AcasăSOCIALAngajați ai Poștei Române, în grevă luni, 1 aprilie/Conducerea companiei, mesaj pentru...

Angajați ai Poștei Române, în grevă luni, 1 aprilie/Conducerea companiei, mesaj pentru pensionari

sursa foto: Compania Naţională Poşta Română/Facebook

Nu e păcăleală, deși e 1 aprilie. Angajați ai Poștei Române, în grevă generală, în prima zi a acestei săptămâni. Mulți se întreabă ce se se va întâmpla cu livrarea pensiilor în luna ce precede Sărbătoarea Paștelui ortodox? Și dacă vor apărea întârzieri, mai ales că nu sunt puțini seniorii care își drămuiesc de pe acum pensiile cu gândul la ce vor pune pe masă de Paște.


Conducerea Companiei Naţionale „Poşta Română” transmite că a luat la cunoştinţă de decizia Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România de a declanşa conflictul colectiv de muncă sub forma unei greve generale în data de 1 aprilie.

Poștașii, în grevă

Compania subliniază că escaladarea conflictului de muncă este una artificială, iar Compania Naţională „Poşta Română” a luat toate măsurile pentru depăşirea acestuia. Ce mesaj transmite conducerea companiei celor peste două milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Poștei Române? „Toate pensiile vor fi distribuite la timp, până la 15 aprilie, așa cum ne-am angajat până acum”, declară Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române, citat într-un comunicat.

Într-un comunicat remis, duminică, 31 martie, așadar în ajunul declanșării protestului angajaților, Compania Națională „Poșta Română” a transmis că a pus la dispoziția salariaților toate posibilitățile financiare ale Companiei pentru evitarea acestui conflict colectiv de muncă. „Compania a solicitat medierea, însă reprezentanții SLPR au refuzat acest lucru. În contextul în care negocierile intense purtate încă de la finalul anului trecut între Compania Națională „Poșta Română” și SLPR nu au ajuns la un rezultat, iar SLPR a decis declanșarea grevei generale a unei părți a angajaților, Poșta Română face următoarele precizări:

1. Compania Națională „Poșta Română” va asigura întocmai distribuirea, conform tuturor prevederilor contractuale și legale a trimiterilor și drepturilor sociale pentru toți clienții, iar o întârziere a acestora este exclusă. Asigurăm toți clienții, partenerii și instituțiile bancare de stabilitatea și funcționalitatea serviciilor, precum și de soliditatea politicilor de management aflate în curs”

Precizăm că escaladarea conflictului de muncă este una artificială, iar Compania Națională „Poșta Română” a luat toate măsurile pentru depășirea acestuia.

Asigurăm pe cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Companiei Naționale „Poșta Română” că nu va exista nicio persoană care să nu își primească drepturile în termen, în luna aprilie! Toate drepturile sociale vor fi livrate la timp, până pe 15 APRILIE, așa cum ne-am asumat angajamentul!

2. Compania Națională „Poșta Română” precizează că majoritatea covârșitoare, peste 80% dintre salariați, își va îndeplini atribuțiile de serviciu cu profesionalism, ca și până acum! La conflictul colectiv de muncă au aderat, în scris, aproximativ 20% din angajații Companiei”, se transmite în comunicat.

Valentin Ștefan: Toate pensiile vor fi distribuite la timp, până la 15 aprilie

În același comunicat este citată și o declarație a directorului general al Poștei Române, care dă asigurări pensionarilor care primesc drepturile sociale prin intermediul Poștei, că „toate pensiile vor fi distribuite la timp, până la 15 aprilie”

“Vreau să îi asigur, în primul rând, pe toți cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Companiei Naționale „Poșta Română” că nu va exista nicio persoană care să nu își primească drepturile în termen, în luna aprilie! Toate pensiile vor fi distribuite la timp, până la 15 aprilie, așa cum ne-am angajat până acum! Informațiile cu privire la afectarea populației sunt false și sunt transmise cu rea-credință!”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române.

Nu în ultimul rând, în același comunicat se menționează: „Compania Națională „Poșta Română” a luat toate măsurile necesare, la nivelul conducerii și va depune în continuare toate eforturile pentru a depăși acest conflict colectiv de muncă. Acum ține doar de reprezentanții SLPR să ia cele mai bune decizii pentru angajații pe care îi reprezintă”.

author avatar
Andrei Coman