AcasăSOCIALAnunțul a venit de la ministrul Finanțelor, după ședința de Guvern! Vestea...

Anunțul a venit de la ministrul Finanțelor, după ședința de Guvern! Vestea primită de pensionari și bugetari – VIDEO

Anunțul a venit de la ministrul Finanțelor, după ședința de Guvern! Vestea primită de pensionari și bugetari - VIDEO (sursa foto. Facebook/Guvernul României)

În ziua în care s-au împlinit șase luni de la preluarea guvernării de către actualul Cabinet din care face parte, dar și după ce premierul le-a cerut miniștilor, la începutul ședinței de Guvern de miercuri, 25 mai, să ia măsurile necesare astfel încât, la nivelul fiecărui minister, să se asigure reducerea cheltuielilor la bunuri și servicii cu 10%, șeful de la Ministerul Finanțelor a venit cu vești, la încheierea reuniunii Executivului.

Sunt vești de interes atât pentru pensionari, cât și pentru salariații de la stat.

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a exclus posibilitatea înghețării pensiilor sau salariilor, în contextul reducerii cu 10% a cheltuielilor publice cu bunuri și servicii, în vederea asigurării fondurilor pentru programul „Sprijin pentru România”, notează Mediafax.

„Nu este momentul să facem o risipă financiară pe bunuri și servicii în acest an complicat”, a mai declarat ministrul Finanțelor, după ce s-a încheiat ședința de miercuri a Executivului, conform aceleiași surse. „Nu uitați că 10 milioane de persoane depind de bugetul de stat”.

Ciucă: La nivelul fiecărui minister, va trebui să asigurăm reducerea cheltuielilor

La începutul ședinței de miercuri a Executivului, Nicolae Ciucă a amintit de deciziile luate în prima zi a acestei săptămâni, cu privire la programul denumit „Sprijin pentru România”. În acest context le-a transmis miniștrilor din actuala echipă guvernamentală un mesaj referitor la reducerea cheltuielilor ministerelor, pe partea de bunuri și servicii. „Doresc să fac menţiunea că, aşa cum ne-am asumat luni, în cadrul coaliției, am stabilit un nou set de măsuri care să vină atât în sprijinul activității Guvernului, cât și, mai ales, în ceea ce privește continuarea programului „Sprijin pentru România”.

Măsurile respective vin și au impact asupra a ceea ce înseamnă continuarea programului de guvernare, în sensul în care, la nivelul fiecărui minister, va trebui să asigurăm reducerea cheltuielilor la bunuri și servicii cu procentul de 10%. Este o decizie de solidaritate în actualele condiții economico-financiare și vă cer fiecăruia dintre dumneavoastră să luați măsurile necesare astfel încât să putem să ne încadrăm în acest procent”, a declarat Ciucă, la Palatul Victoria.

Măsurile decise de Coaliție. Ciolacu: „Vor fi aplicate la data de 1 iulie”

Luni seară, în 23 mai, de la nivelul Coaliției de guvernare s-a anunțat public faptul că s-a decis lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice de ”Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro. Una dintre măsuri îi vizează pe pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.

Mai exact, Marcel Ciolacu a anunțat, între altele, următoarele aspecte, după ședința Coaliției:

„1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.
3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022”, a transmis liderul PSD, luni seară, pe Facebook.

author avatar
Andrei Coman
877 afisari

6 COMENTARII

  1. PACAT , PACAT , DE SANGELE VARSAT , CA NISTE INCOMPETENTI DEBILI SA AJUNGA SA-SI BATA JOC DE TARA

    Site-ul DEDICAT ELOGIILOR CLASEI POLITICE cu Ode Si Osanale , cu FALSI JURNALISTI , COPISTI ANALFABETI PLATITI ZILNIC SA FACA PROPAGANDA PE SITE-UL ZIARE.COM
    DEZINFORMARE SI MINCIUNI , ACEST Site ESTE RUSINEA SI DEZONOAREA PRESEI ROMANESTI .
    UN PERICOL REAL PENTRU LIBERTATEA DE EXPRIMARE SI DEMOCRATIEI IN ROMANIA

    SE APLICA ACEEASI POLITICA DE REPRIMARE DIN ANII COMUNISMULI SI A DICTATURII CEAUSISTE

  2. face egalitate la putorile care n-au muncit toata viata lor sau s-au facut ca muncesc cu cei care au transpirat o viata. Pensiile unor putori nesimtite care isi bat joc de cetaeanul onest si cinstit si apara hotii si borfasii sunt de neatins.In comunism prostul si putoarea aveau locul lor. Ierarhia era respectata nu amestecata cum fac astia acum. Pe vremea comunismului nu se vindeau diplome la kg pe spagi si pile.Ieri era tractorist sau chelner si azi peste doctor in stiinta lui peste,peste doua zile general su mahar prin guvern. Cu hotii terminau repede.Cu lichelele nici comunistii nu au rezolvat problema. Sunt astia care ne conduc acum.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger