AcasăSOCIALAngajaţii români care primesc mai mulţi bani, de la 1 ianuarie 2024....

Angajaţii români care primesc mai mulţi bani, de la 1 ianuarie 2024. Majorarea intră direct pe card

Etichetele produselor trebuie sa fie usor de citit

Tichetele de masă nu reprezintă un beneficiu nou în România, fiind chiar unul cu vechime. Însă valoarea și popularitatea lor au crescut de la an la an.

Începând cu 1 ianuarie 2024, valoarea maximă a bonului de masă, în România, va fi de 40 de lei.

Totodată, se va reține o cotă de 10%, aferentă CASS (Contribuția la Asigurările Sociale de Sănătate), însă chiar și în aceste condiții angajatul care primește bonuri de masă pentru 20 sau 21 de zile lucrate pe lună va avea parte de un venit suplimentar semnificativ, care îi va aduce satisfacție.

Valoarea bonurilor de masă creşte

Angajații care primesc bonuri de masă, în completarea veniturilor din salarii, pot cumpăra produse alimentare.

Având în vedere că valoarea acestor tichete a rămas neschimbată în ultimele două semestre, deși prețul alimentelor cât și al utilităților au crescut semnificativ, Executivul a decis majorarea în două etape a acestei valori: de la 30 de lei la 35 de lei, începând cu data de 1 august 2023, respectiv 40 de lei din 1 ianuarie 2024”, a anunțat Guvernul.

Cu alte cuvinte, valoarea bonurilor de masă va crește din nou, începând de la 1 ianuarie 2024, la 40 de lei.

Ținând cont de faptul că un angajat lucrează, lunar, aproximativ 22 de zile, valoarea tichetelor de masă pe care acesta o va primi pe card se ridică la 880 de lei.

Tichete de masă, pe card

Așa cum stabilește Legea 165/2018, biletele de valoare se emit exclusiv pe suport electronic. Asta înseamnă că și tichetele de masă, printre altele, sunt emise acum doar pe card.

Un alt beneficiu al cardului de tichete de masă este faptul că el poate fi folosit prin intermediul smartphone-urilor. Astfel, angajații îl pot include în portofelul lor mobil, fie că sunt utilizatori de terminale Apple sau Android.

În acest mod, ei vor putea să plătească oricând, la punctele unde se poate achita prin intermediul bonurilor valorice, fără a avea măcar nevoie de acces la cardul fizic.

author avatar
Andrei Ștefan