AcasăSOCIALAnunțul făcut de Florin Cîțu. Ce se întâmplă cu salariile în 2021....

Anunțul făcut de Florin Cîțu. Ce se întâmplă cu salariile în 2021. Peste 1 milion de români, afectați!

Florin CituAnunțul făcut de Florin Cîțu. Ce se întâmplă cu salariile în 2021. Peste 1 milion de români, afectați!

Vești excelente pentru milioane de români, acum, pe sfârșit de an! Premierul Florin Cîțu a anunțat majorarea salariului minim pe economie.

Guvernul are în vedere creșterea salariului minim brut pe țară pentru anul 2021 cu un nivel care să depășească rata inflației. Acesta va crește cu 70 de lei brut, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar, se arată într-o postare a Guvernului. Hotărârea va fi adoptată în ședința Guvernului din 30 decembrie 2020.

„Guvernul are în vedere creșterea salariului minim brut pe țară garantat în plată pentru anul 2021 cu un nivel care să depășească rata inflației, respectiv cu 70 de lei brut, de la 2230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar. Acest nivel a fost stabilit în contextul în care reprezentanții sindicatelor au solicitat creșterea salariului minim pe economie la 2.400 de lei/lunar, iar cei ai patronatelor au solicitat înghețarea salariului minim pe economie la nivelul actual, cel puțin pentru primele luni ale anului viitor, argumentând situațiile dificile cu care se confruntă anumite sectoare economice”, au transmis reprezentanții Guvernului.

Premierul vrea să crească salariul minim doar cu 40 lei

Aceasta înseamnă o creştere a salariului minim net cu 40 de lei. Așadar, românii plătiți cu salariul minim pe economie vom primi în mândă 1.386 de lei, în loc de 1.346.

Premierul Florin Cîţu și ministrul Muncii, Raluca Turcan, au avut luni consultări cu reprezentanții Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social pe tema creșterii salariului minim brut pe țară garantat în plată, pentru anul 2021.

„La nivelul Guvernului vom decide creșterea salariul minim pe economie pentru anul viitor cu un procent care va ține cont de argumentele reprezentanților sindicatelor, ai patronatelor, precum și de contextul economic și social. Ne dorim să asigurăm o viață mai bună pentru români, având însă grijă să păstrăm locurile de muncă și să protejăm inițiativa antreprenorială”, a declarat premierul Florin Cîțu.

La nivel naţional există 1,23 de milioane de contracte individuale de muncă prevăzute cu salarii de 2.230 de lei brut în 2020, potrivit Economica.net.

author avatar
Andreea Vlad