AcasăSOCIALAnchetă la un spital din România. Personalul medical a profitat din plin...

Anchetă la un spital din România. Personalul medical a profitat din plin de Covid şi a „tras” la bani!

omicronAnchetă la un spital din România. Personalul medical a profitat din plin de Covid şi a "tras" la bani!

Corpul de Control al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea efectuează în prezent cercetări la Spitalul Horezu, declarat în perioada pandemiei spital suport COVID.

Verificarea este efectuată după ce toți angajații unității medicale, respectiv 300 de persoane, au beneficiat de sporul COVID de 85% în ultimele luni în condițiile în care în mai sau aprilie doar 9 sau 10 pacienți au fost internați cu Sars-Cov2.

Toţi angajaţii au încasat 87.454 lei

Suma încasată de către toți angajații în luna mai este de 87.454 de lei, conform datelor oferite de CAS Vâlcea.

Guvernul a aprobat recent un act normativ prin care se creează cadrul legal de compensare financiară a riscurilor la care este supus personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare care are în îngrijire pacienți diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, pe perioada situațiilor de risc epidemiologic și biologic.

Se acordă sporul pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase în procent de la 55% până la 85% personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unitățile sanitare care este implicat direct în transportul, recoltarea probelor biologice/testarea rapidă, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor suspecți și confirmați cu COVID-19 pe durata situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic.

author avatar
Andrei Ștefan