AcasăSOCIALAutoritățile, lovitură grea pentru pensionari! Se pregătește o schimbare importantă

Autoritățile, lovitură grea pentru pensionari! Se pregătește o schimbare importantă

pensionari

Românii care iau pensia pe card nu vor mai primi talon de pensie. Ei vor fi informați de acest lucru printr-un email. Un proiect iniţiat de deputaţi liberali a fost adoptat în şedinţa de marţi a Senatului. Potrivit proiectului de lege, se propune ca pensionarii să fie informați de pensia primită pe card printr-un e-mail. La cerere, Casa Națională de Pensii Publice va putea să trimită în format electronic documentul ce face dovada plății sumelor de bani pentru toți ce au optat pentru acest lucru.

Documentul de informare cu privire la sumele plătite se transmite începând cu luna următoare înregistrării cererii, în maximum 48 de ore de la efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau cont de card, potrivit unui amendament admis.

Talonul de pensie, eliminat

Deputații liberali vor să reglementeze Legea nr. 263/2010 ce se referă la sistemul unitar de pensii publice. Virgil Guran a menționat că această inițiativă ar putea să fie extinsă și în alte domenii pentru ca românii să nu mai piardă timpul pe drumuri pentru a încerca să se informeze.

„Este o iniţiativă a PNL pentru debirocratizare, pentru a trece la o tehnică informatică. Este vorba despre informarea celor care primesc pe card. Până acum, în stilul nostru românesc, dacă avea nevoie de informaţii, trebuia să se deplaseze la oficiul respectiv, să-şi ia datele să vadă de ce a primit atâta, de ce nu a primit. Prin lege, cei care se ocupă de pensii sunt obligaţi să le trimită şi în format electronic. Poate începem să extindem astfel de iniţiative şi în alte domenii, să nu mai purtăm oamenii pe drumuri, să piardă timpul, ci să fie informaţi la timp.”, a transmis Virgil Guran, liderul PNL din Senat, potrivit Agerpres.

author avatar
Andreea Vlad
892 afisari

7 COMENTARII

  1. Bateți câmpii (virgil guran membru pnl),câți pensionari au un computer/ un I-Phone în casă și se pricep să caute,să vadă cât și dacă pensia virată e cea corectă ? Idioților,nu aveți niciun fel de grijă față de pensionari.

  2. Niste tampiti. Pai, mama n-are nici telefon performant nici laptop, are doar un card, ca nu era postasita in sat si atunci cum sa se informeze, etc ??? Basca mai pui ca daca mergi la spital, bilete de odihna, etc ti se cere talon de pensie. Mai, astia cu carpa galbena care nu mai incapeti de noi, daca cu covidul n-ati reusit sa scapati de noi, propun sa ne aliniati in piata publica si …glontul… ca cei mai dulce ca glontul patriei ?? Noi tara v-am construit-o spunandu-ni-se ca santen generatie de sacrificiu si n-am comentat, ca muncim pentru viitorul copiilor nostri si n-am comentat. V-am predat-o, ati DISTRUS-O, v-ati imbogatit si acum pe toate canalele media nu stiti ce sa faceti cu noi… Simplu… ceea ce am spus la inceput. O facem si asta, mai bine decat sa vedem pentru cine ne-am JERTFIT !!!

  3. Sunt tampiti. De talonul ala se leaga tot de la gratuitati Cfr si Rat la documente si ajutoare de inmormantare si alte acte ce se elibereaza doar pe talon.
    Zi Țurcan si trage apa..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger