AcasăSOCIALAlianţa Maghiară din Transilvania acuză un "genocid": ungurii, mai puţini cu o...

Alianţa Maghiară din Transilvania acuză un „genocid”: ungurii, mai puţini cu o cincime, într-un deceniu

Alianţa Maghiară din Transilvania acuză un "genocid": ungurii, mai puţini cu o cincime, într-un deceniu

Populaţia maghiară din Transilvania a scăzut dramatic, potrivit rezultatelor preliminare ale recensământului din România, publicate vineri.

Amploarea declinului arată „eficienţa genocidului tăcut împotriva maghiarilor pe timp de pace”, a opinat preşedinţia Alianţei Maghiare din Transilvania.

Sunt concurenţii UDMR-ului

Recensământul a indicat că populația stabilă a României a scăzut cu aproape 1,1 milion de persoane în ultimul deceniu, iar populația de etnie maghiară a ajuns la puțin peste un milion de persoane.

„Pentru a înţelege mai bine gravitatea situaţiei, scăderea populaţiei este aproximativ la fel de mare ca şi când ar fi dispărut întreaga populaţie maghiară din judeţul Harghita, unde trăiesc cei mai mulţi etnici maghiari”, se arată într-un comunicat AMT

Care sunt cauzele?

Pierderea dramatică de populaţie nu se datorează doar situaţiei economice şi educaţiei precare a maghiarilor în comparaţie cu media naţională, ci se datorează şi crizei generale de valori care rezultă din practica politică defectuoasă de a subordona toate problemele locale şi naţionale – cruciale pentru păstrarea identităţii comunitare – succesului electoral pentru Parlamentul de la Bucureşti şi aspectelor de comunicare ale campaniei electorale continue, se mai arată în document.

Concurenţii de la UDMR consideră că declinul demografic afectează în proporţii aproximativ egale pe maghiari şi pe români și durează de 32 de ani. În opinia sa datele preliminare oferă o imagine realistă a situaţiei maghiarilor din România.

author avatar
Andrei Ștefan
427 afisari

19 COMENTARII

  1. Sa ii caute in occident.
    Multi au dubla cetatenie.
    Intrebarea e cum de au tot 5% din voturi?
    Sunt multi romani care ii voteaza sau altii „s-au incurcat in numaratoare” ?
    Asa.cum zicea cineva: merg la vot sa vad cu cine mai guverneaza UDMR…

    • VA MERITATI SOARTA !!! ZIARE.COM SITE-UL HOITURILOR COMUNISTE SI NEO COMUNISTE , LINGAII IN KOOR A CLASEI POLITICE ROMANESTI SUG PL-UL PENTRU A NU MURI DE FOAME SI LAUDA TOATA PLEVA POLITICA DIN COALITIE

      MOOIE ZIARE.COM PENTRU TOT RESTUL VIETII DIN PARTEA TUTUROR ROMANILOR DE PRETUTUINDENI PENTRU ARTICOLELE VOASTRE ELOGIOASE HOTILOR ROMANIEI DE O MARE SCARBOSENIE FUTVANGURA ZIARE.COM

      JEGUL JURNALISMULUI ROMANESC ZIARE.COM , CENZURA SI AMENINTARI CA PE TIMPUL DICTATURII CEAUSISTE PE SITE-UL ANALFABETILOR , FALSI JURNALISTI
      ADEVARATI IMPOSTORI

  2. Ungurii sunt prinUSA,au calatorie fara viza.lasati vrajeala cu „genocidul”ca nu prostiti pe nimeni

  3. Udmr a pus umarul la guvernarile la care se autoacuza astia,ce vroiau sa scada doar romanii cu pandemii, una alta nivel de trai de lumea a treia iar ei intacti??!!

  4. Mă băieți, vi s-a umflat tărâța în cap? Este ceva normal, cauzele fiind mai multe dintre care aș aminti doar câteva: 1. câți au plecat în Ungaria? 2. Câți au renunțat la cetățenia română, declarându-se cetățeni maghiari? 3. Ca și la români- Câți se mai coțoiesc pentru a face copii?

  5. Maimutoii etnici hunguri din Romania se fac ca nu stiu ca din anul 2011 pana in anul 2022 peste 250.000 de etnici hunguri au emigrat in occident si Hungaria. Numai in Austria sunt stabiliti peste 80.000 de emigranti hunguri. Interesant este ca papagalii de politicieni romani NU stiu sa puna cu „botul pe labe” aceasta adunatura de CARPE numita Alianta magheara.-antiromana-sovina-iredentista.

  6. Sa stea linistiti,ca indiferent câti mai sunt (ca toata lumea stie ca doar rromii mai fac copii,din păcate,de aceea ne ”manelizam”si ne kitch-im pe zi ce trece!) la guvernare NU MAI INTRA NICIODATA,decât daca suntem tâmpiti…

  7. Transilvania oricum nu mai face parte din romanistan decat de facto, de jure demult e pe alta traiectorie, asta o stie si ciukanezul gras, obez si prost, dar el fiind numai o carpa a rusnacilor, nu are voie sa latre decat il lasa cei care il tin din lesa 🙂 Oricum, in caz de ceva, urmatorul Donbass pe steroizi, mai ceva decat ce a fost in Sarajevo intre 1991-1995 o sa fie chiar in Secuime, si in toate orasele in care sunt prezenti masiv ungurii, o sa fie macel pe acolo, iar dupa ce incep ostilitatile, toti prietenii vostrii din jur o sa vina sa va pacifice 🙂 Prietenii fiind, in urmatoarea ordine de pe tricouri: rusnacii, ungurii, bulgarii, sarbii, polonezii, ukro-na-zi, albanezii, cehii, cam toti o sa vina ne-anuntati sa va ajute cat de mult pot 🙂 Vedeti ca deja si Marea Neagra se uita chioras la voi 🙂 Ha ha ha 🙂 Bai, la modul serios vorbind, acolo prin Ardeal, majoritatea ungurilor si a nemtilor de acolo stau cu toii cu bagajele gata facute de cel putin jumatate de an, la primul semn ca intra rusnacii in nazista sorosista de Maia sa o intrebe de sanatate, astia deja vor fi la vama de la Oradea 🙂

  8. Am și eu o întrebare! Dintre cei care s-au declarat unguri la recensământ, câți sunt gabori? Gaborii nu sunt cei la care vă gândiți voi!!! Sunt țiganii ungurești. Ăia care se înțeleg cu restul lumii în limba maghiară. Că au și ungurii țiganii lor, specifici. Dacă fiecare s-ar declara ceea ce este de fapt, ungurii ar fi pe cale de dispariție în România. Am învățat, la istorie despre „Unio trium nationum” din Ardeal. Erau ungurii, germanii(sașii) și secuii. Atunci secuii erau națiune distinctă față de unguri. Cum au făcut, cum n-au făcut, ungurii i-au prostit de cap pe secui de s-au declarat unguri. La fel și pe gabori. Dacă n-ar fi asa, am număra ungurii cu zecile de mii, cu indulgență!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger