AcasăSOCIALAnunțul autorităților: 115 români din Israel au revenit în ţară, cu un...

Anunțul autorităților: 115 români din Israel au revenit în ţară, cu un zbor operat de o companie privată

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, duminică seară, că 115 cetăţeni români din Israel au revenit în ţară. Cu un zbor operat de o companie privată.

Cei peste 100 de români s-au întors în țară cu o cursă aeriană operată de o companie aeriană privată.

În continuarea precizărilor de presă referitoare la deteriorarea situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, MAE informează că Celula de Criză, care își desfășoară activitatea în Centrala MAE, în coordonare cu Ambasada României de la Tel Aviv și Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, a continuat demersurile pentru identificarea și a altor posibilități de repatriere a cetățenilor români și a grupurilor de pelerinilor români din zonă.

În acest context, MAE precizează că un număr de 115 cetățeni români aflați în atenția Celulei de Criză sau în evidențele Ambasadei României la Tel Aviv au revenit în țară, în cursul zilei de 8 octombrie 2023, cu o cursă operată de o companie aeriană privată”, a anunțat MAE, duminică seară, într-un comunicat.

Instituția condusă de către Luminița Odobescu reiterează recomandarea adresată cetățenilor români care intenționează să călătorească în Israel să își reprogrameze călătoria și să urmărească rubrica „Alerte de călătorie” de pe pagina de internet a MAE (https://www.mae.ro/travel-alerts/2938).

Telefoane utile

Totodată, în comunicatul MAE se mai precizează următoarele: cetățenii români care se află pe teritoriul acestui stat se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv şi își pot anunța prezența în regiune, comunicând astfel datele de identificare și propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro și la numărul de telefon de permanență al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum și cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactați.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://telaviv.mae.ro, https://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en și www.mae.ro – rubrica „Sfaturi de călătorie” și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Recent, se anunțase – tot de la nivelul MAE – că în noaptea de sâmbătă spre duminică – 7/8 octombrie, 346 cetățeni români și străini au fost repatriați din Israel, prin intermediul a două curse operate de compania Tarom – 189 prin intermediul primei curse și 157 prin intermediul celui de-al doilea zbor.

Citiți și: Românii din Israel au fost aduşi în ţară. Două curse TAROM au repatriat 346 de conaţionali (VIDEO)

Românii blocaţi în Israel, strigăt de ajutor. Alţi conaţionali au fugit în Iordania (VIDEO)

Blitzkrieg-ul palestinian a umilit orgoliosul Israel. Două popoare vor să moară luptând?

author avatar
Andrei Coman
70 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri