AcasăSOCIALAlexandru Rafila a venit cu soluţia prin care certificatul verde la serviciu...

Alexandru Rafila a venit cu soluţia prin care certificatul verde la serviciu să intre în legalitate

alexandru-rafilaAlexandru Rafila a venit cu soluţia prin care certificatul verde la serviciu să intre în legalitate

Deputatul PSD Alexandru Rafila a înaintat o variantă prin care obligativitatea certificatului verde la serviciu să devină legală şi aplicabilă. El consideră că principalele partide politice ar trebui să elaboreze în comun un proiect de lege.

Pentru asta ar trebui ca PSD şi PNL să colaboreze.

Social-democraţii, proiect de lege propriu?

Eu nu aş vrea să venim cu un proiect alternativă, aş vrea să venim cu un proiect comun, al principalelor partide politice din România, pentru că responsabilitatea este comună.

Ceea ce se întâmplă, inclusiv la nivelul desemnării prim-ministrului, reflectă o lipsă de înţelege a gravităţii situaţiei.

Noi în acest moment avem nevoie de un guvern care să fie sprijinit de o majoritate consistentă în Parlament, ca să putem lua măsurile care sunt necesare.

Văd că în continuare PNL insistă cu această soluţie, care în mod evident a fost respinsă de nenumărate ori de PSD şi de celelalte partide politice, a susţinerii unui guvern minoritar”, a spus Rafila.

Certificatul verde la serviciu, limitat în timp

Reprezentantul României la OMS a mai zis că un astfel de proiect trebuie să se aplice pe o perioadă determinată de timp.

Nu poţi să menţionezi doar starea de alertă. Starea de alertă durează de mai mult de un an şi jumătate.

Au fost perioade lungi când nu au fost impuse niciun fel de restricţii şi un astfel de act normativ care stârneşte foarte mult dezbateri şi opinii pro şi contra destul de partizane trebuie foarte bine gândit.

Şi atunci, o perioadă determinată, cu evitarea discriminărilor, pe de o parte, şi cu evitarea riscului de colaps al sistemului de sănătate, pe de altă parte, cred că se poate discuta.

Pe lângă accesul la vaccinare, sprijinim şi accesul la testare, iar acesta trebuie să fie încurajat de stat, nediscriminatoriu, iar prevederile legate de condiţionarea plăţii testelor pentru anumite categorii, cel puţin în această perioadă critică, nu credem că este o bună idee”, a afirmat Rafila.

author avatar
Andrei Ștefan
1.122 afisari

4 COMENTARII

  1. CE-AR FI SĂ ADUCEȚI TRATAMENTELE EFICACE PE CARE ALȚII LE APLICĂ DEJA??? DE CE NEAPĂRAT VACCINARE??? UMBLAȚI CU PĂRUL ÎN OCHI!!!!

  2. Lasati-o balta ! Scopul acestui certificat verde, indiferent ce forma va avea, este de a-i determina/forta pe romani sa se vaccineze. Este limpede pentru cine este obiectiv, ca acest virus este transmis in egala masura si de vaccinati si de nevaccinati. Chipurile cei vaccinati ar fi mai protejati. Aici este alegerea fiecaruia, fara constrangeri si interdictii.

  3. Slugile mondiale nu se dezmint in slugarnicie chiar daca e contra constitutiei din tara lor!!!

  4. Alt destept. Solutia este sa aduceti (sau sa lasati fabricile romanesti de medicamente, cate mai sunt, sa produca) medicamente care sa fie recomandate de medicul de familie si sa poata fi cumparate din farmacii pe baza de reteta. Administrate la cel mai mic semn de boala. Dar voi nu vreti sa salvati/insanatositi oamenii, voi vreti sa imbogatiti firmele producatoare, pentru ca o parte din bani vin si catre voi, cu orice pret, impotriva conationalilor vostri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger