AcasăSOCIALAnunțul făcut de ministrul Educației, în privința examenelor naționale: ”Nu putem să...

Anunțul făcut de ministrul Educației, în privința examenelor naționale: ”Nu putem să le cerem elevilor să fie…”

Anunțul făcut de ministrul Educației, în privința examenelor naționale: ”Nu putem să le cerem elevilor să fie...”

În contextul anului dificil în care s-a desfășurat procesul educațional, pe fondul problemelor cauzate de noul coronavirus și a lunilor în care copiii au învățat în sistem online, în fața tabletelor și a calculatoarelor -acolo unde elevii au și avut acces la ele, dar și o conexiune la internet- urmează examenele naționale. Este vorba despre Evaluarea Națională și ”examenul maturității”, Bacalaureatul.

În această privință, ministrul Educației a făcut referire la nevoia adaptării programei de examen, în acest an, la realitatea generată de situația apărută pe durata pandemiei COVID. ”Programa de examen este adaptată specificului acestui an. Dacă nu recunoaştem că acest an a fost altfel decât ceilalţi ani înseamnă că negăm realitatea. Am păstrat datele de examen, am păstrat prezenţa fizică la examen, nu putem să le cerem elevilor să fie verificaţi ca şi cum procesul de predare-învăţare n-ar fi suferit nicio influenţă pe parcursul pandemiei”, a declarat Sorin Câmpeanu, joi seară, la Digi24.

Ministru: Ștacheta trebuie coborâtă inteligent în acest an

”Deci această ştachetă, o spun cu subiect şi predicat, trebuie coborâtă inteligent în acest an. Partea de adaptare a materiei de examen s-a făcut de către colective de specialişti, s-a evitat extragerea unei anumite porţiuni, ultimele două luni, ultimele cinci luni, şase luni, şi s-a încercat extragerea unor noţiuni care au fost considerate cu un grad de relevanţă mai scăzut”, a completat ministrul Educației.

Nu a fost singurul aspect la care a făcut referire oficialul guvernamental, cu privire la examene și la nevoia de adaptare. ”Să eliminăm această ipocrizie, cei care ştiu că vor da examen de admitere în universităţi din ţară sau din străinătate la anumite materii se vor concentra pe acele materii. Să îi lăsăm să atingă performanţa pe acele materii, adică să avem un curriculum mai flexibil, la asta lucrăm acum”, a mai precizat ministrul Cîmpeanu.

161 afisari

1 COMENTARIU

  1. Guvernul asta da repeteni, n-o sa treaca Baku niciodata
    Catu in repetentie are expertiza, dupa sa trageti apa

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger