AcasăSOCIALAnunț major despre pensiile românilor. Propunerea lui Cîțu va înfuria milioane de...

Anunț major despre pensiile românilor. Propunerea lui Cîțu va înfuria milioane de pensionari

Florin CîțuCu ochii pe Guvernul Cîțu. Cifrele spun tot când e vorba de împrumuturi: 143,5 miliarde lei anul trecut. Sumele din 2021

Bomba zilei despre pensii! Ministrul Finanțelor Florin Cîțu propune majorarea pensiilor cu 10% de la 1 septembrie, pentru a rămâne bani și pentru alocații și investiții.

Prin refuzul de a majora punctul de pensie cu 40% de la 1 septembrie, Guvernul Orban îi prejudiciază de două ori pe pensionari. Astfel, procentul de 10%, cu care vor crește pensiile începând din toamnă, este mai mic și decât indexarea pensiilor cu rata anuală a inflației.

Plus 50% din creșterea salariului mediu pe economie, care ar fi trebuit să aibă loc încă de la 1 ianuarie 2020, așa cum stipula Legea pensiilor înainte de prevederile legate de majorarea cu 40%.

„La alocaţii, lucrurile sunt mai complicate”

„Vom crește pensiile, dar vreau să alocăm mai mulți bani pentru investiții, să avem o economie care poate plăti pensii”, a declarat Florin Cîțu la Digi24. El spune că sunt mai multe scenarii de majorare, „fiecare cu riscul aferent”, și a precizat că varianta pe care o propune el este de 10%.

„Propunerea mea este 10%, să avem bani și de alocații, și de investiții. Efortul va fi de 10 miliarde de lei doar pe ultimele 4 luni ale anului”, a mai afirmat Florin Cîțu. El a completat că pentru pensii există bani alocați de la buget, în schimb pentru creșterea alocațiilor copiilor nu sunt bani prevăzuți.

„La alocaţii, lucrurile sunt mai complicate. Va fi şi acolo o creştere, dar trebuie să înţelegem că aceste sume nu au fost incluse în bugetul anului acesta. Sunt de acord că trebuie să creştem şi acolo alocaţiile, dar, repet, facem acest lucru într-un moment de criză economică globală”, a menţionat Florin Cîţu.

author avatar
Andreea Vlad
337 afisari

5 COMENTARII

  1. Daca e lege nu e tocmeala. Atunci ai doar 3 modalitati sa fentezi legea.
    1. Dai 40% pana la 2500 ron si la restul peste 3% cat e inflatia. Ai acoperire ma am dat legal restul au prea mult.
    2. Dai 20% acum si promiti 20% de la 1 Ianuar 2021.Ai acoperire la limita si nu te doare capul dupa alegeri cine mai da restul.
    3. Dai 15% si la grupele de varsta 70+ tichete sociale gratuitati la produse de baza, medicamente utilitati produse pandemice care sa atinga restul pana la 40%.
    Altfel vor pica in capcana Psd +elector pensionar și o sa fie rău ca încalcă legea. Ce partidul plavanului incalca legea? Sau vrea sa o schimbe sa o încalce ? Vezi de treaba done, nu cred eu ca mai sunt pedelisti infractori…
    De unde tai si faci bani? Achizitii de masti si spagi de milioane, pensii speciale, impozit multinationale, alte achizitii de partid,dezvoltare care e de partid dar si daca stii sa atragi tinerii sa-si preplateasca pensia in tara. Sa dai 6 mil pe an si iti faci pensie pe 10 ani de 60. 000 de roni maresti 6000 de pensii doar de la un tanar.
    Dar Pnl nu stie sa conduca.

  2. 10% e ilegal si nu acopera inflatia cresterea preturilor vs salar mediu. Risca chiar motiunea de demitere pana in alegeri.

  3. Pai daca vinzi toate veceurile lui Boc de 70.000 euro maresti pensia cu 10% la tot Clujul… DECI E BANI CU CAMIONU! Asa in toate judetele.

  4. sa ai bani de alocatii dupa care tot gura ta spune ca acolo e complicat deci nimic si investitii nu esti in stare sau nu vrei sa faci deci unde duci banii?????????

  5. Iohanis si guvernantii sai jalnici nu vor sa aplice legea privind majorarea reparatorie cu 40% a pensiilor publice ,manipuland si mintind populatia ca nu sunt bani , ACEASTA PENTRU A CHELTUI BUGETUL PENTRU DIVERSE DESTINATII DUBIOASE CE NU AU LEGATURA CU NECESITATILE DE DEZVOLTARE A ROMANIEI SI ALE ROMANILOR , PRINTRE ALTELE SUNT CELE DE ALOCARE NUMAI IN ULTIIMUL AN A MILIARDE DE EURO PENTRU O INARMARE ABSURDA SI ALTE PLATI „EXTERNE” DUBIOASE !!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger