AcasăSOCIAL„Amintire” pe care n-o vor uita prea curând! Petrecere de majorat, la...

„Amintire” pe care n-o vor uita prea curând! Petrecere de majorat, la restaurant, spartă de polițiști. Totalul amenzilor e uriaș

„Amintire” pe care n-o vor uita prea curând! Petrecere de majorat, la restaurant, spartă de polițiști. Totalul amenzilor e uriaș„Amintire” pe care n-o vor uita prea curând! Petrecere de majorat, la restaurant, spartă de polițiști. Totalul amenzilor e uriaș (sursa foto: facebook)

Puțini sunt cei care uită de momentul în care au sărbătorit împlinirea a 18 ani. Mai mulți petrecăreți care au participat la un eveniment privat, cu ocazia unui majorat, s-au ales nu doar cu amintiri, ci și cu amenzi.

Totul după ce la urechile polițiștilor din Ocna Șugatag, județul Maramureș, a ajuns vestea că într-un restaurant are loc o petrecere privată, în condițiile în care există restricții, dat fiind contextul pandemic și starea de alertă. Ca urmare, oamenii legii nu doar că au întrerupt petrecerea, dar au dat și 69 de amenzi. Printre cei sancționați s-a numărat și administratorul restaurantului, care a primit cea mai mare amendă.

Cu cât a fost amendat administratorul restaurantului

S-a întâmplat luni, 3 ianuarie, când „la ora 18.15, polițiștii Secției 5 Ocna Șugatag, au fost sesizați cu privire la faptul că la un restaurant de pe raza localității Ferești se desfășoară un eveniment privat”. Polițiștii au mers la fața locului să vadă despre ce e vorba și dacă se confirmă cele sesizate. Iar din câte au anunțat, marți, reprezentanții IPJ Maramureș, oamenii legii „au constatat faptul că într-o sală de evenimente se desfășoară un eveniment privat de tip majorat, cu participarea a aproximativ 100-150 de persoane”.

Nu mai puțin de 68 de persoane găsite la fața locului au fost amendate cu câte 500 de lei. „Totodată a fost sancționat și administratorul restaurantului, un bărbat de 41 de ani din Ferești, în calitate de administrator al firmei, cu 15.000 de lei conform prevederilor Legii 55/2020”, potrivit IPJ.

Puse cap la cap, amenzile date de polițiști au totalizat 49.000 de lei. Însă suma ar putea crește, dat fiind faptul că s-a anunțat că în acest caz „polițiștii efectuează verificări cu privire le identificarea tuturor participanților și sancționarea acestora conform prevederilor Legii 55/2020”.