AcasăSOCIALANPC face controale la furnizorii de energie electrică/Tot mai mulți români, îngroziți...

ANPC face controale la furnizorii de energie electrică/Tot mai mulți români, îngroziți de sumele ce apar pe facturile la curent

Număr de WhatsApp de la ANPC, pentru reclamarea unor nereguli urgente. Inclusiv sesizări în cazul facturilor la energie și gaz (foto: Facebook/ANPC)

După ce în ultima perioadă atât mai multe nume cunoscute românilor, din sfera showbiz-ului și din lumea actoricească (VEZI AICI și AICI), cât și oameni simpli au făcut cunoscut faptul că au primit sume uriașe pe facturile la curent, ANPC-ul anunță că se vor face controale la furnizorii de energie electrică.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) transmite, marți, că a început o serie de acțiuni de control, la nivelul întregii țări, la furnizorii de energie electrică. Totul, după ce a crescut numărul reclamațiilor primite de la consumatori referitor la modul de calculare a facturilor la energie electrică, din ultima vreme.

„În contextul creșterii numărului de reclamații înregistrate de la consumatori în ceea ce privește modul de calculare a facturilor la energie electrică, din ultima perioadă, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a demarat deja o serie de acțiuni de control, la nivelul întregii țări, în acest domeniu, ca urmare a unei tematici naționale, în acest sens.

Controalele comisarilor ANPC se derulează la furnizorii de energie electrică și verifică modul în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în ceea ce privește calcularea facturilor emise de aceștia către consumatorul-persoană fizică, în ultima perioadă.
Menționăm că, pentru a putea stabili dacă reclamațiile sunt fondate sau nu, comisarii ANPC analizează cu mare atenție toate documentele necesare, în fiecare caz în parte”, transmite ANPC, potrivit realitatea.net.

Ministrul Energiei: „ANRE să-şi facă treaba”

Anunțul ANPC vine după ce recent ministrul PNL al Energiei susținuse, despre această chestiune a „facturilor uriașe”, cum a ajuns să fie cunoscută public, că Protecţia Consumatorului trebuie să facă verificări.

„Am văzut şi eu acele facturi şi cred că ori sunt greşite, ori cineva ar trebui să pună regulă în piaţă. ANRE este cel care verifică piaţa. Eu nu am văzut decât câteva cazuri prezentate în presă, dar fac încă un apel, cum am făcut şi în ianuarie, ANRE să-şi facă treaba să supravegheze piaţa şi să controleze piaţa, iar la persoane fizice, inclusiv Protecţia Consumatorului să intre peste furnizorii respectivi şi să verifice acest lucru”, a susținut recent ministrul Popescu, la Parlament, întrebat de ce vin facturi la energie de 7.000-8.000 lei.

author avatar
Andrei Coman
198 afisari

2 COMENTARII

  1. Și???

    MĂMĂLIGARII ZAC ÎN STAUL ȘI RUMEGĂ. LA IARNĂ CE VOR FACE? DOAR VOR ZĂCEA, CĂ DE RUMEGAT CIU-CIU!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger