AcasăSOCIALAngajaţii din România în pericol să piardă voucherele de vacanţă. Ce salariu...

Angajaţii din România în pericol să piardă voucherele de vacanţă. Ce salariu trebuie să ai ca să le mai primeşti

Printre măsurile discutate de Guvern pentru acoperirea „găurii” de la buget se numără şi eliminarea voucherelor de vacanţă. Nu de tot, ci doar pentru anumiţi angajaţi.

Cine sunt bugetarii care vor primi în continuare aceste facilităţi?

Salariu brut sub 10.000 lei ca să le mai primeşti

Voucherele de vacanță, care acum sunt primite de toți bugetarii, fără nicio excepție, ar putea să fie primite doar de cei care au venituri brute sub 10.000 de lei. Aceasta este o măsură pe masa coaliției de guvernare.

Și indemnizațiile de hrană vor suferi, de asemenea, modificări. Nu vor mai primi toți bugetarii aceste indemnizații de hrană, asta pentru că cei de la guvernare vor să fie acordate doar celor care au venituri mai mici de 10.000 de lei.

Aceste măsuri fac parte din pachetul prin care Guvernul încearcă să reformeze aparatul de stat vor fi discutate.

PNL a propus „tăierea” completă a vacanţelor

Peste 1 milion de bugetari ar putea rămâne fără vouchere de vacanță. Eliminarea acestor facilități este un scenariu propus de PNL și discutat în coaliția de guvernare pentru a acoperi deficitul bugetar.

Dacă nu creștem încasările, am putea pierde 70 de miliarde de euro, bani europeni. 1,5 miliarde de lei cheltuie statul anual pentru acordarea acestor vouchere în valoare de 1.450 de lei.

Tichetele au o valoare totală de 1.450 de lei, iar acestea vin ca un bonus pentru angajaţii de la instituţiile statului, inclusiv pentru fidelizarea lor. Pe de altă parte, trebuie precizat că un salariat beneficiază de tichete într-o singură tură, chiar dacă are activitate la mai mulţi angajatori.

author avatar
Andrei Ștefan
1.147 afisari

13 COMENTARII

 1. ZIARE.COM , ACEST SITE DE EXCREMENTE UMANE CE FAC PROPAGANDA FASCISTA SI MINCINOASA CA PE TIMPUL DICTATURII SI AU ADOPTAT UN COMPORTAMENT FASCIST CU LISTE DE EXTERMINARE A CITITORILOR SUNT NISTE DEJECTII UMANE CE NU MERITA SA PUBLICE IN PRESA ROMANEASCA

  VEZI ARTICOLE CU COMENTARII FASCISTE , NAZISTE ALE comentatorului TroIIlistmaker_001 rank 2 DE PE ZOAIE.COM , SI MULTE ALTE ARTICOLE UNDE CITITORII SUNT LISTATI SI ZIARE.COM JUBILEAZA JEGUL PRESEI ROMANESTI , MAI RAU CA PE TIMPUL LUI CEAUSESCU

  https://ziare.com/razboi-rusia-ucraina/medvedev-amenintari-arma-nucleara-contraofensiva-ucraina-1818055

 2. Trebuie desființate aceste tichete și norme pentru întreaga putorime bugetară!

  SALARIILE ACESTOR LIPITORI TREBUIE REDUSE CU 50% IAR NUMĂRUL LOR ÎNJUMĂTĂȚIT.
  PENSIILE SPECIALE DESFIINȚATE. INTERZISĂ PENSIONAREA ÎNAINTE DE 65 DE ANI.

  DOAR ATUNCI ȚARA VA O SPERANȚĂ SĂ ÎȘI REVINĂ

 3. Adica un milion de bugetari au salariul brut de peste 10.000 de lei? Inseamna ca unii o duc foarte bine in tara asta, asa ca sa nu ne mai miram de ce preturile au crescut: pentru ca multi si le permit! Pe banii de la buget, produsi de cei care muncesc.

  • Corectă observația. Ce nu se spune este că ăștia sunt două treimi dintre bugetari. La 1,5 milioane de lifte bugetare…
   DOUĂ TREIMI O DUC CA VIERMII ÎN UNTURĂ!!!

 4. Taci ma analfabetule, iti dai si tu cu parerea de cand toti gitanii analfabeti au dreptul la opinie! Ma sterg la coor cu opinia ta!

 5. 10.000 e mult si pe familie ca iti permiti in Tenerife si Saint Tropez. Trebuia făcut pentru 6000 de lei dar per familie. Uite bani de gauri.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri