AcasăSOCIALALERTĂ! Un parizer pentru copii, oprit de la vânzare. Produsul ar fi...

ALERTĂ! Un parizer pentru copii, oprit de la vânzare. Produsul ar fi contaminat cu metale grele

parizerALERTĂ! Un parizer pentru copii, oprit de la vânzare. Produsul ar fi contaminat cu metale grele

Două dintre cele mai populare mezeluri de pe piață, dedicate în special copiilor, sunt suspectate de contaminare cu metale grele. Producătorul a anunțat deja retragerea lor de pe piață.

Parizerul pentru copii Martinel Mortadella de la Reinert a fost retras de pe piață, pentru că ar putea fi contaminat cu metale din cauza unei defecțiuni a mașinilor de producție, anunță ANSVSA.

„În primul rând aș vrea să atrag atenția că este o măsură de prevenție a producătorului ca urmare a unei defecțiuni la o linie de feliere și ambalare pentru a exclude posibilitatea ca pe suprafața unor produse să existe urme minime de praf de metal. Nu este vorba despre reziduuri de metale grele în produs.”, a declarat Mihai Ponea, director ANSVSA, la Antena 3.

Producătorul îi sfătuiește pe clienți să arunce sau să returneze parizerul comercializat în ambalaj în formă de urs, indiferent de sortiment. Chiar dacă nu mai au bonul, în cazul returului, clienții vor primi banii înapoi de la magazine.

60.000 de bucăți, posibil contaminate

Potrivit ANSVSA, lotul suspect conține 60.000 de bucăți, dintre care 40.000 au fost puse sub sechestru la producător. Restul de aproape 20.000 au fost sâmbătă și duminică retrase de la comercializare. Avertismentul producătorilor a venit după ce au fost descoperite urme de praf de metal, în urma proceselor industriale specifice.

Pentru a preveni orice fel de neplăceri, producătorul a decis să eliminarea oricăror dubii. Absorbția unor astfel de metale în organism pot determina probleme pe termen scurt, dar și lung, simptome precum greață, vărsături, dureri articulare și musculare.

Declarația companiei

„Cerințele de calitate pentru toate produsele salamuri pentru copii din sortimentul Martinel sunt extrem de stricte. Noi verificăm în mod regulat toate etapele de lucru din producție. În cadrul controalelor noastre am constatat actualmente, că la câteva produse Martinel s-a ajuns la deprecieri. Astfel, nu putem exclude faptul că, datorită unei defecțiuni la mașini, au ajuns pe câteva produse cantități foarte mici de praf de metal. Evident, am dispus imediat verificarea de către experți independenți, care ne-au confirmat că nu există niciun pericol pentru sănătate.

Totuși, am decis din responsabilitate socială corporativă, să retragem preventiv produsele în cauză din comerț și să dăm consumatorilor posibilitatea unui schimb. Regretăm incidentul și ne cerem scuze tuturor clientilor pentru neplăcerile create. Sperăm că dumneavoastră rămâneți în continuare fani fideli ai mărcii Martinel și vă dorim sa va bucurati in continuare de Martinel și prietenii săi.”

author avatar
Andreea Vlad