AcasăSOCIALANPC a intrat FĂRĂ MILĂ în Mega Image: amenzi uriaşe şi 11...

ANPC a intrat FĂRĂ MILĂ în Mega Image: amenzi uriaşe şi 11 magazine închise. Ce au găsit inspectorii

Inspectorii APNC au efectuat o serie de controale la mai multe supermarketuri aparținând lanțului Mega Image. O parte din magazine s-au ales cu sancțiuni grave.

Contraolele nu s-au terminat prea bine pentru giganticul lanț, care a primit 90 amenzi contravenționale în cuantum de 900.000 lei. Mai mult, neregulile găsite i-a determinat pe aceștia să oprească activitatea temporară a 11 magazine.

Ce nereguli a găsit ANPC la Mega Image?

Comisarii ANPC au desfășurat verificări la mai multe magazine deținute de Mega Image și au aplicat amenzi totalizând 900.000 de lei, pe motiv că au descoperit fructe și legume stricate, produse perimate, gheață excesivă pe unele bunuri alimentare și lipsa de igienă în frigidere. În urma inspecțiilor, 11 dintre magazine au fost închise până când deficiențele semnalate de către inspectorii de protecția consumatorilor vor fi remediate.

„În perioada 7 – 8 august 2023, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a verificat modul în care sunt respectate prevederile legale din domeniu în lanţul de magazine aparţinând retailerului SC Mega Image SRL”, a transmis Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Nereguli la Mega Image:

 • comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită
 • nerespectarea temperaturii de păstrare pentru produse alimentare
 • neconcordanțe între prețul produselor afișat la raft și cel de la casa de marcat
 • condiții igienice precare pentru depozitarea produselor alimentare
 • nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea produselor finite calde, conform playtech.ro
 • neafișarea prețului produselor, la locul de comercializare
 • comercializarea unor produse alimentare fără elemente de identificare, inclusiv a unor preparate finite, din zona gastro.

Sancţiuni primite de Mega Image:

 • 90 amenzi contravenționale în cuantum de 900.000 de lei.
 • 12 avertismente
 • oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor în 11 locații
 • oprirea definitivă de la comercializare a peste 750 kg de produse alimentare, în valoare de peste 45.000 lei propunerea încetării practicilor comerciale
  înșelătoare, pentru 4 locații.
768 afisari

8 COMENTARII

 1. Pe când astfel de controale și la alte unde fructele, legumele, citricele etc. bune sunt amestecate cu cele stricate, de îți este și scârbă să mai cumperi.

 2. Au inchis toate afacerile de cartier sa faca piata la acest off shore unic in lume sa faca comert cu amanuntul cu asa plesca!! Niste jepcari nenorociti care profita din plin de un stat slab ca al nostru.

 3. vrajeala!!!! sa vada prostimea ca se amendeaza si lanturile de magazine ale mutantilor din vest….!!! le contesta si nu plastesc nimic…praf in ochi…ca sa nu mai spuna lumea ca nu se fac controale si la scursurile care conduc (aia din vest!!!) romania………

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Iată românii care vor primi 2.100 lei în plus la pensie! Vezi dacă eşti pe lista Ministerului Muncii!

Românii mai au de aşteptat aproximativ 10 luni până să simtă în buzunar mult-anunţata creştere a pensiilor. Partea bună e că aşteptarea va merita...

România, deja cu un pas în Schengen! Austria şi-a dat acordul. Marcel Ciolacu: „Am spart gheața, merităm”

Veste bună pentru România. Suntem cu un pas mai aproape de Schengen. Cancelarul austriac Karl Nehammer și ministrul de Interne Gerhard Karner ar fi...