AcasăSOCIALAnunțul momentului pentru români. Voucherele sociale nu vor mai putea fi folosite...

Anunțul momentului pentru români. Voucherele sociale nu vor mai putea fi folosite doar pentru alimente

vouchere

Schimbări importante la voucherele sociale. Acestea nu vor mai putea fi folosite doar pentru cumpărarea de mâncare.

Regulile de utilizare ale voucherelor de alimente s-ar putea modifica, românii vulnerabili putând să cumpere pe ele şi altceva în afară de hrană.

Banii de pe voucherele sociale, utilizați și pentru cumpărarea de medicamente

Un nou proiect de lege inițiat de USR are ca scop relaxarea restricțiilor de utilizare a cardurilor electronice de vouchere sociale. În cazul în care acest proiect de lege va fi adoptat, banii de tichete sociale vor putea fi utilizați și pentru cumpărarea de medicamente.

„Sănătatea oamenilor este esenţială şi, din păcate, foarte multe dintre persoanele vulnerabile din România nu îşi permit să cumpere medicamentele de care au nevoie. Fie că vorbim de tratamente pentru diferite afecţiuni cronice, fie de medicamente pentru afecţiuni respiratorii etc. De aceea, am venit cu acest proiect de lege care le va permite oamenilor să cumpere şi medicamente, pe lângă alimente, prin cardurile sociale”, a spus deputata USR Diana Stoica.

Proiectul este inițiat de deputații USR Diana Stoica și Eugen Terente și vizează schimba OUG 63/2022 pentru ca voucherele sociale să nu mai fie doar alimente de bază și mese calde, dar și medicamente.

„În urma semnalelor pe care le-am primit de la unii dintre beneficiarii cardurilor sociale pentru persoanele vulnerabile am înţeles cât de util ar fi pentru ei să poată folosi aceste carduri şi pentru a avea acces la tratamentele care le sunt vitale. Proiectul nostru va ajuta persoanele vulnerabile să ajungă mai uşor la medicaţia necesară şi, din acest motiv, sper ca toţi colegii parlamentari, indiferent de partidul din care vin, să înţeleagă importanţa proiectului şi să îl voteze”, a transmis deputatul USR Eugen Terente.

Aproximativ 2,5 milioane de români primesc ajutorul de 250 de lei. Banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente. Ulei, românii vulnerabili le-au primit de la stat.

author avatar
Andreea Vlad