AcasăSOCIALAngajaţii din România care au fost "ţepuiţi" de Guvern, la final de...

Angajaţii din România care au fost „ţepuiţi” de Guvern, la final de an. Lor NU li se măresc salariile, de fapt!

CASCu cât vor creşte salariile românilor, în urma directivei europene privind majorarea lefurilor

Guvernul şi-a dat seama că, de fapt, nu are bani pentru toate măririle salariale pe care le-a promis, aşa că a întocmit o listă cu angajaţii din aparatul bugetar care nu vor primi lefuri suplimentate.

Asta se întâmplă în timp ce angajații de la Fisc, cei din Vămi şi de la Ministerul Finanțelor continuă protestele.

Cine e „tăiat” de pe lista majorărilor salariale?

Vrea să taie de pe lista majorărilor salariale angajații care lucrează în Finanțe, care lucrează la Fisc, angajații din Justiție, dar și cei de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Cu banii economisiți astfel, cei de la Guvern vor să crească salariile pentru personalul APIA, pentru bibliotecari și, de asemenea, s-a discutat și despre creșterea salariilor de la direcțiile de sănătate publică.

Mai mulţi bani pentru profesori

Salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului din învățământ se majorează în anul 2024 cu 20%, în medie, în 2 tranșe, respectiv:

  • prima tranșă începând cu data de 1.01.2024;
  • a doua tranșă începând cu data de 1.06.2024.

Guvernul a prevăzut că bugetarii care au primit măriri salariale în 2023 nu vor mai avea parte de majorarea de 5% prevăzută de OUG 115/2023, însă există semnale de ilegalitate a acestei măsuri, mulți angajați de stat, cum ar fi cei din Finanțe, declanșând zilele acestea greve de tip japonez împotriva acestei prevederi.

author avatar
Andrei Ștefan
886 afisari

3 COMENTARII

  1. mergeti la corporatiile care platesc salariu fix luna de luna. la fiecare 12 ani angajatii pierd un an de salariu si contributiile aferente la pensie si sanatate

  2. Nu le convine, marș în sectorul privat. Acolo vor putea primi exact salariul pe care-l merită!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger