AcasăSOCIALANPC a închis 30 de locuri de joacă din Sectorul 1. A...

ANPC a închis 30 de locuri de joacă din Sectorul 1. A ajuns „sectorul dezastrelor”

loc de joacaLocurile de joacă din 6 mari parcuri din Capitală, ÎNCHISE! Ce au descoperit inspectorii ANPC

ANPC a închis temporar 30 de locuri de joacă din Sectorul 1 al Capitalei. Printre neregulile constatate: echipamente de joacă nesigure, cabluri electrice aproape de sol, copaci cu crengi uscate deasupra echipamentelor.

Comisarii pentru protecţia consumatorilor au efectuat, în ultimele trei zile, o serie de acţiuni de control în 33 parcuri şi locuri de joacă din sectorul 1 al Capitalei, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legii în domeniu, iar 30 dintre acestea au fost oprite temporar, din cauza neregulilor constatate.

Tudorache: „Încă o realizare a primarului Madamarmand”

În toate aceste locaţii, aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1, au fost constatate nereguli de către comisarii ANPC, aplicându-se primele sancţiuni. Până în acest moment, au fost oprite temporar de la prestarea serviciului 30 din totalul locaţiilor verificate”, se menţionează într-un comunicat al ANPC.

Dan Tudorache, fostul primar al Sectorul 1 al Bucureştiului, a reamintit că în perioada mandatului său, toate locurile de joacă au fost reabilitate și s-au început proiecte pentru refacerea integrală a unor parcuri din sector.

Ce a urmat după, e simplu de intuit: zero investiții, reducerea sau chiar desființarea pazei și urmările firești ale destabilizării activității ADP-ului au condus la degradarea continuă. Încă o „realizare” a primarului validat, Madamarmand, pe care o constat cu amărăciune”, a conchis Dan Tudorache.

Printre „realizările” primarului Sectorului 1 privind parcurile pentru copii se numără: echipamente interzise pentru utilizare, cabluri electrice aflata la 1,5 m de sol, prinse de un stâlp din lemn din incinta unuia dintre spațiile de joacă, crengi uscate deasupra locurilor de joacă și prezența mai multor gropi care pot pune în pericol siguranța copiilor.

Reamintim că în urmă cu câteva săptămâni, fostul edil al Sectorului 1 a „lăudat” altă „realizare” a primarului Clotilde Armand. Acesta a vorbit despre „premiul” pe care Garda de Mediu l-a oferit Primăriei condusă de „Madamarmand” pentru groapa de gunoi din curtea ADP Sector 1, scrie zin.ro.

Garda de Mediu, amendă pentru groapa de gunoi de la ADP Sector 1

Așa cum anticipasem, groapa de gunoi din curtea ADP Sector 1, una dintre puținele „realizări” notabile ale primarului validat, nu avea cum să treacă neobservată.

„Garda de Mediu chiar a „premiat” primăria condusă de Madama Gunoaielor, cu o amendă de 70.000 de lei. Probabil, pentru „merite deosebite în muncă”. Pe care o vom plăti desigur cu toții, adică cu bani din buget. Csf? N-avem csf”, a scris Tudorache în acea perioadă.

Verificările se află în curs, urmând a fi continuate în zilele următoare, dă asigurări ANPC.

author avatar
Andrei Ștefan