AcasăSOCIAL"Alice în Țara Minunilor" - Târgul de Paşte 2023 de la Craiova...

„Alice în Țara Minunilor” – Târgul de Paşte 2023 de la Craiova – îţi pune pofta în cui. Mâncarea costă ca la un restaurant de fiţe

Târgul de Paște de la Craiova îşi-a deschis porțile sâmbătă, 1 aprilie, într-un peisaj de poveste, în Parcul Nicolae Romanescu. Craiova a fost desemnată cea mai frumoasă destinație de Paște din Europa de către European Best Destinations.

Căsuțe unicat, pictate, special realizate de artistul Gabriel Rizea, piese de șah de peste un metru, pălării luminate atârnate în copaci, flori gigant, soldăței, peste 100.000 flori, dar și Alice, mare de cinci metri, care va superviza întregul eveniment de la balconul Casei Bibescu, sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de municipalitatea din Craiova pentru perioada sărbătorilor de Florii și Paște.

Mâncarea – de neatins, din cauza preţului

Toate bune şi frumoase, mai puţin preţul preparatelor de la târg. Sunt apetisante, dar usturătoare la preț. Cârnații afumați costă 80 de lei pe kg, jumările 70 de lei, iar slănina de porc 50 de lei.

Mulți și-au pus pofta în cui și au căutat produse mai ieftine. O porție de cartofi, de pildă, costă 7 lei, un mic – 6 lei, iar pieptul de pui – 12 lei. Nici vestitul kurtoș nu a lipsit de pe tarabe.

De unde au venit comercianţii?

Cei 24 de comercianți prezenți la Târgul de Paște din Craiova sunt din județele Dolj, Neamț, Harghita, Bistrița, Vaslui, Satu-Mare, Olt, Argeș, Covasna, Maramureș, Vrancea și Ilfov.

Le-au pregătit vizitatorilor produse tradiționale din carne, brânză, ouă încondeiate, cozonaci, siropuri, pizza, waffles, clătite, kurtos, prăjituri de casă, dulceață, gemuri, zacuscă, șerbet de casă, prune uscate, vin, chipsuri, turtă dulce, dar produse realizate cu migală de artiști hand-made: ii, bundițe, țesături de lână, picturi pe lemn, jucării pentru copii sau decorațiuni de sezon.

author avatar
Andrei Ștefan