AcasăSOCIALApar dovezile! Românii întorși din străinătate au împrăștiat Covidul

Apar dovezile! Românii întorși din străinătate au împrăștiat Covidul

Lista vindecaților de Covid este plină de români din diaspora

Fără să-și fi dorit acest lucru, medicii au început să descopere că cei mai mulți bolnavi Covid au fost din rândul diasporei. În demersurile făcute pentru a solicita donarea de plasmă de la cei vindecați, personalul centrelor de hematologie s-a trezit că sună mai mult în afara țării.

Au venit infectați, au dezvoltat simptome, s-au internat, s-au vindecat și au plecat înapoi, la muncă în străinătate. Aceasta este concluzia medicilor de la centrele de transfuzie sanguină, care, încercând să convingă oamenii să doneze plasmă, au constatat că foarte mulți dintre cei vindecați de Covid se întorseseră, aproape imediat după externare, în țările din care veniseră. ”Până să fie foarte mulți pacienți, așa cum sunt acum în Prahova, mi s-au transmis listele de la Spitalul Județean cu cei externați și era foarte greu să iei legătura cu ei, pentru că nu toți își lăsaseră numărul de telefon.

Din cei care aveau numere de telefon, îi eliminăm pe cei care aveau sub 18 ani și peste 60 de ani. În categoria potențialilor donatori din liste erau mulți oameni care au fost în străinătate la lucru, s-au îmbolnăvit în Spania sau în Italia, au venit fără simptome acasă și acasă au făcut boala, au stat în spital sau izolați, după care s-au întors la lucru. Am avut surpriza să sun în toate țările. Mulți au venit din afara țării pentru că s-au speriat și ei erau deja infectați”, ne-a declarat dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești.

Cele mai multe vindecări, la persoane de peste 60 de ani

Reprezentanții centrelor de transfuzie sanguină ne spun că cele mai multe cazuri de vindecări s-au produs la categoria de peste 60 de ani, acești oameni fiind și vulnerabili în fața Covid, din cauza comorbidităților. ”Boala s-a lipit de oameni mai sensibili, cu hipertensiune arterială, diabet, cardiopatie ischemică, purtători de antigeni de hepatită B, care nu se califică pentru donare. Din cei rămași pe listele cu potențiali donatori de plasmă, unii aveau fobie de ace, alții au rămas cu traume, deși spun că au fost tratați bine în spital, dar nu mai vor să vadă medici și asistente.

Tot căutând donatori, am primit răspunsuri de genul că vor să se mai gândească și apoi îmi spuneau că erau hotărâți, dar colegii de la muncă le-au spus că este ceva foarte periculos sau alții dădeau vina pe soțiile lor, care nu îi lăsau să doneze plasmă. În România doar 2% din populație donează sânge și este greu să avem pretenție ca să ai într-o populație care a trecut prin boală un procent mai mare de donatori. În primul rând pentru că donarea de plasmă este mai lungă ca timp, circa 50 de minute, iar unii oamenii sunt speriați”, ne spune directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești, dr.Georgeta Hanganu.

Cadrele medicale, principalii donatori de plasmă

În ultima vreme, numărul de donatori de plasmă a început să crească, însă cei mai mulți dintre aceștia sunt cadre medicale. Medicii din centrele de transfuzie sanguină ne mai spun că asimptomaticii sau cei cu simptomatologie ușoară nu prea au anticorpi, așa că nu pot deveni donatori de plasmă. Sunt și cazurile testelor fals pozitive, în care se constată că oamenii nu au avut Covid pentru că nu au nici urmă de anticorpi.

”În Prahova au fost foarte mulți care au fost contacți și au avut simptome minore, de la care nu am putut recolta plasmă. În schimb, am avut oameni care au fost foarte bolnavi și au venit să doneze plasmă de câte două-trei ori, spunând că nu mai vor să treacă și alții prin ce au trecut ei. Corect și logic este că întotdeauna tratamentul cu anticorpi este unul foarte bun și este un câștig pentru pacient”, ne-a mai precizat dr.Georgeta Hanganu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.281 afisari

5 COMENTARII

  1. Nu mai vor sa vada medici ?
    La urmatoarea boala vin iar in tara.In strainatate nu platesc asigurare. Nu sunt tratati.In tara e moca.
    Ar trebui o reglementare in UE cu privire la cei ce nu platesc nimic , nicaieri.Sunt bani negri.

  2. Normal ar trebui să nu intre în țară!!… ce-au făcut milițienii lui Vela la graniță??.. nu au făcut bine ungurii că n-au lăsat să intre nici pasărea in țara lor! .. și rezultatele se văd …la ei!!! Au început școlile fără nici o restricție, activitatea nu s-a oprit, viața merge înainte…!!.. bravo lor!!!… nu se compară Orban al lor cu ăsta din România….

  3. La noi „diaspora” este regina. Daca de la inceput militienii isi faceau treaba si nu-i lasau sa intre in tara, lucrurile ar fi stat altfel.Dar de, pentru un vot, ce nu face ciuma galbena. Imbolnaveste o tara intreaga din cauza unor spalatori de wc-uri sau culegatoiri de sparanghel. Am stiut asta de la inceput; nu trebuiau sa treaca atatea luni pentru marea descoperire.

  4. Voi aveti timp sa credeti tot ce spun acesti dobitoci? Medicii sunt niste mincinosi impreuna cu Arahat si alte zdrente! O sa fiti judecati pentru crima impotriva umanitatii! Au murit si mor inca oameni din cauza pandemiei lui COVRIG ca nu mai pot avea acces la tratament si ajutor medical pentru boliile reale de care sufera atatea persoane! #medicicriminali #ArahatCriminal

    • Daca dupa declansarea epidemiei in China se oprea vanzoleala prin lume nu ajungeam in situatia asta. Doua-trei luni nu murea nimeni daca nu se plimba. Afacerile puteau fi conduse online si nimeni nu patea nimic daca nu mergea la ski in statiunile din Austria. Acum nu mai era un mapamond intreg in pragul unei crize economice majore.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...

Gestul banal, dar extrem de periculos pe care îl fac şoferii la volan, îi poate descrie pe aceştia ca fiind psihopați, narcisiști sau machiavelici

Psihologii au finalizat un studiu efectuat asupra şoferilor care au fel de fel de îndeletniciri la volan, altele decât doar să conducă maşina.Oamenii de...
proger