AcasăSOCIALAngajări șoc la DSP București. Dansatoarea Emy, la anchete epidemiologice

Angajări șoc la DSP București. Dansatoarea Emy, la anchete epidemiologice

Emy dansatoarea, specialist peste noapte la Direcția de Sănătate Publică București

Cum se fac angajările la direcțiile de sănătate publică? Foarte simplu. Se dă un anunț pentru depunerea dosarelor, se dă un interviu și este selectat cine trebuie. Frapantă a fost însă angajarea Mariei Emylia Florescu, cunoscută și sub numele de Emy dansatoarea, aceasta trecând pe la emisiunea Acces Direct și apărând în videoclipurile maneliștilor. 

Angajările fără concurs din instituțiile publice, făcute pe perioada stării de alertă care s-a permanentizat, au atins un nou nivel. Direcțiile de sănătate publică, coordonatoarele Sănătății în vreme de pandemie, au devenit doar locuri călduțe pentru diverse interese, mai mult sau mai puțin obscure. Astfel, în data de 6 noiembrie, Direcția de Sănătate Publică a postat un anunț de angajare fără concurs pe perioadă determinată pentru doi medici de medicină generală, un medic stomatolog, un biolog, un asistent medical principal igienă, un asistent de medicină generală principal, cinci asistenți de medicină generală și un post de inspector de specialitate debutant.

În urma selecției dosarelor depuse, au rămas patru persoane pentru cele două posturi de medici medicină generală, trei candidați pentru postul de medic stomatolog și 11 candidați pentru singurul post de inspector de specialitate debutant. Pentru celelalte posturi probabil că nu s-a prezentat nimeni. Candidații selectați s-au prezentat la un interviu în data de 13 noiembrie, iar printre câștigători s-a numărat și Maria Emylia Florescu, care a reușit să-și spulbere ceilalți 10 contracandidați. Punctajul obținut de aceasta, de 93,33, a fost chiar mai mare decât al medicului stomatolog și al unuia dintre cei doi medici de medicină generală angajați de DSP în urma interviurilor.

48 de ore pentru depunerea dosarelor

Foarte ciudat a fost faptul că, de la momentul publicării anunțului de angajări fără concurs, DSP București a permis doar 48 de ore pentru depunerea dosarelor, astfel că doar cine știa despre aceste posturi vacante putea să se miște atât de repede. Totodată, afișarea rezultatelor selecției dosarelor s-a făcut la urgență, 24 de ore. Pentru postul de inspector de specialitate s-a cerut în anunț diplomă de licență în domeniul economic, juridic sau tehnic, semn că nu ar fi nevoie de o specializare specifică pentru această funcție. Studiile Mariei Emylia Florescu sunt în managementul turistic, la Universitatea particulară ”Dimitrie Cantemir”. Experiența profesională însă este de actor la Media Academie, iar aptitudinile sale sunt de actorie, solist vocal și dans. De altfel, Maria Emylia Florescu a apărut și la emisiunea Acces Direct, precum și ca dansatoare în videoclipurile cu maneliști. Ce o recomandă pe aceasta pentru un post de inspector de specialitate la Direcția de Sănătate Publică București nu am avut cum să aflăm, știindu-se faptul că la telefoanele DSP este o minune dacă răspunde cineva. Cu ce se va ocupa, mai exact, la cea mai importantă instituție din această perioadă, nu avem de unde să știm, pentru că în anunțul de angajare nu este menționat nimic de acest gen, deși ar fi fost absolut obligatoriu.

Să curgă banii!

Un Inspector de specialitate debutant va avea la Direcția de Sănătate Publică un salariu de 5.416 lei, în care intră și cuantumul sporului pentru condiții de muncă și indemnizația de hrană. La aceste venituri se adaugă și un spor pe care Guvernul l-a instituit pe perioada stării de alertă pentru angajații DSP-urilor. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății de la începutul lunii august, actul normativ prevede eliminarea inechităților salariale și ajustarea diferențelor existente pe perioada stării de alertă constituită conform legii, pentru unele categorii de personal implicate în activități de gestionare a cazurilor infectate cu noul corornavirus în vederea asigurării capabilităţii de pregătire pentru un răspuns adecvat.

”Astfel, comitetul director din cadrul direcțiilor de sănătate publică va beneficia de un spor pentru condiții epidemiologice deosebite de 40% la salariul de bază, iar inspectorii sanitari care desfășoară activități în domeniul controlului în sănătatea publică de un spor de 30% la salariul de bază. În acest fel vor fi ajustate diferențele salariale dintre categoriile de personal din cadrul direcțiilor de sănătate publică implicate în aplicarea măsurilor impuse pe perioada stării alertă, în vederea atragerii de personal calificat pe de o parte, cât și a menținerii celui existent pe de altă parte, în condițiile în care numărul anjagațiilor din aceste instituții este unul redus”, se arăta în comunicatul Ministerului Sănătății.

Erată

Menționăm că, în articolul ”Angajări șoc la DSP București. Dansatoarea Emy, la anchete epidemiologice”, s-a produs o confuzie de nume, astfel că Maria Emylia Florescu nu a participat la niciun concurs pentru angajarea, în 2016, la Oficiul Național al Registrului Comerțului, fiind vorba despre Maria Emilia Florescu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
36.336 afisari

42 COMENTARII

  1. În caz că nu era clar că – și de ce – capii din sănătate au tot interesul să mențină starea de teroare cu covidul sulii. Bani și alte avantaje, tăticule.

    • Cumva sint niște asemanari..Emy dansatoare-n noapte,sau noaptea devenita specialista peste…NOAPTE ! la DSP..Gata am gasit unde rea potriveala! Fata a prestat la penelepre apoiangajata de urgență la DSP! ăia de la usr e cu lgbtu, cu ochiu maro, cu neocomunismu, cu închiderea bisericilor ca e ,,pandemie” da la clubareală și streaptease e voie.

  2. Stimata doamna jurnalist, dacă dansează, ar fi trebuit sa primească interdictie sa participe la vreun concurs de angajare? De tratament egal ați auzit? Cred ca subiectul v-a făcut sa uitați ce obligații aveți ca jurnalist înainte de a scrie/publica un articol… ați crezut ca va fi wow, dar v-ați înșelat.

    • Ce nu înțelegi din faptul ca dosarul respectivei nu ar fi fost acceptat in mod normal. Specializarea ei nu are legatura cu specializarea si competențele din anunt

  3. Se pare ca trăim tot in vremea comunismului. Invidie si răutate este caracterizarea perfecta pentru Dumneavoastră Doamna jurnalist. Înainte sa postați un articol despre oricine, ar fi trebuit sa verificați informația pe care o postați, asta făcând parte din meseria dumneavoastră, așa cum si noi la rândul nostru am putea crede ca ați fost angajata prin pile. Sa va fie Rușine pentru ca discriminați o persoana fără a va informa corect.

    • Sa dea Dumnezeu sa ai parte numai de NULITATI … asa ca PROASTA asta care s a angajat. IN TOATE ASPECTELE VIETII SA TE LOVEȘTI NUMAI DE NULITATI. SA URLI LA CÂT SUNT DE PROASTE SI SA NU TE AJUTE NICI UN PROFESIONIST !!!!!

    • SA AI PARTE NUMAI DE PROSTI TOATA VIATA. SA TE LOVESTI CRUNT DE PROSTIA LOR SI A TA. SA VEZI CUM ESTE CU NE -DISCRIMINAREA.

    • Nu mai scăpăm de mentalitatea asta mizerabilă si de inculți ca tine. Iti doresc ca toată viața ta sa ai parte doar de servicii din partea celor angajati pe pile.

  4. Ai dracu guvernanti,ete ca pt. pitipoance au gasit ” surse de finantare,”doar pt.alocatile copiilor nu sunt bani,Talpalata plimba Legea. Cu rautate,cu dispret.

  5. cat de usor este sa fii frustrat…are vreo importanta ce faci …este o rusine atat de mare sa dansezi…nu stiam ca a fii artist inseamna ca esti si incapabil sa poti obtine un concurs de angajare…intr un cuvant…din ce inteleg…artist=incult…doamne unde traim…emylia!!…capul sus…esti speciala!!…e foarte usor sa fii gunoi ca toti cei care vorbesc urat de tine…invidia e mare…

  6. Imi provoaca repulsie cand vad câte comentarii pro avem pentru cazuri de genul acesta. Wake up! Unde sunt limitele, unde este decenta, unde sunt tinerii care si-au creat o traiectorie demna de-a lungul existentei lor? Acordăm sanse tuturor in mod egal… Unde? In care viata? Ca sa te afirmi in ziua de astazi trebuie sa denoti vulgaritate. Ca mai apoi sa se stearga totul cu buretele si sa fii apt(a) pentru functii decente, respectabile. Acest articol nu este un atac la adresa persoanelor in cauza, este un adevar care ne inconjoara si ne duce intr-o directie total gresita. Si nici macar nu am trait in vremea comunismului ca sa afirm ceea ce afirm acum.

  7. Hm… miroase a articol la comanda zic, … nu de alta dar se stie foarte clar ca pe perioada starii de urgenta sau alerta se ocupa posturile fara concurs peste tot la stat, pentru 30 de zile. O dati asa de parca ati descoperit cea mai mare ilegalitate cand s-a dat lege tocmai sa se angajeze personal fara concurs sa acopere chestii urgente. Si asta este naspa ca a cantat si a aparut la Acces Direct, pai si cu videochatistele din parlament ce facem, ca-s multe rau. Si cu Monica Pop care este manager de spital si a dormit pe la aia prin platou, ce facem? Pai si Lupu Rednic canta, se mai duce si la Acces Direct si este colonel in politia Romana, platit din bani publici. Pai daca judecati pe atfel de criterii, nu o faceti cu dubla masura.
    Nu arata ea a „fata cuminte” dar mi-se pare o mizerie sa insinuezi ca daca ai cantat sau dansat, daca ai aparut langa un manelist (ca multi alti oameni de vaza ai tarii) sau daca ai fost la Acces Direct, poti sa iti spui streangul de gat ca viata ta s-a terminat acolo si nu mai poti face nimic in viata.

    • Mie comentariul tau mi se pare la comanda. Sa duci in derizoriu aceasta grava abatere prin a o justifics cu existenta altor specimene din aceeasi categorie, a duce in extrem ca cine a dansat si cantat trebuie sa se spanzure, ambele au iz de manipulator mizerabil. Vorbim de o impostoare pe un post pentru care nu are calificare, post care ar putea fi ocupat de un profesionist. Atat de simplu. Te cam faci ca nu pricepi.

  8. Deci si prin urmare: 1. Este foarte probabil ca cei care blameaza persoana in cauza sau doar situatia in sine, sa denote un comportament bazat pe o prejudecata imaginara dat fiind frustrarile cumulate si imposibilitatea de a isi putea depasi bariera indobitocirii. Ba mai mult, acest misoginism consacrat la nivel de turma, place multor indivizii aflati aici pe site.
    2. In ceea ce priveste situatia reala din spatele cortinei, este de asemenea foarte probabil ca duduia sa prezinte si alte interese unor persoane aflate deja la carma institutiei insa nu este o confirmare, ci doar o presupunere, prin absurd sau cel mult o posibilitate. Prin urmare, sunt uimit de faptul ca cei care comenteza nu sunt persoane care traiesc in jungla, ci persoane care traiesc/lucreaza intr-un anumit domeniu unde… sistemul este identic, bazat pe relatii interumane.
    Concluzia: Nu tot ceea ce zboara se mananca si nu tot ce se mananca, zboara.

  9. Noi plătim taxe pentru ca paraziții ciocoi la stat să-și angajeze diverse lustruitoare de ciocane și măciuci! Proști cei care plătesc taxe acestui stat de infractori.

  10. Pe durata stării de alertă, prin derogare de la prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, numirile în funcțiile publice sau de înalt funcționar public pot fi făcute doar dacă îndeplinesc condițiile de a fi funcționar public sau, după caz, înalt funcționar public și numai dacă sunt necesare pentru punerea în aplicare a măsurilor prevăzute de prezenta lege și pentru o durată determinată de maximum 30 de zile de la data încetării stării de alertă
    48 ore – selectia dosarelor – asa ca – daca a respectat conditiile de participare – e vreo pbm? Nu are voie femeia sa aiba hobbi-uri?

  11. Instituțiile și autoritățile publice pot angaja personal fără concurs, în funcție de nevoile determinate de prevenirea și combaterea situației care a generat starea de alertă și exclusiv pentru activități legate de aceasta, pentru o durată determinată, ce nu poate depăși 30 de zile de la data încetării stării de alertă.

  12. Doamna jurnalist, pana la urma te-ai facut de cacao. Ai sustinut, sus si tare, ca fata este o proasta care a picat la un alt ex.cu nota 2,50. Pana la urma, ai realizat ca esti penibila, ca nu te-ai informat cu privire la ceea ce scrii si te-ai inselat. Ai publicat o erata la articol. Nici celelalte informatii nu sunt mai corecte decat asta cu nota 2,50. De ex.cum poti sustine ca a obt.punctaj mai mare decat un dr., cand ea nu a concurat cu dr. Este logic (dar trebuie sa ai putin creier)….daca se cerea diploma in domeniile economic sau juridic, nu avea cum participa la concurs, ptr.acest post, un doctor. Greu pentru mintea ta….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger