AcasăSOCIALAmenințările cu tulpinile mutante nu mai au efect. Populația respinge restricțiile

Amenințările cu tulpinile mutante nu mai au efect. Populația respinge restricțiile

Dr. Rafila: ”Măsurile exagerate pot avea un efect negativ!”

Tulpinile Covidului au devenit deja multinaționale, astfel că până și România are o tulpină a ei, bineînțeles, foarte periculoasă, la fel ca și celelalte. Populația însă a renunțat la spaimă. Specialiștii îi tot spun oboseală pandemică, însă este mai mult decât atât. Îngrijorați de faptul că omenirea începe să rupă lanțurile, reprezentanții OMS au dat semnalul: ”Nu mai exagerați cu restricțiile!”.

Falimentul afacerilor mici și medii din România nu a fost resimțit foarte direct de către populație, deși acesta a fost cauzat direct de restricțiile impuse de autorități pe motiv de pandemie. Însă limitarea până la dispariția oricărei libertăți a săpat adânc în ființa fiecăruia. Răbdarea și lipsa de reacție s-au datorat strict faptului că oamenii au acceptat restricțiile și obligațiile, unele absolut absurde, pe o perioadă limitată de timp. Curând se împlinește însă un an fără libertate, iar răbdarea oamenilor a ajuns și ea la sfârșit. Exact ca în vreme de dictatură, populația mai respectă, cu greu, măsurile impuse doar de frica amenzilor, amenzi care, culmea, continuă să crească. Dacă Arafatul, Câțul, Rafilul sau cine Dumnezeu se mai află la butoanele pandemiei, ar trimite în teren specialiști în psihologia maselor și în psihologia umană ar observa un lucru teribil. Pe chipurile oamenilor, care, plini de silă, își ridică masca pe figură, s-a întipărit deja o ură mocnită. Populația, în marea ei majoritate, este convinsă că distanțarea și masca pe figură sunt absolut inutile în lupta cu pandemia. Mai grav decât atât este faptul că lumea este la fel de convinsă că vinovate pentru morții Covid și morții non-Covid sunt autoritățile care habar nu au avut și habar nu au ce fac în gestionarea acestei probleme. Iar de aici până la o explozie a urii acumulate nu mai este decât un pas.

Valurile terorii

Amenințarea valului trei, trâmbițată cam prin toate țările europene, nu mai reușește să sperie pe nimeni. Chiar și în România tot mai mulți purtători de cuvânt ai pandemiei încearcă, prin diferite mijloace, să inducă în mintea populației teroarea acestui val trei, cu un scenariu de 9.000 de cazuri pe zi pe la mijlocul lunii martie. Un nou val ar însemna, de fapt, o creștere substanțială a numărului de cazuri și, implicit, a internărilor la ATI. Până acum însă, nu se observă nicio majorare importantă a cazurilor grave. De la recordul din 20 decembrie 2020, cu 11.360 de pacienți Covid internați în spitale, din care 1.267 la ATI, lucrurile s-au stabilizat la un număr de circa 7.500 de spitalizări, din care sub 1.000 la ATI. Creșterea din 25 februarie, când s-au raportat 3.923 de cazuri noi Covid, nu a confirmat scenariile sumbre ale autorităților, ci a rezultat doar din numărul foarte mare al testărilor, ajungându-se la aproape 37.000 de teste PCR și antigenice. Apocalipsa anunțată de autorități nu este confirmată nici de unitățile sanitare, unde testul Covid s-a transformat în completarea unui formular, iar distanțarea între pacienții care așteaptă să fie consultați este făcută tot sub amenințarea controalelor Poliției, care, iată, a început să vină în spitale să dea amenzi și pacienților și însoțitorilor acestora, pe motiv că nu ar respecta distanța impusă de lege.

”Mai ușor cu exagerările!”

Când Alexandru Rafila vorbește public despre un lucru, nu politicianul sau medicul trebuie luat în seamă, ci instituția, extrem de controversată pe timpul pandemiei, pe care o reprezintă, Organizația Mondială a Sănătății. Potrivit acestuia, în scenariul Institutului Național de Sănătate Publică, în 20 martie, România ar ajunge la peste 8.000 de cazuri. Dr. Rafila nu crede însă că se vor depăși 4.000 de cazuri pe zi, dar consideră că trebuie accelerată vaccinarea și că trebuie păstrate măsurile de protecție. „Oboseala pandemică se referă la oboseala oamenilor de a respecta aceste reguli. E un lucru pe care trebuie să-l luăm în considerare. Ca să evităm această oboseală este bine să luăm măsuri care să nu exacerbeze nemulțumirea sau frustrarea oamenilor. Trebuie să existe un echilibru și măsurile exagerate pot avea un efect negativ”, a afirmat dr. Alexandru Rafila.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
16.381 afisari

12 COMENTARII

  1. Acești vânduți, de sus până jos, prin politicile lor INTENȚIONAT ABERANTE, au ucis oameni și trebuie tratați ca atare. Numai tratându-i și pedepsindu-i ca atare vom scăpa de ei. Ăștia nu știu decât de frică iar cu ” proteste pașnice ” nu ține. Când a ținut? Bine ar fi să plătească TOȚI, împreună cu asasinii economici ai ultimilor 30 de ani. Altminteri vorbim degeaba.

  2. Anunță ăștia tulpini cu luni înainte sa auzi de ele asa ca propaganda lor nu mai e credibila. Sa lase oamenii sa se trateze ca de orice boala și cine scăpa scăpa cine nu mai și pleacă ce sa facem!!!

  3. Toata viata o sa fie mascata, iar vaccinul se va face o data pe an ca gripalul updatat.
    Obisnuiti-va cu masca ca calul cu saua, magrul cu nuiaua or mhuierea cu facaleaua.

  4. Habar n au de imunizarea de turma.Daca ar testa masiv si ar da seama ca multi au facut forme asimptomatice.Altii intreaba rudele, prietenii chiar colegii de serviciu cum a fost sa fi bolnav de covid…Majoritatea au facut forme medii si usoare.

  5. Total discriminator atribuind unei tulpini virale care nu are de a face cu Romania, nici nu exista probe temeinice ca ar fi aparut prima data in Romania, ca ar fi provenit din Romania.
    Nu i se atribuie Chinei provenienta initiala si i se atribuie Romaniei ?De ce presa din Danemarca ne jigneste in baza unor” studii” din Danemarca, studii nerecunoscute de specialisti internationali ?
    MAE tace ?

  6. Nu am decât un singur cuvânt care sa justifice psihoza sociala pe care o trăim: GENOCID! Pentru care toti psihopații vor plăti la un moment dat. Karma is a bitch!

  7. Organizația Mpndială a Onaniștilor, aliniați la cei care le dau fondurile cele mai mari, asta e OMS. Nici un copil de 3 ani nu mai crede în vrajeala lor…

  8. Ura si injuraturile nu rezolva nimic, vizualizarea dizolvarii oricaror restrictii cu initiatorii lor sunt solutia,

  9. Mda..tulpina noua….românească …curios, ca mutațiile virusului ucigaș au apărut cam in aceeasi timp cu serul minune ….. pana la aparitia lui nu ai auzit de asa ceva….de atunci aproape săptămânal apare cate o varianta mai ucigasa…..

  10. Ăști a luat-o razna mai rău ca noi poporu cred ca ia afectat pe cei de sus mâine sau poimâine ajungem la valu 9 mai bine ar zice ca am ajuns la levaru 3 ca la joc pentru ca ei ne manipulează fizic și cum vor ei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger