AcasăSOCIALANM, vești triste! Ploi abundente în Capitală. Cum va fi vremea până...

ANM, vești triste! Ploi abundente în Capitală. Cum va fi vremea până la final de iunie

vremea

Veștile de la meteorologi sunt dintre cele mai proaste. S-au anunțat ploi până la finalul lunii iunie.

Administrația Națională de Meteorologie a transmis că până pe 22 iunie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile vestice și sudice, inclusiv în București.

Perioada de instabilitate atmosferică va mai dura în perioada ce urmează, spun meteorologii, unele zone din țară fiind sub avertizare cod galben, altele sub avertizare cod portocaliu. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi excedentar în toate regiunile.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat miercuri cod portocaliu de ploi în aproape trei sferturi din țară, valabil până la ora 23:00.  De asemenea, codul galben de instabilitate atmosferică rămâne valabil în întreaga țară până pe 18 iunie.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta și săptămâna viitoare

În săptămâna 22-29 iunie, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice. Excepție va face nord-vestul teritoriului, unde cantitățile de precipitații vor fi local deficitare.

author avatar
Andreea Vlad
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger