată lumea să conştientizeze şi să respecte acele norme. Când am făcut acele măsuri de relaxare, le-am făcut și însoţite şi de un ordon de ministru, comun cu ministrul de resort, care prevedeau şi acele norme de funcţionare şi desfăşurare. Toată lumea şi le-a asumat, inclusiv acei agenţi economici care deschid în acel sens afacerile, dar rămâne să le şi respecte. În condiţiile în care nu vor fi respectate, vor fi şi controale mai înteţite în următoarea perioadă”, a susținut Tătaru.

Vă amintim că datele oficiale comunicate duminică arată că până astăzi, 19 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 37.458 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). ”Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.042 au fost externate, dintre care 22.617 de pacienți vindecați și 2.425 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 935 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

author avatar
Cristina Stefan
137 afisari

4 COMENTARII

  1. Nea Sica vrea terase deschise !
    Ordin : Decshideti carciumile cu orice pret !

  2. Eu am pus carciuma-n drum la Rabnita , am vrut sa fiu hangita si m-am reprofilat pe rontait cotoare zbarlite , imi merge bine financiar dar mi-am schimonosit botoxul pana s-a tocit siliconul si ma dor falcile permanent !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger