AcasăSOCIALAnunţ crucial de la Rafila şi Cîmpeanu pentru părinţi copii: când se...

Anunţ crucial de la Rafila şi Cîmpeanu pentru părinţi copii: când se vor închide şcolile, în pandemie!

copii_scoala„Masa caldă în școli”: capcana din farfurie. Pâine cu mucegai, în meniul elevilor din Roșia Montană

Miniștrii Sorin Cîmpeanu (Educație) și Alexandru Rafila (Sănătate) au anunțat, vineri, într-o conferință de presă comună, noile reguli în care copiii vor merge la școală în contextul pandemiei COVID-19.

Schimbările sunt majore şi foarte importante. Mai nou, copiii vor merge fizic la şcoală indiderent de rata de incidenţă sau de vaccinare. Altceva contează.

Şcolile se închid la pragul 75% de ocupare la ATI

Schimbările care urmează să fie publicate în câteva ore, în rezumat. Ne-am decuplat atât de rata de incidență a infectărilor, cât și de rata de vaccinare a personalului din învățământ.

În prezent, dată fiind specificitatea Omicron s-a propus, s-a explicat schimbarea modului de abordare către gradul de infectare a mediului spitalicesc, pragul este de 75%, care nu este atins în niciunul din județe. Luni, toate școlile și grădinițile din România, din această perspectivă, vor funcționa.

A doua schimbare este suspendarea activităților fizice când sunt 3 cazuri în aceeași clasă timp de 7 zile consecutiv”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Rafila spune că Sănătatea ajută Educaţia

Alexandru Rafila a declarat că Ministerul Sănătății a încercat să dea o mână de ajutor Ministerului Educației în gestionarea pandemiei COVID-19 și derularea cursurilor.

Cifre incredibile (de infectări cu COVID-19 în Europa, n.red.). Am reflectat împreună cu INSP să găsim o soluție rezonabilă care să permită deschiderea, funcționarea școlilor, și luarea unor măsuri care să împiedice blocarea sistemului de sănătate.

Infecția se transmite și la persoanele vaccinate. Trebuie să înțelegem că sănătatea acestei generații de copii depinde de funcționarea școlilor.

Am prevăzut o situație în care școlile dintr-un județ se închid atunci când 75% din paturile destinate COVID-19 sunt ocupate.

Situația de astăzi variază între 34% în județul Suceava și Cluj 28%. Pentru București și Ilfov – 16% și la nivel național gradul mediu de ocupare al paturilor este de 16%”, a declarat Rafila.

author avatar
Andrei Ștefan