AcasăSOCIALAnunțul așteptat de milioane de români. Ce se întâmplă cu pensiile și...

Anunțul așteptat de milioane de români. Ce se întâmplă cu pensiile și alocațiile! Ministrul Muncii: „Lucrurile sunt foarte clare!”

Violeta AlexandruAnunțul așteptat de milioane de români. Ce se întâmplă cu pensiile și alocațiile! Ministrul Muncii: „Lucrurile sunt foarte clare!”

Milioane de români așteaptă o nouă majorare a pensiilor și alocațiilor, promisă de guvernul liberal. Alocațiile copiilor vor crește cu 20% la începutul anului viitor și cu același procent la jumătatea anului, declară ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Cât despre pensii, acestea vor fi majorate, dar nu cu 40%, dă ea de înțeles, fără să avanseze un procent clar.

Oficialul explică ce se va întâmpla cu pensiile și alocațiile copiilor în 2021.

„Vor crește. Din punctul de vedere al liberalilor, lucrurile sunt foarte clare. În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creșterea pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creștere care să acopere 100% rata inflației și 50% din câștigul salarial mediu brut pe economie. Acest lucru constituie baza de plecare în discuțiile cu ceilalți parteneri, pentru că suntem într-o coaliție în acest moment și deciziile le luăm împreună”, a declarat Violeta Alexandru.

Cu cât vor crește pensiile și alocațiile copiilor în 2021

În privința alocațiilor copiilor, ministrul Muncii reamintește de creșterea etapizată, „pentru a putea face față bugetului acestei solicitări de dublare a alocațiilor”.

Va fi o creștere la începutul anului viitor, a doua creștere, de fapt, după cea de anul acesta. A treia va fi la jumătatea anului viitor și ultimele două, peste doi ani. Prin urmare, poziția PNL este foarte clară, de creștere atât a pensiilor, cât și a alocațiilor, cu o abordare echilibrată și bazată pe situația economică existentă, în sensul de creștere a numărului de salariați, pentru că de pe urma muncii lor și a contribuțiilor pe care le plătesc acești oameni care muncesc, putem acoperi toate aceste obligații, pe care le privim cu toată responsabilitatea. Suntem într-o guvernare de coaliție, aceste decizii se vor lua împreună cu ceilalți parteneri”, adaugă Alexandru.

author avatar
Andreea Vlad